Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba uskoro da idem na neku medjunarodnu konferenciju u Vilnius (Litvanija) izmedju 31. marta i 5. aprila pa me zanima kako najjeftnije da stignem tamo? Ono sto sam ja pronasao je Lufthansa za oko 200eur ako sad kupim kartu, da li neko ima iskustva sa putem za Litvaniju?

I ako imate savete vezane za Litvaniju slobodno pisite, ja nikada nisam bio tamo pa ne znam sta da ocekujem.

Treba uskoro da idem na neku medjunarodnu konferenciju u Vilnius (Litvanija) izmedju 31. marta i 5. aprila pa me zanima kako najjeftnije da stignem tamo? Ono sto sam ja pronasao je Lufthansa za oko 200eur ako sad kupim kartu, da li neko ima iskustva sa putem za Litvaniju?

I ako imate savete vezane za Litvaniju slobodno pisite, ja nikada nisam bio tamo pa ne znam sta da ocekujem.

Ja sam letos bio u Vilnusu. Isao sam stopom do Budimpeste + voz do Varsave 29e + bus do Vilnusa 7e. Znaci oko 50eura bi te izasao jedan smer iz NS-Vilnus.

Bio sam 2 dana u Vilnusu. Meni je bio malo razocarenje u tom trenutku, mada nije tako lose kada sad razmislim... :) Najjaci utisak je da mrze Ruse i sve sto je rusko. Lepa komunisticka zdanja su zapustena, oronula i izvrljana, utisak su mi ostavili grafiti na sve strane, pijani ljudi u 7h ujutru. Nekako propao, napacen narod, tj. ljudi na ulici, ima prilican broj beskucnika (ali ne kao u Budimpesti), sivilo... i onda odjednom izadjte na glavnu ulicu koja sija i sljasti, skorasnje sredjena... zemlja u tranziciji jednom recju. Na desnoj obali reke dize se novi grad sa oblakoderima u staklu i celiku...

• Author

Koliko ti je trebalo vremenski?

Gde mogu da vidim raspored buseva iz Vrasave za Vilnus i cene?

Ja nebih mogao da idem stopom posto cu imati jedno povece koferce jer moram da nosim i cipele i odelo i sve sto ide pride.

Koliko ti je trebalo vremenski?

Gde mogu da vidim raspored buseva iz Vrasave za Vilnus i cene?

Ja nebih mogao da idem stopom posto cu imati jedno povece koferce jer moram da nosim i cipele i odelo i sve sto ide pride.

hahaha...  ;D naravno da na konferenciju neces ici stopom, zato sam i rekao 50eura, a ne 35e koliko je mene kostalo... na mojih 35e dodas jos 13e za voz do Budimpeste.

Ja sam nedelju dana putovao do Vilnusa, ali sam se usput zajebavao... Znaci treba ti oko 5-6sati vozom do Budimpeste, jedna noc Budimpesta-Varsava i 10-tak sati Varsava-Vilnus.

Malo je cimanje, ali je zabavno ako imas vremena.

Za voz NS-Budimpešta uzmi povratnu kartu jer je u jednom smeru 20 EUR, a povratna je 23 EUR.

Dule, koliko si unapred uzeo tu kartu Budimpešta - Varšava za 29 EUR, pošto je to ograničena ponuda?

Dule, koliko si unapred uzeo tu kartu Budimpešta - Varšava za 29 EUR, pošto je to ograničena ponuda?

Kupio sam kartu popodne, a voz je kretao istog dana uvece. Jos je bio spic sezone - 4.8.2010.

Dule, ima li nemi web sajt gde mogu da pogledam red voznje?

Zaista ne znam. Sve sam radio na boom, otisao na stanicu i kupio najjeftiniju kartu. Cak ne mogu da se setim niti koja je kompanija vozila...

Sto se tice reda vozmnje vozova (Budimpesta-Varsava) pogledaj na www.bahn.de.

Imas lepo bus do Beca,pa opet bus do Vilnusa,EUROLINES--komforno,luksuzni busevi..Neznam da li ima bus iz Budimpeste,direktno za Vilnus??

Imas lepo bus do Beca,pa opet bus do Vilnusa,EUROLINES--komforno,luksuzni busevi..Neznam da li ima bus iz Budimpeste,direktno za Vilnus??

