Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Planiram na leto put u Nepal. Potrebni su mi neki saveti u vezi sa jeftinim avio kartama, mada mi i voz izgleda kao dobra opcija. može se usput obići još koji  grad. Isto tako bih volela da čujem neke preporuke u vezi sa hranom, prtljagom i slično...

da, airarabia je ubedljivo najbolja opcija za Katmandu, s tim što sam ja npr išao za Delhi airarabiom a onda JetLite-om za KTM. Pokhara je isto lep gradić u Nepalu, Lumbini (mesto rođenja Budino). S tim što je put od Ktm za Pokaru, nešto najužasnije što sam ja ikada doživeo :)

• Author

Voz mi je recimo opcija to Istanbula.

Hvala na informaciji o letovima.

Možete nešto više da mi kažete o smeštaju , da li da unapred rezervišem nešto preko interneta ili da na licu mesta tražim hostel? Niska cena i podnošljivi uslovi su mi sasvim ok.

Kakva je situacija sa hranom, za vodu znam isključivo flaširana, ali ne znam šta se sme jesti a šta ne. Koja je najbolja opcija?

U nekoliko tema ovde možeš pronaći obilje informacija kako najlakše, najkraće, najudobnije, najjevtinije... doći od Beograda do Istanbula. Imaj na umu da Air Arabia ne leti sa glavnog istanbulskog aerodroma, Ataturka, već sa njegove "ćerke" Sabihe Gokčen (tj. aerodroma koji je udaljen nekih 30-40 km od centra grada, na azijskoj strani).

Da se odmah ogradim, ja nisam bio u Nepalu, već u Indiji. Moje iskustvo za taj deo sveta govori da je najlakše i najpovoljnije pronači smeštaj na licu mesta. Cene su veoma povoljne, posebno ako ideš leti (kao što si napomenula u prvom postu), kada i nije full sezona.

Hrana. Hm, uvek osetljivo pitanje. Ja sam se toga isto prilično plašio pošto generalno imam osetljiv stomak, ali za tri nedelje u Indiji nisam imao čak ni najobičniju dijareju, a ne nešto ozbiljnije. Ne može niko da ti da 100% tačan odgovor na ovo pitanje. Ali, koristi logiku oko svega, nemoj jesti tamo gde ti deluje da je katastrofalno prljavo mesto. Opet, sama ulična hrana je u tom delu sveta praznik za sva čula, pa je šteta skroz je isključiti. Ako ti deluje da je neko mesto prometno i da hrana ne stoji dugo na štandovima - okušaj sreću i probaj je. Takođe, restorani uopšte nisu skupi a nude veoma dobar izbor.

Ja sam za početak rezervisao nešto preko neta, čak i organizovao pick up na aerodromu da se ne bi cimao a onda ovo ostalo sve usput. Generalno, sve sam čitao iz Lonely Planetovog vodiča.