Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba mi hitno bilo kakva informacija , najbolje od nekog ko je bio u Bogoti....

• Author

E hvala ti! Samo mi reci da li su to low cost letovi i koje su avio kompanije u pitanju i kako mogu online da rezervisem karte :)... Hvala na svemu :)

nisu low cost, koja je kompanija.. zavisi od datuma kad letiš, npr. vidim da u martu leti Air France iz Frankfurta...

pogledaj na www.farecompare.com

imaš tu i linkove za booking.

• Author

Super , hvala ti... a aj samo mi reci kako i gde da trazim low cost letove... inace ovo cu pogledati svakako :)

Gde moz' biti low cost od 650 evra :) Nemas lowcost do Kolumbije. Mislim, zavisi sta podrazumevas pod tim pojmom, ali, svakako nije low cost u smislu Ryanaira i sl.

Jedan od boljih pretrazivaca karata je, npr, www.kayak.com.

u martu imaš Milano-Caracas povratna za 520€, a onda možeš taxijem do Bogote skoro za dž. pošto je gorivo mnoooogo jeftino ..

• Author

Hvala ljudi na brzim odgovorima... snacicu se vec nekako.... :) . Sto se tice vize za Kolumbiju , jel mora procedura s njihovom ambasadom u Becu ili postoji jos neki nacin :) ? Milano-Caracas hmmm, nije li to malo daleko i kako to mislis taxijem dokle tacno :o .... Bogota mi je destinacija na koju treba da stignem  :roll:

• Author

10 USD ?! :D auuu, divota :)... A sto se tice vize... Jel ima neko neke dodatne informacije ? :)

• 6 months later...

Pozdrav.

Evo slusaj sto se tice vize,jedino mozes da je zavrsis u Becu,naravno prvo ih kontaktiras preko mejla i pitas ih sta ti treba oni ti sve uljudno kazu,u najgorem slucaju nadjes spisak dokumenta i pribavis ih,skeniras i posaljes im mejlom.Oni ti kazu to je to ili ako ti nesto fali oni ukazu sta fali.Kada definitivno imas sve papire mozes ih poslati DHL sto izadje skuplje nego da odes licno u Bec.Vizu ti zavrse za 2 sata max,kada platis taxu.Tamo imas brdo hostela ili u najgorem slucaju Couchsurf.org mozes da ides jeftinim basevima do Beca povratna karta 50 evra,a mozda i manje ja sam platio 35 evra u oba pravca.

E sada imas i drugi nacin ali je komplikovaniji...mozes da ides do Quita,glavni grad Ekvadora i odatle da udjes u Kolumbiju zemljanim pute,ali je skuplje komplikovanije i moze da te presretne Gerila,u svakom slucaju ne preporucujem.

Sto se tice putovanja, mozes da posecujes stranicu iberije i oni daju promocije sa vremena na vreme sada je karta oko 1000 dollara za decembar Bogota-Rim-Bogota i wizz air sto je oko 30 evra.Najbolje ti je da ides direktno do Bogote,preko Madrida ili Rima dodje na isto u svakom slucaju presedas u MAdridu.

Nemoj da se slucajno zeznes da ides do Karakasa i taxijem.Prvo to je cista glupost 10 dollara.Iz jednog kraja Bogote do drugog kraja grada je oko 5-6 dollara,znaci nemoguce je da je 10 dollara,losa informacija je u pitanju.Druga stvar je ko je lud da putuje 2 dana do Bogote iz Karakasa,posebno zbog FARC-a (gerile) i jos treba da te cimaju...bolje je ovako veruj mi.

Eto nada se da nije prekasnoi da sam ti pomogao. :)

Pozdrav.

Evo slusaj sto se tice vize,jedino mozes da je zavrsis u Becu,naravno prvo ih kontaktiras preko mejla i pitas ih sta ti treba oni ti sve uljudno kazu,u najgorem slucaju nadjes spisak dokumenta i pribavis ih,skeniras i posaljes im mejlom.Oni ti kazu to je to ili ako ti nesto fali oni ukazu sta fali.Kada definitivno imas sve papire mozes ih poslati DHL sto izadje skuplje nego da odes licno u Bec.Vizu ti zavrse za 2 sata max,kada platis taxu.Tamo imas brdo hostela ili u najgorem slucaju Couchsurf.org mozes da ides jeftinim basevima do Beca povratna karta 50 evra,a mozda i manje ja sam platio 35 evra u oba pravca.

