Jump to content

Featured Replies

Posted

Vidim da je prethodna tema vec zastarela, pa da otvorim opet, ako je problem ,neka je neko spoji sa prethodnom. E ovako, mene zanima Kipar, kako stvari stoje sa iznajmljivanjem apartmana, isla bih sama, pa otprilike kakve su mi sanse da nadjem nesto na licu mesta ili mozda neki koristan sajt, koja je cena otprilike..? Jos nije sigurno kada bih isla, trebalo bi da bude na prolece, okvirno kraj  marta, april otprilike.

Ja idem tamo pocetkom maja. Bukirao sam neki smestaj u Larnaki preko booking.com, 3 nocenja, 111 evra, podeljeno na 2 osobe. Deluje mi ok, nije bas bas jeftino, ali, bilo je medju najpovoljnijim smestajima i sa dobrim ocenama na sajtu. A i obzirom da su to neki apartmani u okviru hotela, ili kako vec, da je ok lokacija, mislim da vredi.

Hostele nisam bas gledao, ali, baci oko na hostelworld.

Onako, nasumice, nailazio sam i na neke sajtove gde reklamiraju neki smestaj u ruralnim delovima, sto kuce za odmor, sto neke fensi hotele, sa bazenima i cudima. Deluju prilicno lepo, nisam proveravao cene, ali, jedina mana im je sto nisu na obali, pa ako nemas auto, ne znam da li se isplati. A i zavisi sta te zanima.

• 2 weeks later...

bila sam ja letos na kipru

kod prijatelja...al sam na aerodromu upoznala nase ljude

koji su smestaj nasli preko http://www.holidaylettings.co.uk/ i to prilicno

povoljno...obzirom na cene na kipru....

i posebno se isplati ako ides u grupi oko 4-6 ...i iznajmite renta car

i ja planiram uskoro ponovo otici na kipar.......jer mi se jako svidelo tamo....odmorih se

od ovog krizne atmosfere u srbiji....tamo zaboravis....na krizu besparicu i pitanja sta ce biti sutra....

i bukiracu smestaj preko ovog sajta

malo sam bolje istrazila sajt

i nasla super cenu za smestaj i za spaniju....sad u maju posto idem u Alikante

• 5 months later...

Razmišljam se ići sredinom septebra na Kipar, interesuje me kakvo je stanje sa nalaženjem smeštaja na licu mesta i koliko se kreću cene za sobu/apartman za dve osobe. Najjeftinije što sam do sad našao je easyhotel u Larnaci koji košta oko 19.5 evra po noći, a koliko vidim teško da ću naći jeftinije od toga.

:yok:

• 1 year later...

Razmišljam se ići sredinom septebra na Kipar, interesuje me kakvo je stanje sa nalaženjem smeštaja na licu mesta i koliko se kreću cene za sobu/apartman za dve osobe. Najjeftinije što sam do sad našao je easyhotel u Larnaci koji košta oko 19.5 evra po noći, a koliko vidim teško da ću naći jeftinije od toga.

:yok:

Jesi bio u tom Easy hotelu, kakav je?

Hotel u kom sam ja boravio se zove "Frangiorgio hotel apartments", ima ih na bookingu. Cena je bila negde oko 37-38 evra za dvokrevetnu sobu. Zapravo, to je bio prilicno prostran apartman, negde preko 50 kvadrata, sa 2 sobe, kuhinjom, sporetom, friziderom, mikrotalasnom, tosterom... Jako cist i na odlicnoj lokaciji, sa prodavnicom u prizemlju, koja radi 24h, preporucujem, svakako.

• Author

Ja sam bila u "Nicholas aprtments" u Agia napi, ista je cena otprilike, smestaj manje vise ok, mada bi na recepciji mogli biti znatno predusretljiviji. Dobra lokacija. 

Vratio sam se sa Kipra, prije dva dana.

Larnaku zaobici u sirokom luku, odvratan grad sa bezbroj apartmana i neprivlacnim plazama. Limasol malo ljepsi, ali isto nista posebno. Paphos je super ali tesko se obilaze okolne arheoloske atrakcije bez automobila. Nikozija mi se svidjela, posebno turski dio mada su mi neki rekli da ne gubim vrijeme tamo ali et meni bilo super. Preporuka: selo Kakopetria u centralnom Kipru, iskreni susret sa lokalnom atmosferom

Sto se tice smjestaja, u Larnaki sam platio  Easy hotel trideset i pet evra bez rezervacije i cjena je ista na internetu i na recepciji. Hotel za sacekati avion sutradan.Za ostala mjesta sam imao smjestaj pa ne znam kakve su cijene ali se van sezone moze naci u rangu sa Easy hotelom

Javni prevoz je dosta nerazvijen ali kazu da se poboljsava i ono sto me zacudilo- dosta je jeftin s obzirom na ostale cijene. Moguce je ostrvo obici busom ako se ulozi malo vremena u organizaciju. Na Kipar je stigla kriza, mnogo mladih nezaposleno a veliki je priliv Grka.Situacija na granici sa sjeverom se pogorsala i prosle sedmice doslo je do blokade jer su Grci jurili nekog dilera Turcina pa presli na pogresnu stranu i Turci ih uhapsili.Odmah protesti na Ledri i malo frke ali nista strasno. U svakom slucaju, vodite  racuna kada prelazite granicu, Turci i dalje daju papir i ne udaraju pecate u pasos ali visi u zraku napetost pogotovo sto Sirija nije daleko.

Evo i nekih cijena, evro:

giros, kebab: 6  - 8

kiparska kava iliti turska kava:2-3

pivo u supermarketu:1- 2

pivo u kafani:3 - 5

bus Nikozija - Kakopetria:1

lezaljka na plazi u Larnaki:2

Jel taj giros od zlata? zvizhd Ili je u pitanju kafana? U vecini Grckih letovalista 2.3-2.5eur (mada sam cuo da ima i jeftinijih, no oskudnijih).

• Author

Postoje busevi koji su 1 evro i oni za 3 evra (intercity) i lako je bilo gde uzeti red voznje za oba, ja sam nasla tursku kafu za 1 evro, ali recimo nes je 3 evra, pivo negde 2 evra ,negde 3, lezaljka 2-2.5 evra + suncobran jos toliko naravno, otprilike to su te cene koje je naveo Stevancelinac. Po restoranima ima gde se moze jesti za manje para (7 evra) a ima i gde bas deru sa cenama. Sve u svemu smatram da je preskupo jer ipak je daleko od neke ekskluzive. Turski deo Kipra je jako zanimljiv za videti.