Jump to content

Featured Replies

• 1 year later...

Dragi forumaši,

Trebalo bih da 25. maja idem u Vilnius iz Budimpešte. Ono što sam ja pronašao jeste voz:

20:05 Budapest Kaleti

07:15 Warszava Centralna

- presjedanje

07:24 Warszava Centralna

18:15 Vilnius

Da li je neko putovao ovom metodom i da li mi je pouzdana ova veza, budući da imam samo 9 minuta u Varšavi? I kakve su cijene karata? Idem na neku konferenciju, gdje mi organizator snosi 80% troškova putovanja. Ne pokrivaju troškove aviona (jer nije ekološki), ali bih i tako radije išao vozom nego avionom.

Hvala  smartass

Ne želim da budem baksuz ili nešto ali ovih 9 minuta mi je mnoooooogooo kratko i mislim da nema šanse da stigneš... Vozovi redovno kasne... Ja sam pre 2 meseca išao tim vozom za Varšavu i kasnio sam skoro sat i po vremena.... Ne mora ništa da znači ali opet mislim da ti je to jako kratak vremenski interval...  :(

Da, ti vozovi iz Budimpešte ka Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj su jako nesigurni što se kašnjenja tiče, a još moraš i kartu da kupiš...

Ništa. Onda ću ići onim dnevnim vozom za Varšavu, pa spavati kod nekog CS ili u hostelu.

A neki savjeti za kupovinu karata?

Ništa. Onda ću ići onim dnevnim vozom za Varšavu, pa spavati kod nekog CS ili u hostelu.

A neki savjeti za kupovinu karata?

Budimpešta - Varšava kupi preko sajta mađarskih železnica. Uputsvo kako -> http://europetrainsguide.com/Advice/How-to-Buy-Train-Tickets/Hungary-MAV.html

Postoji specijal karta koja košta 29 EUR, ali sa ograničenim brojem mesta, tako da preporučujem da kupiš čim budeš bio siguran da ideš i kad ideš.

Iz Varšave za Vilnjus takođe imaš specijal kartu za 26,60 EUR, ali nju nema potrebe kupovati unapred, jer je količina neograničena. Nju kupiš na stanici u Varšavi. Voz iz Varšave ne ide direktno za Vilnjus, nego se preseda na granici sa litvanske strane, zbog promene širine koloseka (stanica Šestokai) i ponovo u Kaunasu, ali je sve dobro organizovano i vozovi se čekaju u slučaju kašnjenja.

A možeš li mi reći koliko je redovna karta Budimpešta - Varšava, kad kupujem na stanici? :)

Ako se rasprodaju jeftine karte za 29 EUR (2. klasa) i 39 EUR (1. klasa), onda je 96,20 EUR u jednom smeru i 115,40 EUR povratna (2. klasa).

Ako vec budes morao da kupujes na stanici kartu do Varsave,bolje uzmi onda kartu do Bohumina(granica izmedju Poljske i Ceske) i onda kad voz stane tamo kupi kartu do Varsave jer ce te tako karta izaci dosta jeftinije(nekih 20-30 eura jeftinije)..

• 2 weeks later...

Pozdrav Rax,

Evo ... Definitivno sam siguran za Litvaniju. Krećem iz Budimpešte i plan je ovakav:

25.05.2013.

07:25 Budapest Keleti - VOZ

17:20 Warszava Centralna

- pa bus za Vilnius

A u povratku iz Vilniusa opet bus do Varšave, pa noćni voz za Budimpeštu. Gdje da kupim karte za voz Bud - Varšava? Ne mogu se kupiti na MAV START? Kakve su veze i cijene Varšava - Ljubljana?

Hvala ti.

Mogu da se kupe na Mav Start najopustenije.. Ali moras da imas visa electron..

Ja sve unesem, odaberem putovanje i on mi kaže da je nemoguće kupiti kartu za tu relaciju. Npr. Budimpešta - Prag mi sve normalno otvori, a za Budimpešta - Varšava No offer available for the journey with these conditions. For the list of available offers click here.

• 4 months later...

ok ova tema mi je veoma pomogla ali vidim da je niko nije updejtovao u skorije vreme.Dali je neko isao ovom marsutom posto za 2-3 nedelje idem do Vilniusa i do sada nisam uspeo da bookiram kartu na mav-u od Budimpeste do Varsave,ali sam ih kontaktirao mailom i rekli su mi da je povratna karta 118 eura,pa bih zamolio nekoga ko je isao ovom marsutom da mi jos malo pojasni detalje,unapred zahvalan

eurolines je skup,ova prva varijanta je bolja,jedina mana je sto idu samo nedeljom,cena povratne karte je 110 eura ali idu do rzesova pa odatle ima buseva do warsave 60 pln (oko 15 ak eura) i posle luxom ili simple ( oko 17 eur) tako da sve u svemu izlazi oko 180-ak eu sve sa povratkom do vilniusa,tesko se uklapam se nedeljom tj pri polasku nemam problema,sticicu koji dan ranije ali neznam kod povratka...

ok ova tema mi je veoma pomogla ali vidim da je niko nije updejtovao u skorije vreme.Dali je neko isao ovom marsutom posto za 2-3 nedelje idem do Vilniusa i do sada nisam uspeo da bookiram kartu na mav-u od Budimpeste do Varsave,ali sam ih kontaktirao mailom i rekli su mi da je povratna karta 118 eura,pa bih zamolio nekoga ko je isao ovom marsutom da mi jos malo pojasni detalje,unapred zahvalan

Može da se nađe karta za voz Budimpešta - Varšava i za 29 EUR u jednom smeru na http://elvira.mav-start.hu/. Kako kupiti kartu: http://europetrainsguide.com/Advice/How-to-Buy-Train-Tickets/Hungary-MAV.html

Gde podići kartu: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/jegyatveteli_pontok/jegyatveteli_allomasok.jsp?allomas=keleti

• 2 years later...

pozdrav

da li mi treba health insurance za put do kaunasa na par dana i kako bih mogao doci do istog najpovoljnije?

hvala

Ako mislis na putno zdravstveno osiguranje, njega uvek uzimas prvenstveno zbog sebe. Pritom, prilikom ulaska u zemlju, u teoriji, mogu da ti traze dokaz da posedujes putno zdravstveno osiguranje i u slucaju da ga nemas, da ti ne dozvole ulazak u zemlju. Naglasavam, to je samo u teoriji, u praksi se jako retko desava.

Najlakse i verovatno najjeftinije je je da ga kupis online na sajtu www.uniqa.rs, ako si iz Srbije. Ima i citava tema na ovom forumu o osiguranju, pa pogledaj, mozda nadjes i nesto sto te zanima.

hvala na informacijama!

da li ima neko savet kako bih mogao povoljno otici i vratiti se iz litvanije?

voz, autobus ili neka jeftinija let vartijanta?