Jump to content

Featured Replies

Posted

Skakljiva tema mnogi legiju povezuju sa sviem losim i nojgorim scenama iz ratnih filmova placenika iskreno  ne grese mnogo... Zadnjih par godina legija je angazovana u mirovnim misijama ne samo kao dezurni placeni policajac koji ce da zazmuri kad mu se kaze  :bag: mada ima i dalje po nekad paravana. Sa ovom mislju sam se nosio x puta  kocila me samo moralna nacela(da dodje neko na moj prag da naredjuje oko da mu vadim :death: :death:)al ne da uletim kao ocajnik  lol:: lol:: nego probati nesto novo sa velikom dozom izazova.  :blob: :blob: e sad stvar kako preziveti opstati i kako se isticati to je stvar licnih afiniteta... o ovoj temi znam skoro sve vec od 2002e,od prijava preko rada,dobijanja papira itd itd koga zanima nesto konkretno neka pita.. a mene zanima zna li neko jos nekog ko radio tamo ili radi  zvizhd

Drugar od mog druga je u Legiji Stranaca, mislim da je tamo jako tesko upasti, moras da budes neki Rambo ili slicno. Kontam da nije onako kao u filmovima: pun mi je k... svega odo ja u Legiju Stranaca.

Био је мој другар. Био је на највећим ратиштима света, али и на најлепшим деловима света је био стациониран. Побегао је из Легије одмах кад му је враћен пасош. :king:

• Author

I bio Rambo 2002e 17god a 11 treninga to nekad al nebitno mano se toga... Prvi put ga vracaju posle isteka prvog ugovora od 5 god i tad prvi put moze se napusti teritorija francuske,dobijaju se papiri neke druge zemlje,obicni legionari ne mogu da imaju francuske papire  npr nemacke pa u slucaju nekih papazjanija francuzi cisti ljaga pada na druge  i dobija se mogucnost izbora novog imena il vracanja starog.... Itd itd a za penziju...posle 15god sluzbe se povlace operativci sa terena i dele u druge oblasti tako reci uvek na uzici.... jedini realan nacin napustanja je bezanija ili "invalidska" ili nedaj boze ikom realna. :P

Jaooo sad sam se setio! Mislim da sam našao negde na forumu link ka blogu nekog Bosanca koji je bio u legiji. Čovek piše sve od početka, kako se odlučio da stupi tamo, kako je prolazila obuka, onda život po kasarnama. Kada sam ja čitao stao je sa pričom kad je počeo rat u Bosni. Možda je nastavio da piše, al` ne mogu sad da se setim ni kako se zove blog, ni gde sam našao taj link. Aj ako se neko seti da stavi ovde.

• 1 month later...

Znaš engleski? Evo ti mali opis kako to sve izgleda

http://www.lib.ru/TXT/franclegion.txt

Ovo sledeće je dobar forum gde ćeš naći ljude iz EX YU koji se ili spremaju za legiju ili su tamo

http://www.phpbbserver.com/legijastranaca/viewforum.php?f=1&sid=b8ce906cf514bf398c23ba9fd386d8c9&mforum=legijastranaca

U svakom slučaju, teško je, teško da teže ne može biti.

Plata je dobra, doduše dobra kao i svim ostalim poslovima gde ladno možeš glavu izgubiti.

A to što pričaju "mirovne misije" - vidi prijatelju, čim je misija podrazumeva se da moraš nekog ubiti, malo ga "smiriti"...

Procitao u jednom dahu! U pocetku veoma interesantno a kasnije samo fotografije, kao da mu je neko zabranio vise da pise?!? U svakom slucaju interesantna tema o kojoj mnogi ne znaju ama bas nista (ukljucujuci i mene).