Jump to content

Featured Replies

Moje skromno misljenje je da nema potrebe za postavljanjem slika, mozda zato sto sam ruzan  :bag:, ili sto mislim da sam ovde zbog korisnih informacija  :comp: a ne da kacim kuce mace  flowers:: nabildovane bicepse  teg polne organe  :party: svoj motor  :stop: ili neku "misticnu" fotografiju samostalno slikanu u kupatilu  :potty:

Opet kazem, to je samo moje misljenje  :pivoooo:

Ili mozda da se negde u okviru profila omoguci postavljanje slicica...

Замисли сада исти пост ал' са линковима ка сликама  ;D

Ovo mi lici kao da je putopis sa naslovne strane prebacen na forum :) Lepo to izgleda, taj neko je to profi odradio, ali mi nije jasan kriterijum ko ce sta moci ovde da kaci? Da li ce moci svako da kaci sta mu se cefne, pa da moderatori onda procenjuju sta se brise ili ne, ili ce se slati ti "fotopisi", na neki nacin biti prekontrolisani, pa tek onda objavljeni kao i putopisi na naslovnici? Sumnjam da ce svi "fotopisi" biti ovakvog kvaliteta kao sto je ovaj sa dizajnzone.

Ne mogu da prevagnem ni na jednu stranu što se slika na forumu tiče, pa ću ostati uzdržana. Mislim da u principu nemam ništa protiv  ;D

Samo jedno pitanje... ako uzmemo konkretan primer...

Evo konkretan primer šta bih ja voleo da vidim kod nas, kada omogućimo slike - foto reportaže http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=53528

... zbog čega nešto sa ovoliko fotografija, ne bi moglo da se uobliči u fotogaleriju, sa pratećim tekstom ispod. Meni lično je to lepša forma, nego forma posta?

Ja sam zamislio da slike na forumu konkretizuju pitanje i/ili odgovore, da ljudima lakse nesto objasne. Ovaj primer je za fotogaleriju.

Једноставан одговор: овако посетилац, друг члан, лакше може укомпоновати свој нпр. путопис без слања фотки на мејл и без рада админа на убацивању истих.

Приде: Ако хоћу да препоручим место где сам се нашљемао у Прагу, могу да прикачим мапу уз објашњење како се тамо долази. Мислим људи, ја сам мислио да сам конзервативан по неким убеђењима, ал' ово шта сам видео овде има материјала за солидну конзервативну партију десног центра. ;D

Нико не каже да ће се убудуће комуницирати сликама на форуму, то је само једна од могућности за убацивање у пост, и даље ће конверзација се водити 99% исто као и до сада :)

To je samo jedan primer. Inače, nisam mislio potpuno isto, ali može biti dobro za one fotopise koji ne doguraju do sajta, ali bi se mogli nekako iskoristiti. Recimo, onaj momak što je bio u Severnoj Koreji, iako mu fotke nisu zadovoljile za sajt, meni bi bilo okej da ih je okačio na forum uz neke propratne komentare.

Glas za slike ali samo u posebnoj temi foruma i samo vezano za destinacije tj zanimljivosti sa putovanja. I naravno, sa opcijom ukljuci-iskljuci da oni koji ne zele slike na ekranu iste i ne dobiju.

Када видим слике на форуму спопадне ме језа, одма гасим бровзер  ;D

Једноставан одговор: овако посетилац, друг члан, лакше може укомпоновати свој нпр. путопис без слања фотки на мејл и без рада админа на убацивању истих.

Приде: Ако хоћу да препоручим место где сам се нашљемао у Прагу, могу да прикачим мапу уз објашњење како се тамо долази. Мислим људи, ја сам мислио да сам конзервативан по неким убеђењима, ал' ово шта сам видео овде има материјала за солидну конзервативну партију десног центра. ;D

Нико не каже да ће се убудуће комуницирати сликама на форуму, то је само једна од могућности за убацивање у пост, и даље ће конверзација се водити 99% исто као и до сада :)

clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'>

mudro zboris  123

• 2 months later...
  • 3 months later...

E sad jedno bacanje u rebus:

Zašto ne bismo mogli da embedujemo videe sa youtube-a? Zamislite temu ,,Šta slušate u poslednje vreme`` da ima lepo sve pesme da se puste, a ne da bude nepregledna hrpa linkova.

Posle ubacivanja slika video neće biti jak udarac. Mislim da će ga preživeti i 3 korisnika koji koriste dajl ap.

• 3 months later...

Сетих се ове теме поводом теме шта фали сајту.. читах је од почетка и умрех од смеха. Најсмешнији су контрааргументи против фотки, а фотки скоро да и нема  ;D

E sad jedno bacanje u rebus:

Posle ubacivanja slika video neće biti jak udarac. Mislim da će ga preživeti i 3 korisnika koji koriste dajl ap.

:-[

• 1 month later...

Fotke kačim na jedan Guglov servis, međutim ni ovde, a ni na drugom forumu mi nije prikazao istu. Šta trebam još da uradim osim umetanja linka između IMG tagova?

Umesto na primer

https://picasaweb.google.com/lh/photo/qBE_a69GZVbuLs90vDO3RdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

link za sliku je

https://lh3.googleusercontent.com/-uJE7LmSHGs0/TxI4YVWbmlI/AAAAAAAAAjA/gFKjmYPDBAY/s1280/Screen%252520Shot%2525202012-01-15%252520at%25252012.59.27%252520AM.png

Desni klik na sliku, pa kopiraj image address/source, ne link iz browsera.

Meni se čini da bi ubacivanje linka trebalo da bude dovoljno. A šta se desi kada to uradiš? Ne pojavi se ništa, ili ispiše tekst linka?

Pojavi se ona "polomljena" sličica.

Umesto na primer

https://picasaweb.google.com/lh/photo/qBE_a69GZVbuLs90vDO3RdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

link za sliku je

https://lh3.googleusercontent.com/-uJE7LmSHGs0/TxI4YVWbmlI/AAAAAAAAAjA/gFKjmYPDBAY/s1280/Screen%252520Shot%2525202012-01-15%252520at%25252012.59.27%252520AM.png

Desni klik na sliku, pa kopiraj image address/source, ne link iz browsera.

Pronašao si mi sličicu :) Ako već nisi ispravio, sada ću da probam.

EDIT: radi, radi :)link ka temi

• 3 months later...
  • 4 weeks later...

Jedno pitanje.

Koji program, jednostavan, mali, koristiti za obeležavanje fotografija? Ono u rasteru da ih neko ne kopira i koristi kao svoje.