Jump to content

Neko zainteresovan za Izrael / izrael i Jordan u Martu i Andaluziju za Uskrs kao

Featured Replies

Posted

Planiram dva putovanja u skoroj buducnosti:

Izrael i Jordan sto mi vise odgovara (13.03.-20.03.2011)

ili samo Izrael (6.03-13.03.2011)

Izglednija je prva grupa , sto i meni vise odgovara.

Kao i za Andaluziju (27.04.-04.05.2011.)

Neko zaiteresovan da budemo cimeri ?

edit: Obrisani linkovi. Molim vas pročitajte pravilnik foruma, posebno pravilo o reklamiranju komercijalnih ponuda.

Srecan pa nije rekalama  ;D

ma nije uopste :) bar da je neki povoljan aranzman :) tesko da ces ovde naci nekoga ko hoce da da 1000+eu agenciji kad moze sam za manje pare da organizuje sve i pri tome ima slobodu izbora :)

Provedite osmi mart u svetoj zemlji...  ::crazy: ::crazy:

Kakve veze ima osmi mart sa svetom zemljom?

Šta je sledeće, provedite Bajram u Vatikanu?

Provedite osmi mart u svetoj zemlji...  ::crazy: ::crazy:

Kakve veze ima osmi mart sa svetom zemljom?

Šta je sledeće, provedite Bajram u Vatikanu?

lol:: lol:: lol::clap.gif' alt=':clap:'>

SASA39, dobrodosao ti nama na forum!

Iscitaj malo vise tema na forumu, koristi opciju search za ono sto te tacno zanima, pa ces videti zasto ovaj tvoj predlog verovatno nece naici na prihvatanje ovde. Baci narocito oko na teme vezane za Siriju i Bliski istok i saznaces mnogo zanimljivih i korisnih stvari i mnogo jeftinijih i lepsih nacina da odes tamo. Naravno, stvar je tvog izbora, pa ako zelis, mozes i preko agencije, ali tesko da ces ovde naci saputnika za tako nesto. Ukljuci se na forum, diskutuj, pitaj za detalje i destinacije i probaj samostalno da organizujes put, mnogo ces vise nauciti o mestu gde zelis da ides i bice ti vece zadovoljstvo!

Evo, konkretan predlog, imas trenutno karte na akciji iz Budimpeste za Bejrut za 185 evra povratna, kompanija Malev. Odande mozes lako i u Damask, ili u Jordan. Sudeci po recima onih koji su bili tamo, smestaj je povoljan kao i prevoz. Za te pare koje mislis da das agenciji mozes mesec dana da zivis tamo k'o beg :)

• Author

Naalost sada sam dobio odgovoer od Ivane iz Kompasa- N.S. da su otkazane grupe za Izrael i Jordan odn. samo Izrael 8 i 13 marta.

Najverovatnije ce se ova putovanja ponoviti u oktobru.

Ostaje samo Andaluzija 24 aprila - 12 dana.

Ako ima zainteresovanih za to da delimo sobu , neka se jave.

• 1 month later...
  • Author

Posto se osecam prozvanim , hajde da vam i odgovorim , posebno onim clanovima ciji su prvi odgovori bili dosta “cinicna” dobrodoslica :

Do sada sam proputovao dosta zemalja – da ne nabrajam i ne hvalim samog sebe ali ukratko :

Skoro celu Evropu  , JI Aziju , i Bl. Istok , i usvojio licno pravilo da kada u neku zemlji idem prvi put idem sa vodicem  ( a pogotovu u zemlje Bl. Istoka , jer imaju specificne interne sigurnosne sisteme provere ), a kasnije mogu i sam ( npr . Tajland ili Tunis , Egipat koje stvarno dobro poznajem )

Tacno je da se u nekima od njih npr. u Egiptu ili Tajlandu moze sa 1.000 evra ziveti kao car mesec i vise , ali samo ako ih dobro poznajes i znas ljude tamo , ali je moj predlog bio vise vezan za Izrael koji je po pravilu relativno skupa zemlja- jer ima visok standard.

Ponuda jeste bila vezana za jednu turisticku agenciju , ali osim sto bi bio njihov putnik sa njima nikakve druge veze ne bi imao – usput jos jedno izvinjenje jer sam stavio linkove ka istima.

Posto sam se ranije bavio planinarstvom i bio u GSS , dosta sam spavao na goloj zemlji i po kojekavim buzdacima , tako da me taj vid nocenja za male pare a bez osnovne higijene , sa prilikom  da ti neko hrce/ dise za vrat  ili te jos i odradi uz put ( sto je stvarno retko al` se desava ) iskreno ne privlaci.

U turi koju sam pominjao u Izraelu videlo bi se sledece , a ako neko od Vas moze to  jeftinije da priusti , neka se javi , imacu ga u vidu :

Ako (Akr, Akra),

Crkva Sv. Đorđa – zadužbina Sv. Save.

šume kralja Petra I kraj

kibuc Ginegar

Nazaret – crkva Sv. Arhangela Gavrila - Blagovesti na Marijinom izvoru i Bazilika Blagovesti.