Utorkom iz Beca,subotom iz Vilnusa,182 eura povratna karta.. www.eurolines.at

i 26h i 50min klackanja ne računajući put iz srbije  :music:

Kad se već treba toliko klackati neka ide čovjek vlakom, bar će moći pružiti papke ako ništa drugo

• Author

Za manje pare cu ici Lufthansom iz Beograd (oko 200eur).

Za sada jedina povoljnija kombinacija je BG-(voz)-Budapest-(voz)-Warsaw(bus)-Vilnius

A drugo bus bi izbegao kako god je moguce, ukocim se od voznje.

Ja sam išao u par navrata, poslednji put prošlog leta direktnim letom BG - VLN i cena je bila oko 80E. Radi se o AirBaltic-u. Pošto direktne letove iz BG-a imaju ponovo tek od marta, probaj sa bilo kojom varijantom do Rige, nebitno od kompanije. Od Rige do Vilniusa ide tona autobusa i karta je oko 15E a vožnja oko 4 sata, a kako su im putevi dosadno pravi, to se i ne oseti.

Šta videti... prvo Litvanke :).. Njihova CS zajednica je dosta jaka, pa probaj da upadneš na neki sauna party, jer je to kod njih vrlo često. Cepelinai im je nacionalno jelo i hrana im je tako malo, eto po mom ukusu egzotična. Vilnius je onako, nit veliki nit mali, može štošta da nađe da se vidi. Na 15km od Vilniusa je turističko mesto Trakai sa dvorcem... Kaunas je na sat vremena... Ako ideš dublje u unutrašnjost, njihova atrakcija je i pojas Nide na samom Baltiku iznad lučkog grada Klaipeda... Interesantno za videti je i brdo od krsteva ili ti hill of crosses, njihovo sveto mesto... Itd.. itd...

E ja tek sad videh da ti ideš krajem marta, tako da direktni letovi iz BG-a su od 27 marta. Ljudi iz Vilniusa obični idu do ili iz Rige, jer ih mrzi da se cimaju oko avio procedura na relaciji Vilnius - Riga, lakše im je busom.

• 4 months later...

Zdravo ljudi.

Vidim da tema nije aktivna vec neko vreme, ali nisam hteo da pravim novu, ovde sam nahvatao nekih informacija.Interesuje me da li je neko skoro isao do Vilnusa.Ja moram u septembru da idem, zaljubio sam se.Moram da je vidim.Bilo kakva informacija kako sto jeftnije da stignem mi valja :)

Hvala unapred.

ako je ljubav u pitanju moramo ti nešto iskombinovati  clap . Evo ja ti mogu dati informaciju da iz Varšave imaš neki noćni bus čini mi se da ide oko 22:00 za Viljnus. E sad do Varšave , procunjaj malo ovde verujem da ima predloga.

Ma nemoj da se smaraš sa vozovima itd, nego lepo airbaltic iz Beograda i tamo si :)

Vidim ima preko Airbaltica oko 80-90 EUR najjeftinije BEG - VNO, a nazad oko 60-70 EUR u septembru, sa presedanjem u Rigi. Problem je što mora da se prenoći jer nema isti dan presedanje. Kopnom možeš za oko 100 EUR povratno. Voz BG - Budimpešta 26 EUR povratna (tj 23 EUR NS-Budimpešta), voz Budimpešta - Varšava 29 EUR u jednom smeru (ako kupiš u Putniku unapred) i od 8 EUR bus Varšava - Viljnjus u jednom smeru...

hvala vam najlepshe!iscimacu se, mozda vozom na jednu stranu pa avionom na drugu. :dance:

ako kupim u putniku?gde je taj putnik?:)

ne zameri shto ne znam, seljak chovek :)

Ja znam samo gde se u Beogradu nalaze, išao sam pre neki dan da kupim karte za Veneciju. Trg Nikole Pašića 1, sa desne strane Mekdonaldsa na Terazijama. A za NS ne znam, nazovi ih i pitaj.

link: http://www.putniktravel.rs/cms/view.php

Ja znam samo gde se u Beogradu nalaze, išao sam pre neki dan da kupim karte za Veneciju. Trg Nikole Pašića 1, sa desne strane Mekdonaldsa na Terazijama. A za NS ne znam, nazovi ih i pitaj.

link: http://www.putniktravel.rs/cms/view.php

u Novom Sadu nema agencije Putnik , tako da ćeš morati u Beograd  :cry22: