Jump to content

Featured Replies

Zanimljivo,tako nesto sam planirao i zbog toga dao otkaz :P al vise fora da  imam saputnika nadjemo se kafa i tek onda da vidimo kuda i sam bup negde.. Al ja ne bi bio ja da ne menjam milion puta interesovanja izgleda od maja pozvan da radim :s nego da dam i ja koji savet :D po ewropi imas gomilu marketa koji imaju i manje cene od nasih. Samo prosetaj i juri akcije npr. 4 krofne s dzemom vekna hleba salata tj kisele paprike 1 manja teglica neka 2 pakovanja kao kulen kod nas vakumska i zdenka... Sve to bilo 5.20e to za dvoje d klopaju ko topovi.. Putovacete kad lepo vreme nadam se,obavezno ponesite reso na plin za kafu imate onih 3 u 1 za malo para i gomilu kapucina..  ako pijete jer kafa na auto putu  kroz nemacku papreno skupa,placao i po 4.70 :S  a za spavanje po zeleznicama niko nece pravi frku ako cekas voz al ovako ... Mhm nije preporucljivo.. Eee a ako znate jezik uz par osmeha i zezatorski duh svud su svaka wrata otvorena. :)

• Author

Asterix, hvala na savetu, znaci svaka rec :) Jer kad ima prevelika doza negodovanja i sumornih misljenja, covek se za pita dal to moze da se izvede u opste? :)

;) neko kad nesto hoce da uradi nadje nacin a kad nece nadje oprawdanje. Jedina realna prepreka posao koji ne mozes da iskalkulises sa slobodnim vremenom :) uostalom tu si ako ne odes,bice dana.
  • Author

Ja idem definitivno :) kujem plan i smisljam nacine kuda, sta kako, dokle, informisem se, ovaj forum je zlata vredan, bilo bi ok kad bi nasao nekog da mi se pridruzi, ali ako i ne nadjem idem sam, msm idem sam od grada do grada, a tamo me cekaju domacini :)

Moj ti je predlog budi pozitivan i sve ce ici svojim tokom nemas sta da izgubis, stopiranje mozda nece uvek ici po planu ali otom potom ne gubi nadu. Smestaj ti je oko 20 evra za Hostel ako u slucaju ne budes naso CS. I moj ti je predlog nemoj gubiti vremena u okruzenju, recimo u Budimpestu, Bratislavu, Brno, Sloveniju ili  Hrvatsku. Zapucaj se pravo u neki veci i dalji grad recimo Berlin ova mesta u okruzenju mozes i kasnije da vidis blizu su, grickao bi buzet pa bi se posle kajao. Bec ti je isto dobra pocetna stanica da krenes pa direktno ka Minhenu i Berlinu.

Preporuka za Turingijsku sumu, ako volis prirodu... to je cini mi se najveca suma u Evropi bez Rusije. Ides do Wartburga (tamo gde su proizvodili one limunzine), pa jos 10 km do jezera Eisenach. Predivno mesto.

• Author

@Whistler

Znas kako, otisao bih ja pravo u Berlin, ali ne verujem da to moze da se izvede jer prevelika je razdaljina od Beograda do Berlina, ali ako rutu do berlina krenem preko Budimpeste, recimo Beca, znatno vece sanse imam da stgnem za 2 dana, a usput cu imati prenociste negde i videti grad, znam da je malo 1 dana da se prevede da bi se video Bec ili Budimpesta, ali vise dana ostavljam za ''vece gradove''? :)

@panonski

zaobisao bih ja Bratislavu, ali mislim da je ne moguce stici stopom do Berlina direktno, a kad vec prolazim kroz te neke gradove da iskoristim priliku da ih vidim koliko toliko :) Upravo ste sto se tice vremena i budzeta, ali jednostavno mislim da drugog nacina nema nego da se prodje kroz neke gradove o kojima pricamo ;)?

@Chaba

Volim prirodu i hvala na preporuci, aku uhvatim vremena, definitivno cu posetiti :)

Nemam ništa konkretno protiv Bratislave. :) Ako ti je već na putu, svakako da je glupo ne zaviriti u gradske sokake... Samo kažem da je bolje da prvo isplaniraš koliko vremena i para planiraš da potrošiš na ključne tačke, a ostalima da prepustiš šta ostane. Posle kad već kreneš, najlakše promeniti plan prema sopstvenom osećaju.

