Jump to content

Featured Replies

Posted

Ubacili su Skoplje u sistem. Od juna 3*nedeljno do Londona.

Meni je zanimljivije sto je Malaga malo na mapi, malo van nje. Bilo bi lepo da ima neki let do Andaluzije, makar iz Beograda :)

I ja sam primetila da je Malaga nekad na mapi a nekad ne, o cemu se radi? :o

Ali , Beograd - Malaga, to bi bio potez!!! :dance::pij:

Bilo bi super kada bi prvo uveli linije za Milano, Frankfurt, Pariz i Barselonu. Odatle se mogu praviti kombinacije za ceo svet! Malaga moze a ne mora :)

i iz CG uskoro pocinje da leti Wizz a izgleda i Easy i Ryan.. Pregovori su u toku

S tim što će (ja barem mislim) da crnogorci naprave sličan deal kao što su turci napravili sa Wizzairom... Znači, može, ali samo povratna karta, više cene itd.... video sam da airberlin leti za Tivat, međutim cene baš i nisu male.......

Bilo bi lepo da uvedu i neki za ovaj drugi deo Spanije (Costa Blanca) za Alicanate ili Valencia...

I za Francusku naravno, to bi bas trebalo, a ne ko za Svedsku 3 leta a za Francusku recimo nista...

Malaga, Valencia, Alcante ... nema sanse. Ne bi mogli da napune ni 5-6 aviona i to u toku citave letnje sezone. Tamo Wizz ne leti ni iz Budimpeste koja ima mnogo vise putnika nego Beograd. Jedino iz Rumunije i Bugarske jer u Spaniji ima cirka 800.000 rumunskih i 150.000 bugarskih gastarbajtera. Mislim da ako budu otvarali nove rute, bice ili Frankfurt ili Pariz.

:cryy: smrc...

ne ostaje nam onda nista drugo nego preko Temisvara... mada koliko sam cula i odatle pitanje koliko ce jos Wizz leteti...

Jedino iz Rumunije i Bugarske jer u Spaniji ima cirka 800.000 rumunskih i 150.000 bugarskih gastarbajtera.

Upravo to - u Svedskoj ima puno nasih gastosa.

Jedino sto mi nije jasno je .... zasto su preskocili MilanoBergamo iz Beograda. Mislim, 100% su napravili procenu ali...

Skandinavija plus tradicionalna Nemacka su logicni. Eindhoven i Brisel zajedno svaki dan bas i ne - ali Milano...mislim da bi sa 3 leta napravili pun pogodak. Letove bi punila ne samo radna snaga vec i presedaci koji bi iz Milana imali svet na dlanu....

Ko zna....tek je krenulo....mozda sa 2.avionom dodju i Milano i Iberija..

Iberia, hmmm nešto ne verujem, Iberia ni u "zlatno doba" nije letela za Beograd...

Iberia, hmmm nešto ne verujem, Iberia ni u "zlatno doba" nije letela za Beograd...

Mislim da nisi dobro razumeo, Iberija iz prethodnog posta=Iberijsko poluostrvo smartass

Aaaaaa ;)))))  Me dumb :)

Nije mi to palo na pamet, ja uglavnom kažem pirinejsko :)

• 1 year later...
  • Author

Kutaisi, Gruzija nova tacka na njihovoj mapi!

Krajem septembra krecu sa letovima Kijev-Kutaisi. Zanimljivo, nema sta :)

Kako su krenuli mozda ce i Teheran biti uskoro  ;D

To je odlicna vest!Nadam se da ce uskoro i dodati nove destinacije sa kojih se moze u Kutaisi pa da sa jednom konekcijom idemo u Sakratvelo :) Ima li nekih glasina o drugom avionu ili samo nekoj novoj destinaciji iz Beograda?

Od oktobra Wizz leti iz Skoplja za Bazel, Minhen, Dortmund, Ajndhoven, Malme i Milano. Dobili su subvencije od makedonske vlade. To je trebalo u Nisu uraditi pre par godina. 

