Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko ideju kako stici do ovog mesta ako izuzmemo prevoz sopstvenim kolima? varijante voz-bus-autostop, bilo sta. Koliko treba vremena da se sve radnje obidju? Jel zaista jako jeftino?

Bio sam tamo prosle godine nista posebno, veiki trzni centar prepun reklama koje te samo navlace da bacas pare na gluposti. Od snizenja ili jeftinije kupovine nema nista. Prodaje se firmirana roba a cene se ni malo ne razlikuju od onih u gradovima Italije. Inace soljica espresa je ni manje ni vise 5 eura, sendvic oko 6 eura, flasica vode 3 eura.

Drugim recima nepotrebno gubljenje vremena

• Author

Ok, hajde da sacekamo da se oglase i drugi clanovi foruma... posto je na par tema ispod nekog napisao suprotno o palmanovi, to me je i navelo da razmisljam o odlasku tamo...

Elem, da li neko zna za jos neki outlet village u blizoj nam Evropi?

Ja bih ti savetovao neki Lowcost za Madrid ili Barselonu a u povrtku dokupi kofer, mislim da je to dobitna kombinacija.

Takodje ja sam letos imao solidan shoping u Solunu bar su tada imali fine popuste (za 100eur sam uzeo dvoje pantalnona, kosulju, sako i farmerke sve je solidnog kvaliteta)

Ima outlet kraj zagreba a i taj vam je pre daleko...ovaj u palmanovi da i ne spominjem ** ne znam što planirate uštediti s ovom cijenom goriva, a smisao outleta je ušteda...roba je višemanje kineska, tajvanska ko i svagdje ... plaće radnika bijedne, prava nikakva, o prekarizaciji da i ne govorim  :death: netko je gore napisao da te mame da trošiš za svakakve gluposti i kradu ti pare koje ionako nemaš jer inaće nebi ni išao u outlet :P

Kao što sam na jednoj od ranijih tema napomenuo, sa prijateljem iz Zagreba sam svraćao letos u ovaj outlet. Pre puta nisam ni znao da postoji pošto me šoping generalno ne interesuje mnogo (ono, tipa, da pravim posebne ture ili kraća putovanja da bih išao da kupujem negde ciljano garderobu).

Dakle, pošto nam je bilo usput a i moj prijatelj je hteo nešto da pazari - svratili smo. Ja lično sam se zadržao samo u Asics radnji, pošto su tamo imali baš dobar popust, pa sam za po 5 ili 6 EUR kupio odbojkašku majicu italijanske reprezentacije, gornji deo (retro fazon) trenerke i džemper. Na džemperu sam video da mu je prva cena, kada je bio u maloprodaji, bila 60 EUR. Eto, to je moje iskustvo. Moj drug je kupio 4-5 stvari, ali stvarno ne mogu da se setim šta i po kojoj ceni. Inače, kada sam završio svoj "shopping", prošetao sam i ostalim delom outleta.

Ono što sam primetio je da je dobar deo ljudi izlazio sa punim kesama iz raznih šopova, kao i da ja na dosta mesta bilo onih velikih žičanih korpi u kojima je bila nabacana roba, sa velikim reklamama iznad da je u pitanju roba sa cenama od 5 pa do 10 EUR. A šta je bilo u ponudi - opet nisam naročito zagledao, pa ne mogu da tvrdim.

Tačno je to što Magelan kaže - hrana i piće u par kafeterija je preskupa, tako da smo samo videli te cene, nasmejali se na njih i produžili dalje.

Dakle, složio bih se sa prethodnim komentarima da se verovatno ne isplati ići ciljano tamo ali, ako je neko u prolazi i ima viška vremena, ne bi bilo loše da svrati. 

Ok, hajde da sacekamo da se oglase i drugi clanovi foruma... posto je na par tema ispod nekog napisao suprotno o palmanovi, to me je i navelo da razmisljam o odlasku tamo...

