Jump to content

Featured Replies

Posted

Doslo je vreme za kupanje!

Moze neki savet oko pravilnog pranja, pre nego sto mati potopi celu stvar u neku kiselinu i slicno?  :D

Uh i ja istu muku imam,nabavio 4 al polovne. Cekam ruka da prodje malo pa cu licno rucno da ih ribam... :)

Najbitnije je da peres do 30 stepoeni, i ne treba ti pred pranje. Iznad 30 sintetika se skvrci, zezne se materijal.

Jedini ispravan nacin za pranje vreca jeste da ih ubacis u navlaku u kojoj se pakuju i tako da ih operes u masini na 30 stepeni sa veoma malo praska i bey ostalih dodataka...I opere se odlicno, ne brinite :)

Nakon pranja treba ih rasiriti na horizontalnoj povrsini kako se perje ne bi skoncentrisalo na jedno mesto.

Ja sam svoju vrecu nekoliko puta prala u masini na 30 stepeni. Nista joj se nije desilo, sluzi k'o nova. :) Stavljala sam i omeksivac, ali mi ne godi miris (izgleda da pretjeram sa kolicinom :D).

• Author

Ljudi, hvala na odgovorima  :) pretrpao sam se silnim komplikovanim informacijama sa interneta koje zapocinju: "Oprati vrecu za spavanje? nije tako lako kao sto mislite..." ali biram laksi nacin.  teg

Ako je budeš prao a da je ne ubaciš u futrolu, onda pokušaj da izbegneš centrifugu. Tako postoji velika šansa da je uništiš. Poenta pranja vreće u vreći jeste da se perje ne razbuca na sve strane, da vreća ostane kompaktna i da se ne pocepa. A hemikalije treba izbegavati jer je u pitanju posebna vrsta sintetike od koje se prave vreće.. U principu postoje posebne tečnosti koje služe za pranje, ali ih nisam video kod nas.

zvizhd kao neko ko sve pere u mašini (najbolji izum današnjice) samo da vas podsetim da na mašinama već imate programe za osetljive stvari. Tako da imate program za vunu-koji pere na niskim temperaturama i sa minimalnom centrifugom, jako bitno da ne bi ste dobili dečije veličine posle pranja  ;) . Kao i program za svilu i sintetiku. Moja vreća je sintetička i mašina je sjajno odradila posao  :dance:

Eto, nisam videla ovu temu kad sam pre 5 dana bez razmisljanja ubacila vrecu za spavanje u ves masinu i oprala je na 40 stepeni i to ne na nekom posebnom probramu.

I nista joj nije bilo, ko nova je :)

• 2 months later...

Za one kojima su navlake za vreću male, tako da kompresuju vreću, rešenje može biti ubacivanje vreće u jastučnicu i pranje u mašini na već spomenutih 30ºC i programu za sintetiku :)

• 2 months later...

A kako oprati vojnu vrecu za spavanje?

To cudo cim dodje u dodir sa vodom, oteza jedno 150 puta?

• 1 month later...

To onako na sred dvorista, ribacu cetku, shlauf i udri :D

Posle zoves komsiluk da ti pomognu da je dignes negde da se ocedi  :hihi:

Ako mislis na one braon vojnicke sa rajsferslusom,malo prostepane...onda slobodno na 30 stepeni u masini za ves! Super se opere!