Jump to content

Featured Replies

Posted

zanimaju me predlozi, i ako ima skorasnjih iskustava.

u principu trazim low-cost let, ali ne bih da se patim po budimpesti. ideas?

pozdrav

Da se ovde ne bi otvarale teme sa istim/sličnim naslovima i ponavljali odgovori za svakog novog člana foruma, koji postavlja ovakva pitanja... evo ti moj predlog :

1. iskoristi velike mogućnosti koje ti pruža dugme "search" na ovom forumu ...

2. a onda, ako ti nešto ne bude jasno, pitaj...

Evo, ja sam bas prethodnih dana nesto ceprkao i zakljucio da je, otprilike, bolja konekcija Beograda sa Novom Kaledonijom nego sa Madridom. Jedino sto ide pravo tamo je Spanair i koliko sam video, imaju karte od oko 99 evra po jednom pravcu. Sve ostalo ide okolo-naokolo sa nekim gadnim presedanjima. Eventualno moze da prodje Malev preko Budimpeste. Ako te ne zanima cimanje i low cost varijanta, to ti je to. Znam da ide jos i Airfrance, Lufthansa, mozda i Swiss, sa presedanjima, naravno.

Bgd-Rim WizzAir, pa Rim-Madrid RyanAir ili ista kombinacija preko Brisela ili Eindhovena, pa kombinuj.

Do Rima je dobra i varijanta Alitaliom iz BGa. Vidim da sad nude povratne za 120 evra. Wizz leti u neko bezvezno vreme, cini mi se.

• Author

hvala na predlozima; ja sam prvo hteo da sracunam koliko ce da me kosta jedno truckanje do budimpeste (novac + zivci) pa odatle nekim low-cost letom, u poredjenju sa direktnim i nesto komfornijim letom spainair-a iz beograda -- pa ako ispadne da je to tek nekih 20-30e jefftinija varijanta onda necu da se patim.

a ove kombinacije rim i ryanair i sl. su mi pomalo zastrasujuce, posto ne spadam u kategoriju iskusnih putnika, naprotiv. :o

pa zar je 60e povratna iz Temisvara ispala losa solucija kada je niko ne spominje...

29.99 po pravcu mada nekada se zeznu pa bude i 24.99. Tih 60 i 20 za temisvar....80e. U tih 20 ulazi  da podelite troskove sa nekim, da ga castite pice i da kupite dva sendvica....

Za 80e letite temisvar-madrid-temisvar, upoznate nove ljude, vidite Temisvar i Madrid, popijete pice  :pivoooo: :pivoooo:  sa novim drugarom i pride pojedete dva sendvica  :eat: :eat: :eat:.

ako neko ima bolju i jeftiniju ideju....

pa zar je 60e povratna iz Temisvara ispala losa solucija kada je niko ne spominje...

29.99 po pravcu mada nekada se zeznu pa bude i 24.99. Tih 60 i 20 za temisvar....80e. U tih 20 ulazi  da podelite troskove sa nekim, da ga castite pice i da kupite dva sendvica....

Za 80e letite temisvar-madrid-temisvar, upoznate nove ljude, vidite Temisvar i Madrid, popijete pice  :pivoooo: :pivoooo:  sa novim drugarom i pride pojedete dva sendvica  :eat: :eat: :eat:.

Ocigledno moj post malo iznad nije bio tako upadljiv kao tvoj,a isto sam predlozio Temisvar.

I mislim takodje da je to za sad najboja solucija sto se tice Spanije

Covek lepo stavio naslov, Beograd - Madrid, avionom!

Ali, svakako, anastas, nece te niko pojesti ako budes presedao, svima nama je bilo prvi put :) A kad ti se osladi low cost cimanje i usteda, ima da ojadis Ryanair i kupis 20 karata kad cena bude 1 evro po pravcu ;)

Sta si zapeo za Budimpestu? :)

Ne znam kada planiras da ides i kako ces do tamo, ali ja se u maju vracam iz Madrida easy jet-om do Rima, pa cu odatle wizz-om do Bg-a. To stvarno nije nikakvo cimanje jer i easy slece na Fiumicino. (Nadam se samo da wizz nece da promeni satnicu leta Rim-Bg, jer se letovi idealno uklapaju). Madrid-Rim-Bg ukupno 50-ak eura (nosim samo rucni prtljag).

Samo da znas da je trenutno promocija karata kod spainair-a do prekosutra, pa pozuri ako ces preko njih da ides! Ja bas danas uzeo do Barse onu od 0 eura, sto ustvari kosta 55e :)

Za 80e letite temisvar-madrid-temisvar, upoznate nove ljude, vidite Temisvar i Madrid, popijete pice   :pivoooo: :pivoooo:  sa novim drugarom i pride pojedete dva sendvica  :eat: :eat: :eat:.

Ocigledno moj post malo iznad nije bio tako upadljiv kao tvoj,a isto sam predlozio Temisvar.

I mislim takodje da je to za sad najboja solucija sto se tice Spanije

Jbg. Gujo, usitnio si ga :)

sacekaj jos malo, spanair ce u toku feb verovatno da objavi da vraca letove mad-beg-mad. bice povoljno i sa malo cimanja, znaci direktno iz beograda.

E a odakle ti to za vraćanje letova? Ja čuh da će biti samo sezonski... Doduše, nije mi ni bilo jasno zašto su ih i ukinuli in the first place : :o

pa cuo sam od dva razlicita izvora: od prijatelja iz spanske ambasade, a i predstavnici spanaira su rekli na promociji madrida u institutu servantes, nista zvanicno ali prilicno pouzdano ukoliko se nesto nije promenilo u medjuvremenu.

