Jump to content

Featured Replies

Danas sam citala da definitivno produzuju, samo sam jos cula pricu sa strane da recimo ambasade ti nece dati vizu ako imas stari itd... Planiram da u ponedeljak predam, pa da vidim ako moze da se rok za dobijanje pasosa skrati na bar 2 nedelje... Planirani put mi je za 6.12.

Jel se lako dobija termin za vizu kad se zakazuje telefonski ili se ceka mesec dana i vise?

ja sam u Subotici dobio danas za sutra,a u Beogradu,za nedelju dana...

Ok, nije to lose... a na vizu se ceka do 10ak dana?

Rok za izdavanje vize je 5 radnih dana. Ja sam predao u petak, u četvrtak stiže. Ako ideš 6.12. imaš stvarno dosta vremena i za pasoš i za vizu, bez potrebe da bilo šta ubrzavaš.

Danas sam citala da definitivno produzuju, samo sam jos cula pricu sa strane da recimo ambasade ti nece dati vizu ako imas stari itd... Planiram da u ponedeljak predam, pa da vidim ako moze da se rok za dobijanje pasosa skrati na bar 2 nedelje... Planirani put mi je za 6.12.

Jel se lako dobija termin za vizu kad se zakazuje telefonski ili se ceka mesec dana i vise?

Ako ti je frka izdacu ti ja potvrdu sa kojom dobija pasos za 48h ako ga vadis u vecim gradovima ili za 72h ako vadis u manjim.

maa... idem iz Budimpeste avionom do Austrije i kao ne traze mi sospa :) hehe, to bi bilo odlicno :D

Ides iz budimpeste za austriju? Ne,ne traze ti... Nema kontrole,samo das karte,a pasos radi indetifikacije,ne zbog vize... A kada stignes,uzmes prtljag,i izadjes. To se zove, Evropa...

Ma gledaju... ne brini... prijatelj je prekoracio boravak u Austriji, platio je nesto direktno... Madjari su bili u pitanju, busom se vracao.

Sta pricas ti? Idem za austriju jednom mesecno,i nema nikakve kontrole,verovatno mislis na nasoj granici? ako je ostao duze,nego sto je dozvoljeno,normalno da su mu pravili problem. Ako sme da bude mesec dana,isto je da li je bio u austriji ili madjarskoj,jer to niko nece znati,granice ne postoje,i bolje se informisi na forumu,detaljno je opisano...

U slučaju da je stranom državljaninu cilj putovanja Mađarska, a poseduje šengensku vizu izdatu od strane neke druge

države-članice Šengenskog sporazuma, pogranična služba nije u obavezi da dozvoli ulazak,

ukoliko strani državljanin ne može obrazložiti iz kog razloga nije aplicirao za vizu u nekom

od mađarskih predstavništava. Proces je isti i za ulazak u druge zemlje-članice, ukoliko

strano lice ima vizu izdatu od strane mađarskih inostranih predstavništava. 

Jesi li ti ikada izasla iz zemlje? Ja idem sada u RIM sa MADJARSKOM VIZOM! odande,idem za BARSELONU,pa za LISABON,pa za BRISEL,pa za AMSTERDAM,i radim to 5. put,i stvarno ne znam vise odakle mi zivaca da objasnjavam !!!!!!!!!!

Ali ako ti kazem.... zar ne mozes da shvatis da je to iz najbolje namere,i zasto pitas ako neces da verujes u to...  :cryy:

Ma ok, samo letos su mojoj sestri grci trazili vizu u hr pasosu, pa ne znam u sta vise da verujem :)

A malopre sam izvukla deo iz zvanicnog saopstenja Madjarskog konzulata...