E sada imas i drugi nacin ali je komplikovaniji...mozes da ides do Quita,glavni grad Ekvadora i odatle da udjes u Kolumbiju zemljanim pute,ali je skuplje komplikovanije i moze da te presretne Gerila,u svakom slucaju ne preporucujem.

Sto se tice putovanja, mozes da posecujes stranicu iberije i oni daju promocije sa vremena na vreme sada je karta oko 1000 dollara za decembar Bogota-Rim-Bogota i wizz air sto je oko 30 evra.Najbolje ti je da ides direktno do Bogote,preko Madrida ili Rima dodje na isto u svakom slucaju presedas u MAdridu.

Nemoj da se slucajno zeznes da ides do Karakasa i taxijem.Prvo to je cista glupost 10 dollara.Iz jednog kraja Bogote do drugog kraja grada je oko 5-6 dollara,znaci nemoguce je da je 10 dollara,losa informacija je u pitanju.Druga stvar je ko je lud da putuje 2 dana do Bogote iz Karakasa,posebno zbog FARC-a (gerile) i jos treba da te cimaju...bolje je ovako veruj mi.

Eto nada se da nije prekasnoi da sam ti pomogao. :)

brate izvini na izrazu, al sta lupetas majke ti..kakvo bre presretanje gerile iz kita, pa nije ti to divlji zapad..svaki dan tom kopnenom granicom predje desetine hiljada turista, panduri su na svakom koraku..nemoj bre da lozis ljude...ja svaki svake godine putujem tuda, i nikad mi nije ni palo na pamet da razmisljam u tom pravcu...jer je smesno , ukoliko si ikad isao tamo...

e cega se sve necu nacitati na ovom sajtu, ovo je haos...

Ajde da iskoristim dok ste u dobroj formi - najjeftinije do Lime? Iz BG-a, ili nekog od gradova koje mogu da uklopim sa ovom Jatovom promocijom, tipa Frankfurt, Berlin, Pariz, Amsterdam. Ja sam najjeftinije našao iz Amsterdama za 1300 dolara. Polazak recimo 15. okt, povratak 27. okt

Ajde da iskoristim dok ste u dobroj formi - najjeftinije do Lime? Iz BG-a, ili nekog od gradova koje mogu da uklopim sa ovom Jatovom promocijom, tipa Frankfurt, Berlin, Pariz, Amsterdam. Ja sam najjeftinije našao iz Amsterdama za 1300 dolara. Polazak recimo 15. okt, povratak 27. okt

Koliko vidim za taj period najpovoljnije ispadne karta iz Brisela za Limu preko Pariza sa Air France-om.  Budući da je karta od Brisela do Pariza zapravo voz a ne avion, možda bi mogao da je kupiš, a da zapravo samo iskoristiš kartu od/do Pariza.  (ovo ipak proveri, da li gledaju da li je putnik koristio voz ili ne).  Karta je nešto malo manje od 900 evra.

Iz Madrida isto ima jako povoljnih karata (manje od 700 evra), ali treba stići do tamo, i te karte su uglavnom preko SAD, što znači dodatni trošak za američku vizu.

Pa tih 1300 dolara je otprilike 900 evra, tako da...

Kartu možeš videti na Air France-ovom belgijskom sajtu: www.airfrance.be

Ipak, proverio sam, i po podacima sa Air France-ovog sajta, neophodno je iskoristiti i voznu kartu Brisel - Pariz, kako bi mogao da iskoristiš let do Lime.

Ipak, u povratku, nakon što podigneš prtljag u Parizu, možeš i da izbegneš put za Brisel, jer ti u tom slučaju više ništa ne mogu.  Za bliže informacije: http://www.airfrance.com/BE/en/common/resainfovol/avion_train/avion_train_ligne_cdgbru.htm