Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi, interesuje me da li je neko iz Kluba skoro isao za Bugarsku stopom i da li imate iskustva kako radi stop u ovim hladnim danima na relaciji ka "braci" Bugarima? Drugar i ja planiramo da krenemo u nedjelju iz Banja Luke (u ponedjeljak bi tebali biti tamo). Imamo nekih 750 km u jednom pravcu, pa nekako racunam, ako budemo imali srece mozemo mozda i u jednom danu da to izvedemo, ako mislite da je nemoguce u ovim kratkim danima javite....

Hvatajte kamiondzije bugarske i turske, ponesite ipak flasu meke za svaki slucaj, da se ugrejete :) Moj savet je da napises karton Sofija al po blgarski, nama dvojici uspelo :D

• Author

Pa da, tako sam i planirao. Kartonce i rakijce i cve bi trebalo biti ok..... serenade serenade serenade

Moj savet je da napises karton Sofija al po blgarski, nama dvojici uspelo :D

To,to.

Mozete i natpis "Bul" ili samo "BG" (BG je isto valjda skracenica za Bugarsku...na nekom jeziku).

Jos ako napisete cirilicom...pa ima da se pobratite sa kamiondzijom koji vas pokupi,haha :D

Jedino ne znam dal su vam time smanjene sanse za kamiondzije iz Turske (al valjda i oni znaju nesto od cirilice)...

• 2 weeks later...
  • Author

Odradjeno..... Otisli i do Plovdiva, u Sofiji bili u 16:30 po lokalnom, sreca nas posluzila, isto tako i u povratku.... Bugari i nisu bili bas susretljivi, ali braca Turci i Hrvati jesu... :stop:

• 1 month later...

Mislim da nije neophodan natpis. Jednostavno cekas kod neke naplatne rampe i kad naidje bugarski kamion lepo mu mahnes, pitas da te poveze i to je to. Meni je sa bugarima uvek uspevalo iz prve  :happyyy:

• 4 months later...

Trebam savet za stop do Sofije...

Dakle, Bubanj potok ka Nisu i gde je najbolje da izadjem (za slucaj da stane neko iz Nisa, Leskovca) tj gde da nastavim sa stopiranjem?

Hvala.

Trebam savet za stop do Sofije...

Dakle, Bubanj potok ka Nisu i gde je najbolje da izadjem (za slucaj da stane neko iz Nisa, Leskovca) tj gde da nastavim sa stopiranjem?

Hvala.

Pa najbolje ti je da izadjes na naplatnoj rampi Nais. Jer taj ko ide do Nisa odnosno Leskovca sigurno ne prolazi kroz Prosek :)

• 3 weeks later...

www.hitchwiki.org/sofia, kod Metroa ima stanica, moze tu da se stopira, samo bacis prstic, karton ne pomaze mnogo... Vazno je da stignes do Kalotine (granice sa bugarske strane).

• 1 month later...