Jump to content

Featured Replies

Da, da za stalno :)

Ok, valjda sam sve papire skupila, u ponedeljak idem, pa javljam sta sam uradila...

Tacan odgovor je Pedjalon  ;D Vikaj ga na privatni...i naravno, odgovara samo na mailove napisane na madjarskom  lol::

Imam jedno pitanje,dobila sam madjarski sengen na 3 meseca,sa 15 dana boravka,a muz mi radi u Nemackoj,pa sam htela da iz Budimpeste odem tamo,i pokusam posle 15 dana da produzim boravak tamo.Sta mislite da li je to moguce,dakle odande da produzim boravak,s obzirom da mi sengen vazi 3 meseca,ali dani boravka su mi problem?

Imam jedno pitanje,dobila sam madjarski sengen na 3 meseca,sa 15 dana boravka,a muz mi radi u Nemackoj,pa sam htela da iz Budimpeste odem tamo,i pokusam posle 15 dana da produzim boravak tamo.Sta mislite da li je to moguce,dakle odande da produzim boravak,s obzirom da mi sengen vazi 3 meseca,ali dani boravka su mi problem?

Ne znam kako ces produziti boravak sem ako nije iz medicinskih razloga a u tom slucaju ces dobiti Nemacku nacinalnu vizu sto znaci da moras da se vratis avionom iz Nemacke. Sve u svemu mnogo bolje bi ti bilo da dobijes pozivno pismo iz Nemacke na 2-3 meseca i dobices njihov schengen na 2-3 meseca, mnogo lakse, brze i jeftinije.

Hvala za brzi odgovor,nadam se da zaista nece biti problem da dobijem Nemacku vizu.Zao mi je sto sam potrosila novac na madjarski sengen,i moram da pravim nemacki... Sve su nam pare pojele ove vize!!! :psuje:

Evo ja da se javim, predala sam dokumenta u ponedeljak, ali su me danas zvali da im dostavim vizu saputnika i tromesecni izvod iz banke...

Sto se tice izvoda, jel moze da se trazi u banci samo stanje racuna, ili mora posebno za 3 meseca, 3 plate... vec?

Evo ja da se javim, predala sam dokumenta u ponedeljak, ali su me danas zvali da im dostavim vizu saputnika i tromesecni izvod iz banke...

Sto se tice izvoda, jel moze da se trazi u banci samo stanje racuna, ili mora posebno za 3 meseca, 3 plate... vec?

Mora tromesecni izvod, tako i trazi u banci, znaju oni sta je to.

Imam racun u banci sa novcem koji sam pripremila za put, hoce li to biti dovoljno ili da racunam da ce me odbiti?

Imam racun u banci sa novcem koji sam pripremila za put, hoce li to biti dovoljno ili da racunam da ce me odbiti?

U svakom slucaju nosi tromesecni, nisu budale tamo i mislice da ih zavlacis i krijes nesto ako ne odneses to sto su ti trazili. Ako si imala puno transakcija (npr. karticom vezanom za taj racun generalno placas samoposlugu, benzin, itd.) mogao bih da tvrdim da ti nece ni proveravati sve tri plate. Ako su to jedine transakcije, onda se to prilicno dobro vidi. Ali, ne verujem da je to samo po sebi razlog za odbijanje, ako mozes da objasnis (pod uslovom da te pitaju) zasto nisi dobila i te dve plate preko racuna.

Zaposlena sam za stalno tek 4 meseca, ne posedujem vise dinarski racun, imala sam samo jednu transakciju i ugasila sam, svaku sledecu platu sam primila na ruke. Imam stedni devizni racun sa kog sam im odnela izvod, zakazali su mi za sledeci cetvrtak.

Dobio sam vizu na 3 meseca sa boravkom od 15 dana i to multi !

Predao sam rezervaciju hotela koja je do duse bila na 10 dana a aplicirao sam na 50 dana! :(

Meni je isteklo tih 15 dana boravka i zanima me da li ja mogu odamh u povrtaku da apliciram za drugu vizu ili moram da cekam da prodje 3 meseca.???  :?

Nemozes tamo nista da uradis. MOras sve u svojoj zemlji!

Imao sam isti slucaj samo je bila austrija u pitanju i rekli su mi da moram ponovo da apliciram u srbiji.

Hocu da apliciram za vizu na 50 dana!

Da li mi treba buking nekog hotela ili slicno ili je dovoljno samo osiguranje uz ostala dokumenta koja traze za predavanje vize?

I takooo, ne dobih ja vizu :)

A kad nekoga odbiju jel lupe pecat na kom pise da je odbijen ili?

Ja u pasosu imam samo pecat kad sam predala za vizu?

Jel mogu da apliciram u drugoj ambasadi ili ne?

A kako da dobijem novac od osiguranja kad nemam odbijenicu?

Ma tad mi nece ni trebati, jer sam htela na koncert za mesec dana...

Ljudi, znatre li mozda neku agenciju koja moze da odradi apliciranje za vizu u Subotici umesto vas? Da ne mora da se ide licno?

Znam da postoji neka "agencija" u Novom Sadu, mislim da je u pitanju verska zajednica ili tako nesto, i oni to mogu da odrade. Nalazi se u Mileticevoj ulici, na pocetku, sa desne strane. Medjutim, oni svake 2 nedelje nose pasose na viziranje, i onda ih svake 2 nedelje vracaju; sve u svemu, meni je bilo predugo da cekam oko mesec dana da dobijem pasos nazad pa sam isao licno u Suboticu, gde viza bude za 4 dana.

Ima slicnih takvih agencija i u Zrenjaninu, Temerinu i ostalim mestima, pretpostavljam.