Jump to content

Featured Replies

Ja bi ih nazvao azilanti Srbije :) Pošto smo toliko PC sa imenima javnih preduzeća itd nećemo njih nazivati srpskim azilantima, već azilantima Srbije LoL

Da da, vesti uopste nisu dobre, a posle hajka na mene sto se pomaze ljudima na topiku prekoracenja viza. Znam da ce sad neko da mi kaze da ilegalci i azilanti nisu isto....nisu ali....

Ako mene pitate, sve su to gluposti, ucene i politicke igre.  :death: Znali su oni dobro sta da ocekuju kada su nam ukinuli vize, nego se sad prave blesavi. Uostalom, kada se realno pogleda, sta je za njih jedna mala Srbijica, od 7 miliona ljudi (pa cak i da se svi isele sirom Evrope) u odnosu na recimo Rumuniju i njihovih 20 miliona...

jasno je to da je to politicka igra, mogu oni to da sprece kao sto su svajcarci uradili: 48 sati se resava zahtev i mars kuci i nema para, ali radi se o tome da su ovi sto krse beli sengen samo adut u nemackim rukama, inace na osnovu cega bi mogli tek tako da nam ga oduzmu...

Da da, vesti uopste nisu dobre, a posle hajka na mene sto se pomaze ljudima na topiku prekoracenja viza. Znam da ce sad neko da mi kaze da ilegalci i azilanti nisu isto....nisu ali....

Pa da,kad mi mislimo da smo najpametniji....umesto da naucimo da postujemo red i zakon,mnogi samo traze rupe...i jos su bezobrazni(na forumu)..sto se mene tice,bas sam  :psuje:...em se ukida "Ivo Andric", em ako uvedu vize....katastrofa! Ali najvaznije je sacuvati svoje d*pe (trange-frange,das 10 evra,das 50 evra )...i onda pametovati po forumima!

Pa ono, ja sam kad su ih ukinuli prognozirala da ima da nam ih vrate za nekih godinu, godinu i po dana, po svemu sudeci omasila sam za dve i po godine ali izvesno je da lako moze da se desi da ih vrate. Nemci se  ne sale, kad nesto kazu, bogme to najcesce i bude.

Pa da,kad mi mislimo da smo najpametniji....umesto da naucimo da postujemo red i zakon,mnogi samo traze rupe...i jos su bezobrazni(na forumu)..sto se mene tice,bas sam  :psuje:...em se ukida "Ivo Andric", em ako uvedu vize....katastrofa! Ali najvaznije je sacuvati svoje d*pe (trange-frange,das 10 evra,das 50 evra )...i onda pametovati po forumima!

Neko je gore rekao, cist politicki pritisak. Da nema azilanata smislili bi nesto drugo da nas smaraju na ovaj nacin, npr broj ptica selica koje iz Srbije preleti na teritoriju EU i krade zrnevlje sirom nemackih polja, a to sve od svog poreza placaju ubogi nemacki gradjani.

Na ''onoj'' temi nisam primetio da se iko raspituje o trazenju azila, vec svi hoce da odu u EU da rade ili da se vencaju, sto razumem kad se uzme u obzir finansijska situacija u ovoj zemlji. Evo ja da nedaj boze postanem neki tehnoloskui visak prvim vozom bi odjezdio u tom pravcu, mozda bi cak i azil trazio, ako bi mi dali neku lovu.

Доказано 10000000000000000 пута у српској историји да запад тражи и најмањи разлог да нас зајебава. :potty:

I po 100000000 put mislimo da nas neko zajebava kako kazes a u svoje dvoriste nismo ni pogledali kako da ga sredimo.

Lakse je tako, znam.  clap

Чак и да средимо цело двориште опет би нас зајебавали због једне непокошене травке. :psuje:

Онда ће наћи да је за то време пао лист са оближњег дрвета. ;D

Cinjenica je da smo se, sto se kaze, naguzili...

i sad ce ta "ljubav" da traje i traje...a najgore je sto je taj koji je u toj neprijatnoj pozi vezan pa ne moz ni levo ni desno.

Sto covek vise stari shvata da se neke stvari desavaju mimo nase moci da ih promenimo...

Niko nije spominjao da je nelegalan boravak od preko 90 dana uzrok zahteva za ponovno uvodjenje viza.

Sve ovo je stvar politike, rekao bih. Nemoguce je da su ti ilegalni imigranti toliki problem za jednu Nemacku. Prvo, oni su povecali primanja za takve slucajeve i time ih namamili, drugo, da hoce, mogu oni to lako da rese i bez nas. Skrati se procedura, za 48 sati se donese odluka o takvim zahtevima, negativna, i aj nazad u Srbiju, bez para. Svajcarska je slicno uradila i nemaju tolikih problema. Pre ce biti da im ne odgovara trenutna politicka slika Srbije, a ne nekih par hiljada laznih azilanata godisnje, zbog cega ostalih nekoliko miliona stanovnika sad treba da ispasta. Ali, nazalost, kao drzava, ne pitamo se mnogo. Bice kako nam neko jaci kaze, zna se ko.

da, vec sam rekla da nije isto azil i prekoracenje, ali polako docice i to na red, a sad isplivava i piliticki deo price...na b92 stoji izjava Jeljka Kacina kako ce ukidanje bezviznog rezima biti posledica priliva azilanata i ", "posledica i nezadovoljstva EU time koliko je Srbija posvećena evrointegracijama, a to ne mogu pokriti troškovi vraćanja azilanata, koje je Dačić danas predložio". Dakle, tu smo :)

Ne znam da li ima veze sa time, ali ja sam ranije danas leteo BEG-FRA Luftikom, i po dolasku nas je na vratima sacekala policija koja je pregledala pasose na izlasku iz aviona...

verovatno ima veze, i jeste jedan od nacina da se precesljaju putnici, ali kako stoje stvari, nije njima bas problem do azilanata problem je politika. mada, ne moramo da "im olaksavamo posao i dajemo povod za uvodjennje viza

Pa leteo je BEG-Fra...znaci u Germaniji. Jos samo i ovde da nam pregledaju pasose...sto, da nece da nas vrate u Nemacku  :LOLLL:

Problem je sto osobe koje traze lazni azil i zele da bez bilo kakvog rada dodju do lepe sume novca i zloupotrebljavaju bezvizni rezim. Uglavnom su u  pitanju iste osobe koje kad ih neka drzava odbije vrate se u Srbiju, promene svoje ime ili prezime izvade nov pasos pa opet pale preko grane u neku od bogatih drzava EU, i tako sve u krug. Policija ovde vrlo dobro zna ko organizuje ovo, ko zloupotrebljava ali nista ne radi da se tome stane na put.

Policija ovde vrlo dobro zna ko organizuje ovo, ko zloupotrebljava ali nista ne radi da se tome stane na put.

A sta moze da radi? Sloboda kretanja i prijavljivanja za azil se ne moze ukinuti bilo kome jer bi tako krsili ljudska prava.