Zasto bi subvencionisali Nis? Grad je to vec radio i videli smo kako se zavrsilo. I Montenegro ce da ode ako im prekinu subvenciju... Mada super bi bilo da smo u EU pa da mozemo na nivou drzave da alliciramo za PSO fondove, mada ne znam koliko bi oni mogli da funkcionisu npr za Nis zbog relativno dobre infrastrukture. Eventualno Bor, Uzice, Kraljevo.

Zato sto mislim da Nis ima potencijala za razvoj avio saobracaja. Nis se nalazi na raskrsnici puteva za Makedoniju, Kosovo i Bugarsku pa bi mogao da privuce i odredjen broj putnika izvan juzne Srbije. Par nedeljnih letova manjim avionima ka gasterbajterskim destinacijama bi bili izvodljivi uz subvencije u pocetku. Normalno da je let ka Bolonji nije zaziveo kada ljudi iz juzne Srbije tamo nemaju sta da rade. Cuo sam da popunjenost kabine na letovima za Podgoricu i nije tako losa. Kada bi Podgorica nudila i dobre konekcije mislim da bi i imalo smisla subvencionisati taj let.

Nis jednostavno nema dovoljno putnika i to je fakat.

Kada je aerodrom sa gomilom low cost polazaka na manje od 100km (Sofija) zasto bi Pirocanac koristio Nis a upravo iz razloga blizine svojih baza (Sofia, Skopje i Beograd) Wizz i ne pomislja da uvodi besmislene linije jer su bukvalno svi putnici na nekih 200km od low cost mogucnosti.

Ukoliko cemo da razmisljamo patriotski i regionalno i neracionalno, Nis je OK varijanta. I ja bi iz Beograda dolazio na npr Easy ili Ryan letove.  Ali sa strane menadzmenta, biznisa ili bilo koje razumne nauke, Nis osim za shuttle liniju do Beograda i Podgorice (mada, i to je pitanje) nema perspektivu.

Ja sam npr putovao iz Temisvara do Forlija jer mi je u momentu dok je SmartWings vozio iz Nisa karta bila 10e a Nis-Forli ispod 59 nisam nalazio. I tu se jos grad naplacao subvencija ili prostije, bacio pare.

A to da li je Bolonja bila interesantna ljudima iz juzne Srbije...pa od 40 destinacija svakome je po neka interesantna ali ni jedna toliko da bi bila rentabilna. Mozda (MOZDA) bi Nis ka nekom Memmingenu ili Dortmundu mogao da se pokrije ali opet, Dortmund ide iz Sofije a Memmingen iz Beograda. Kabina Sofija-Dortmund je bila prosle godine 67% popunjena sto znaci da ima prostora za povecanje broja putnika na vec postojecem letu i logicno je da taj isti let nece uspostaviti na aerodromu 150km udaljenom jer ionako svi ti ljudi vec gravitiraju i potencijalni su putnici Sofijskog aerodroma.

Jedno su nase zelje a drugo realnost. Pa vise ljudi iz avio kompanija cesljaju trzista nego sto mi mislimo. RyanAir je uspeo da zatvori jedan aerodrom sa slicnim karakteristikama Niskom - Osijek. Sve je to bilo krasno, nekoliko puta sam isao za Frankfurt i vracao se za cirka 6e. Meni i jos 50tak ljudi u kabini je sve bilo potaman ali je aerodrom ostao u dugovima i najverovatnije su sadasnja iskljucenja vode i struje samo pocetak definitivnog zatvaranja.

Ja sam ubedjen da bi linija iz Srbije ka Spaniji ili Portugalu bila extra popularna  a samim tim i isplativa ali ocigledno sam u totalnom krivu. Moje zelje se ocigledno ne poklapaju sa zeljama ostalih putnika a to znaju avio kompanije i zato i dalje moram da se lomatam preko Budimpesta, Temisvara, Sofija, Memingena...

Ne bih da unosim paniku ali za koju god destinaciju iz/za Temisvar u novembru -- nema letova :(

Da li je ovo kraj nase omiljene vazdusne luke???  :?:cryy:

Možda je "veliko spremanje" počelo od vaših vrata (Temišvara)?

ajd da budemo optimisti...

nadam se da nece da ga ukinu.