Tvoja ce odluka biti konacna u svakom slucaju, ne zelim da ti sugerisem. Samo hocu da ti budem od koristi ako ti nesto znaci, a sto se tice razdaljine nista nije daleko samo treba imati volju i zelju! Pozz

Vec duze vreme planiram jedno putovanje. Nisam od onih koji odu u agenciju zakupe aranzman i odu na neko lepo mesto sa hiljadama evra, verujem da je i njima lepo i lepa avantura, ali verujem da je svakako veci dozivljaj obi jedan deo evrope stopom, upoznati razne ljude i videti i doziveti svasta. Ja cu izneti svoj plan a vi da mi udelite, sugestije, predloge, savete. Nisam mnogo iskusan sto se tice stopiranja po evropi, Srbiju sam obisao stopom skoro celu :) Ali Van nje se nisam oprobao, ali ljudi su ljudi svugde, i dele se na dobre i lose, a ne  na nacije, rase, religiju. Iznecu svoj plan,  kao sto gore rekoh ako neko moze da mi pomogne,

Plan je ovakav, 18 velikih ili glavnih gradova,da predjem stopom, a ici cu sledecim redosledom. Beograd, Budimpesta, Bratislava, Wien, Brno, Prag, Dresden, ( u nemackoj cu obici vise gradova, ne iz razloga sto hocu, nego sto moram da bi dosao do Berlina,) Amsterdam i tu nemam ideju kako doci, moram opet obici 5-6 gradova. Brisel, Pariz, Cirih, Milano, Venecia, Ljubljana, Zagreb, Banja Luka, Beograd.  Imam dva problema, prvi je kako da predjem onoliku nemacku za par dana stopom, da li je izvodljivo? Posto mi je samo tu mnogo velika kilometraza izmedju gradova. A drugi je, da li da zaobidjem Hrvatsku? Mozda da uzmem neki autobus iz Ljubljane do Banja Luke? Nemam ideju sto se tice Hrvatske, sto se mene tice ja nemam problem sa njima, ali plasim se da ce oni imati samnom ;)

Gledao sam da kupim Interrail, ali je preskupa, tj teta mi kaze da interrail postoji da se kupi u okviru samo jedne drzava? Pa sam tu pricu batalio, jer veci je dozivljaj putovati ovako kako sam ja zamislio, broj dana putovanja mi je neogranicen, ukoliko bi mi se neko pridruzio onda bi se dogovorili oko detalja, smestaj sam nasao na Couchsurfing i sto se toga tice ne sikiram se :) Ponecu i sator da u slucaju uhvati me noc na auto putu, pitanje? Da li je dozvoljeno da recimo u Nemackoj, pokraj nekog manjeg grada na nekoj livadi razapnem sator? :) nece me niko uhapsiti?

Eto pa nadam se da ce mi se neko pridruziti  :pivoooo: Btw planiram da krenem krajem Aprila ili najkasnije do 3-4 maja.

Dve stoperke iz poljske su do mog grada (Knjazevac) U istocnoj Srbiji stigle za dva dana. Nema razloga da ne predjes celu nemacku za toliko :) Srecno

Dve stoperke iz poljske su do mog grada (Knjazevac) U istocnoj Srbiji stigle za dva dana. Nema razloga da ne predjes celu nemacku za toliko :) Srecno

I ja bih vozio dve poljakinje koliko treba i gde god treba. Svaka čast smajiliju ali ni je to za poredjenje.javascript:replaceText(' ;D', document.forms.postmodify.message);

Neko je rekao da obavezno poneses reso i 3u1.

Moj ti je savet da nenosis reso jer ce te opterecivati i praviti dodatni prtljag a po evropi imas i mnogo besplatne kafe.

Dajem primer samo za Amsterdam mada ima i po drugim vecim gradovima.

U Amsterdamu su ti besplatne kafe u supermarketima AlbertHein (odlicna kafa) na zeleznickim i metro stanicama ako slucajno kasni voz obamezno dele besplatnu kafu i o tome obavestavaju preko razglasa po svim vecim supermarketima ocil LIDL, ALDI i PLUS su besplatne kafe i mozes da ih popijes koliko god hoces, u AlbertHein imas cesto i kolace uz kafu a i sendvice

Takodje u svakom vecem kazinu imas gretis sokove, kafu, sendvice...

Nemoj trositi pare na gluposti ali probaj stvari po kojima je grad u kome si poznat u Berlinu probaj njihove kobasice i pivo, kobasice su nula u odnosu na nase ali si probao Berlinske kobasice  :)

Za Amsterdam necu da ti pricam sta da probas :D ali vidimo se pa ces videti :)

Poslao sam ti PP za smestaj u Amsterdamu pa se javi  zelim ti lep provod i probaj da budes u Amsterdamu 27 ili najkasnije 28 aprila jer je 29 kraljicin dan a to je tek festa  :)