I ja sam cuo istu pricu za JK i letove za MAD, a sezonski podrazumeva da ce ih vratiti sa letnjim redom letenja, od kraja marta, tako da je moguce da ce biti direktan let ako to nije suvise kasno. U medjuvremenu, najpovoljnije i prilicno hassle-free varijante iz BEG su Malev preko BUD i Lufthansa preko MUC/FRA, obe varijante su oko 150 evra i imaju prilicno zgodne i kratke konekcije. Wizzair do Rima, pa Ryan do Madrida je takodje izvodljiv (i to mozda za nesto manje para), ali ne zaboravimo transfer izmedju Fiumicina i Ciampina + moguce kasnjenje i propadanje karte zbog istog... sta znam, mozda MA/LH zaista vredi malo vise para. Spanair preko BCA bih iz principa izbegavao, lowcost kompanija koja karte naplacuje kao full service...

Generalno, slaba je konekcija. Evo, ja pokusavam da nadjem nesto iz Madrida za BG za april i maj, ili cak za BUD i TM, ali nikako da uklopim datume, a i cene su prilicno jake. Najpovoljnije za BG sto mi nudi je Airfrance preko Pariza, let traje 14 sati uz noc u Parizu ::crazy:

Ex MAD ja dobijam 170e sa MA, 176e sa AF, ali nisu te overnight konekcije, cak su mala cekanja, ukupno 5-7 sati sto je prilicno okej. Gledao sam sredinu maja. Ex BEG ima MA za 149e, LH za 17.000 dinara, s tim sto je MA karte lako naci a LH bas moraju da se gadjaju datumi...

• Author

ja bih isao poslednje nedelje aprila. planiram da putujem vrlo lajt (kako inace i volim), nosim jedan ranac, i tamo cu da zasednem nekim poznanicima na finansijsku grbacu za tih 7-8 dana.

ne znam koliko je sigurno to za vracanje letova... ako bi se to desilo do kraja marta ili kad vec, kolika bi bila neka projektovana cena? meni je otprilike sve ispod 150 jevrema okej - da li mi se isplati da cekam s obzirom na to da putujem kada putujem?

dakle, poslednja nedejla u aprilu, spain air nudi neke karte od 90, sto je ekchli 230e  :party::o tako da ne znam otkud to za barsu od 55e - mozda numem da nadjem taj popust ili ga i nema za madrid?

sreca tvoja pa ti "prijatelji" hoce da te prime da im zasednes na finansijsku grbacu...a neces da se "cimas" do Budimpeste i nije ti mnogo 150e.....sorry ali ne kapiram ni tebe koji tako razmisljas a ni prijatelje koji ce da te prime.... Mislim, potrudi se bar zbog njih da se "iscimas" do Ferihegy 1 ili do Traian Vuia aerodroma i da ti ostane koja kinta da im kupis neku dunjevacu...posebno sto ides vrlo lajt, znaci nema kicma transa...

Nista licno, mozda sam glupa...ofarbacu se u plavo  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Author

pa, ono, kada su putovanja u pitanju, ne volim sam cin putovanja i trudim se da to ispadne maksimalno komforno i efikasno, volim da dodjem do destinacije i tu izbitisem, na kraci ili duzi period nije ni bitno (na iole duze putovanje ni u ludilu ne bih kretao vozom, ili bozemesacuvaj nekim autobuscicem). mozda ti moje stanoviste deluje tu i tamo bizarno, sto mi je okej i razumljivo, ali opet, tako volim.  

::crazy:

ja mislim da je to prilicno izvesno i zato cekam u toku februara da objave kad i koliko lete za MAD. planiram da kupim kartu MAD-BEG i mislim da ce za april to da bude najbolja opcija.

• Author

hvala puno, ako mozes samo i ovde javi kad saznas nesto, mada praticu i ja.

Spanair preko BCA bih iz principa izbegavao, lowcost kompanija koja karte naplacuje kao full service...

ne znam zasto mislis da su lowcost kada su im samo takse za let u jednom pravcu 40e, prtljag im je uracunat u cenu, prodaju letove sa konekcijama... jedino sto kod njih mirise na low-cost je to sto nema posluzenja u avionu. oni su regularna kompanija sa prihvatljivim cenama.

Ex MAD ja dobijam 170e sa MA, 176e sa AF, ali nisu te overnight konekcije, cak su mala cekanja, ukupno 5-7 sati sto je prilicno okej. Gledao sam sredinu maja. Ex BEG ima MA za 149e, LH za 17.000 dinara, s tim sto je MA karte lako naci a LH bas moraju da se gadjaju datumi...

Ma, znam ja da nadjem jeftin let, to nije problem. Da letim samo Madrid-BG, bez prtljaga i da ne zavisim od datuma, smislio bih ja lowcost kombinaciju za male pare ocas posla. Problem je sto dolecem iz Sao Paula, sa povecim prtljagom, a ima jeftinih letova do Madrida, samo za odredjene datume. A za te datume nema nista povoljno i normalno za BG. A i nije mi merak da se sa full prtljagom njakam sa jos jednim presedanjem do BGa ili sa freaky kombinacijama lowcostom.

Aj, ako uskoro objave te letove Madrid-BG direktno, mozda i ubodem nesto.