Jump to content

Featured Replies

Jedno pitanjce, listajuci ovaj forum procitao sam da se od svih sengen, najlakse dobija madjarska viza, i naravno HVALA na tom obavestenju. Kako sam zaposlen kod privatnika i NARAVNO nisam prijavljen to mu dodje isto kao i da nisam zaposlen, a studije zavrsio pre par godina, pa me sad interesuje sta meni treba od dokumentacije za vizu? Unapred hvala.

nazovi ih pa ih pitaj.....mislim da moraju roditelji da daju izjavu da te oni izdrzavaju ili tako nesto.....samnom je u vozu bio jednom jedan lik koji je dobijao na 6 meseci vizu bez problema a bio je nezaposlen tj ceo zivot ne radi nista :) ali moras da im dokazes da imas para mada to ne mora da bude garant da ces dobiti......

• 2 weeks later...

Evo samo da javim da sam dobio vizu!

Hvala svima na informacijama.

Od dukumenata sam predao sve osim onog dela koji se odnosi na primanja roditelja. Umesto toga sam dostavio racun u banci sa malo vecom svotom.

poz

Interesuje me jos nesto da li izjava roditelja mora da bude overena u sudu , opstini ili tako nesto. I naravno koja svota novca je otprilike potrebna na racunu, tj na potvrdi iz banke  ;D

Potvrda ne mora da ti bude overena ni na sudu ni u opstini, samo potpisana od strane roditelja.

Na racunu bi trebao da imas oko 50e po danu. Nisam bas siguran u to posto meni nisu trazili, ali recimo da je za sve zemlje sengenije 45-50e po danu.

• 4 weeks later...

Pozdrav ljudi, moze li mi neko reci savet sta da radim.

idem sa autom do madjarsko ukrajinske granice(cuo sam za neki prelaz "chop"-gde je to?).Tamo busom stize moja devojka.Prelazi granicu sa tranzitnom vizom u madjarsku.

I onda je vozim u CG  preko Srbije i Bosne(mora li imati tranzitnu vizu i za Bosnu?).

mogu li mi izaci u susret u BG  u madjarskoj ambasadi?i dati vizu na dva dana?

Ili bi morao da platim ukrajinsku vizu pa zatim trazim madjarsku tranzitnu?Da  ona napravi i posalje poziv treba cekati mesec dana kako ona kaze.

A ja sam srpski drzavljanin.I nemam stalno zaposlenje.I nemam skoro nista na racunu.

Ima li nade za mene?

Dragi Laki, mislim da ćeš morati debelo sam da izGOOGLEaš. Ona bi to trebalo da zna, a verujem da postoji sajt ukrajinskog ministartsva inostranih poslova gde sve lepo piše šta je potrebno za njene državljane. To može uraditi ona, a ti lepo idi na sajt našeg i bosanskog ministarstva inostranih poslova i probaj da pronađeš uslove za građane Ukrajine. Srećno.

A sto tvoja devojka ne bi, recimo, od Chopa (postoji to mesto, pogledaj na nekoj karti :)) dosla do Budimpeste vozom, pa onda opet vozom od Budimpeste do Subotice, NSa, BGa, ili gde bi je ti vec cekao? Bar resavas problem sa ukrajinskom kao i sengen vizom, koju bi tesko dobio sa statusom koji imas.

Za Ukrajinu ti ne treba viza vec vaucer koji ces kupiti u Moma tursu za 1000din! Dakle taj problem si resio ali nisi resio problem sto tvojoj devojci Ukrajinski treba Srpska viza!

Chop je pogranicno mesto na granici Madjarska-Ukrajina ali nisam sigurna sa koje strane

;D

Sa ukrajinske  :)  Ako se dobro secam formulara za ukrajinsku vizu :)

u koliko sati trebam biti ispred konzulata u SU da bi me upisali u spisak?

Jedno pitanje: putujem u Pariz, a hoću da izvadim mađarski Šengen (kažu da se lakše dobija od francuskog). Ako preptostavimo da ću uspeti da dobijem vizu, hoće mi neko praviti problem što odmah po dolasku u Budimpeštu idem u Pariz, a i po povratku se ne zadržavam u Budimpešti (samo s aviona na voz i kući)? Znači prvi ulazak će biti u Mađarskoj i izlazak isto, samo boravak neće.

• Author

Jedno pitanje: putujem u Pariz, a hoću da izvadim mađarski Šengen (kažu da se lakše dobija od francuskog). Ako preptostavimo da ću uspeti da dobijem vizu, hoće mi neko praviti problem što odmah po dolasku u Budimpeštu idem u Pariz, a i po povratku se ne zadržavam u Budimpešti (samo s aviona na voz i kući)? Znači prvi ulazak će biti u Mađarskoj i izlazak isto, samo boravak neće.

nece

;D

letovi unutar sengen zone se tretiraju kao lokalni. Nema pasoske kontrole u Peshti, nema pasoshke kontrole u Parizu.

Ekstra, hvala.

U međuvremenu sam iščitao temu "Šengen česta pitanja" i više puta se ponavljalo isto pitanje i isti odgovor kao tvoj. Znači bez brige sam. Upravo sam odradio i rezervaciju hotela na booking.com, naravno fiktivnu, pa šta mi bog da.

• 1 month later...

Caos svim!

Imam nekoliko pitanja u vezi madjarske vize. Naime, isla bih kolima u Pariz na 4 dana. Zaposlena sam tako da mislim da nece biti problem sa dobijanjem sengen, ali me zanima da li prave neke probleme na granicnim prelazima sa austrijom, nemackom?

Drugo pitanje, sa nama bi isao i mladji brat, koji puni 18 godina za mesec dana, da li da aplicira za sengen pre punoletstva ili posle i da li on moze da dobije sengen?

Nema granicnih prelaza unutar Shengen zone, pa tako ni izmedju Madjarske i Austrije, Austrije i Nemacke...

Mislim da je bolje da kada stekne punoletstvo trazi vizu, jer ce vec biti punoletan kada bude putovao.

mozes da bukiras i kasnije da otkazes bez problema besplatno, jedino moras da imas neku kreditnu/debitnu karticu po mogucstvu debitnu na kojoj nemas para ;) najsigurnije :P

Da, da imam sve to  :blob:

E, sad, samo jos nemam pasos... mislite da ce moci sa starim ili da se potrudim i uzmem novi?

Da, da imam sve to  :blob:

E, sad, samo jos nemam pasos... mislite da ce moci sa starim ili da se potrudim i uzmem novi?

Ja mislim da više ne može sa starim. A što se booking.com tiče, obrati pažnju kod rezervacije, svaki hotel ima različit "cancellation policy", pa pre nego što odabereš hotel, proveri taj detalj. Ja sam našao neki koji dozvoljava otkaz do 14 dana pre dolaska, a imaš i onih koji dozvoljavaju i do 24h, ali i onih koji za bilo koji otkaz naplaćuju proviziju. Inače, sa tom rezervacijom sam prošli petak predao dokumenta za mađarsku vizu, u četvrtak idem po nju, pa ću ispričati detalje, da ne malerišem.