Tabor – Gora Preobraženja, manastir

Galilejsko jezero – Brdo Blaženstva,

Crkva umnožavanja,

Crkva primata Sv. Petra (Mensa Christi),

Kapernaum, pravoslavna crkva Sv. Apostola u Kapernaumu.

Jardenit

Haifa –Bahajski vrtovi,

Stela Maris i Ilijine pećina

Cesarea Lod – crkva i grob Sv. Đorđa.

Ein Karem – crkva Rođenja Sv. Jovana Krstitelja, Marijin izvor , crkva Sretenja Marije i Jelisavete.

Vitlejem- Manastr Sv. Save Osvećenog - Mar Saba (zadužbina Sv. Save),

Polje pastira, Bazilika Roždestva.

Mrtvo More  sa posetom Kumranu, sa muzejem,

Jerusalim: Maslinova Gora – panorama Jerusalima,

ruski manastir Vaznesenja, Kapela Vaznesenja, manastir Očenaš, Dominus flevit,

manastir Marije Magdalene, Getsemanski vrt, Grob Bogorodice, potom ulazak u Stari grad,

Sionska Gora, soba Tajne večere, Davidov grob, katolička crkva Uspenja Bogorodice (Dormicion).

Zid plača, Jevrejska četvrt, Crkva Sv. Stefana,

Mesto rođenja Bogorodice, Via Dolorosa (Put Hristovih stradanja),

Hram Groba Gospodnjeg (Golgota i Grob-Anastasis), manastir i crkva Sv. Arhanđela Mihaila), crkva Aleksandra Nevskog.

Jafa: Crkva Sv. Petra, Muzej arheologije,

manastir Arhangela Mihaila,

grob rabi Jehude iz Raguze (Dubrovnika),

No da ne duzim dalje – jedino sto je bitno je ekonomska racunica , a ona po mom skromnom i laickom proracunu za solo putovanje u Izrael glasi :

Avio karta  sa taksama      MIN.                                                            250

Nocenje hostel u ½ sobi noc 25  => 12 x 25 ~ SREDNJA CENA            300 

Hrana + voda  12 dana x 25 MIN  ( dorucak , rucak ,vecera ) ~          300

Ulaznice neka budu 10 / danu                                                              120

Ostali troskovi i suveniri ~                                                                      30

1.000 €

Znaci 1.000 € u sopstvenoj reziji  , uz rizik da :

-avio kartu platis i vise zbog prevoza do Budimpeste  , ili da cekas presedanje do sudnjeg dana.

-da u Izraelu koji je inace skup nemas vodica , koji ce te svuda brze i lakes provesti , i da se vrtis k`o gluva kucka trazeci nesto sto ti je ispred nosa , jer je samo jedno slovu u tvojoj knjizi drukcije , a o tabananju jer nemas adekvatan prevoz  i gubljenu vremena zbog toga , jer si po prvi put u stranoj zemlji da i ne pricam.

Pametnima dosta.

Jos jednom ako neko moze da se snadje a da razlika ne bude za 12 dana 100 nego npr 300 evra za Izrael sa planom koji je izlozen , neka napise odgovor.

Pozz

@Sasa39

Potpuno je jasno da smo skoro svi ovde poklonici individualnih putovanja! Tesko da ces  pronaci bilo koga za ono sto si zamislio, tako da bi, bez ikakve ljutnje, drustvo trebalo da potrazis na nekom drugom mestu. flowers::

Koliko god da sam se trudila da nadjem nesto jeftinije ....nisam uspela.

Tako da @Sasa39 sto se tice tog aranzmana stvarno mislim da je povoljan. Ali, sto kaze NatasaZ....tesko da ce neko odavde da ode u agenciju i iskeshira pare. Veci je gust da se sami cimamo i putujemo pa makar se radilo i o istim parama  lol:: lol:: lol::

U svakom slucaju, nadam se da ces naci drustvo....  :mah: :mah: :mah:

• Author

@wolf bgd

Neka moja dodatna  razmisljanja na ovu temu su sledeca:

1.Ja bi bio prvi koji bi prihvatio opciju sa minimalnim konforom ( cista posteljina i tus -eventualno B&B ) , kada bi moglo da se nadje jeftinije.

2.Treba imati u vidu da ako imas obezbedjen smestaj i prevoz po povoljnoj ceni time dobijas 3 stvari ( ukoliko je cena povoljna ) :

- Ne gubis vreme da trazis smestaj koji neki put moze biti i prevara , tako da vise toga mozes da vidis za isto vreme

- Ne gubis vreme da trazis i cekas prevoz , tako da si odmorniji za ono sto je poenta a to su znamenitosti , a ne da zbog loseg prevoza ili neprospavane noci onda kada ti je to nejpotrebnije jedva stojis na nogama od umora.

-Ne nosis veci kolicinu love sa sobom -a neki put ATM automata uopste nema ili su daleko , pokvareni.....

Naravno uvek ima agencija koje imaju zesci profit , ali treba imati u vidu i to da kada agencija- ukoliko je OK- obezbedjuje letove-pogotovu ako ih ima vise - i smestaj za grupu ona uvek dobija popust koji ti kao pojedinac ne mozes dobiti.

Fora je samo naci agenciju koja nije alava na pare.

Naravno kad dobro upoznam zemlju u koju idem , ako mi se svidi , sledeci put idem sam.