Imaš u Austriji,20 km od granice sa Madjarskom,Designer Outlet Parndorf: Startseite - [ Translate this page ]

Designer Outlet Parndorf - All Ihre Lieblingsmarken 30-70% günstiger. Entdecken Sie über 600 Designer Marken in mehr als 150 Shops.

www.designer-outlet-parndorf.at/

Imaš u Austriji,20 km od granice sa Madjarskom,Designer Outlet Parndorf: Startseite - [ Translate this page ]

Designer Outlet Parndorf - All Ihre Lieblingsmarken 30-70% günstiger. Entdecken Sie über 600 Designer Marken in mehr als 150 Shops.

www.designer-outlet-parndorf.at/

Imaš prevoz iz Beča,ili ako ideš busom,to je 100 m od autoputa,može svako da ti stane,vrlo jednostavno..I ima povrat poreza(Mwst)!!

bio sam u palmanovi u martu prošle godine i iskreno ništa naročito cene iste kao i svuda , da li sam bio u pogrešno vreme ne znam. mislim da je poenta u tome da se tamo ode kada je finalno sniženje , znači pred povlačenje robe iz prodaje - likvidacija kako oni to zovu . mislim da je mene zakačila nova kolekcija tako da su cene bile paprene kao i kod nas. Po meni najbolji periodi za šoping su kraj avgusta- početak septembra kada se povlači letnja garderoba i dolazi jesenja , kraj februara - kada se povlači zimska i dolazi prolećna.  :yok:

Aj, da i ja dam predlog. Vec sam pisao negde, nije posredi neki outlet, ali, moze da se spoji lepo i korisno. Radi se o Kelnu. Skoknes tamo avionom, moz' i direktno iz BGa, Germanwingsom, a moze i Osijek-Frankfurt Hahn, Ryanairom, pa odatle direktnim busom. Ostanes 2-3 dana, malo i obidjes grad, ima lepih stvari za videti. A u centru imaju 2 ogromne ulice samo sa prodavnicama, stvarno ima svega i svacega. Treba ulaziti u svaku, pa pronalaziti sta je na akciji. Mi smo tako upali u radnju koja se zove Avanti, gde je bilo sve bas bas jeftino, kupio sam, recimo, dzempere za 7 i 9 evra, farmerke za 9 evra, kosulju za 7 evra. Zadovoljan sam kvalitetom.

Usput, predlazem odlazak u Claudius therme, sto bi se reklo, "banja", i to kakva:)

http://www.claudius-therme.de/index_en.htm

Bazeni sa toplom vodom, otvoreni, zatvoreni, djakuziji, nekoliko tipova sauna... Kad resis da odes u odeljak sa saunama, nemoj se iznenaditi, nema odvojenih delova za muskarce i zene. Kupaci se ostavljaju u jednoj prostoriji i svi zajedno setaju gologuzi zvizhd Na svakih sat imaju neke akcije, pa tako oko 10 uvece dele voce, moz' misliti na sta to lici, svi gologuzi izlaze iz saune i uzimaju "raznjice" od voca ;) U 11 sati ima nekog mazanja medom, ali to vec nisam doziveo ;D

Takodje, valja posetiti i Muzej cokolade, doduse, ja sam to omasio.

Potpuno se slazem sa Magelanom i Orkom, nije vredno truda, osim ako vam nije vazna etiketa. Mnogo bi bilo lepse da obidjete gradic Palmanova, a pre toga ga potrazite na Google map-u. Nakon toga svratite u bilo koji trzni centar koji ima jeftinije, a ne i narocito losije marke- Oviese, H&M i procicete jeftinije. Inace za obilazak trznog centra je potrebno, u zenskom slucaju oko 3-4 sata, u muskom upola manje.

Ja sam bio u Palmanovi u oktobru prosle god na ekskurziji kad sam bio, nije tako lose mada ima takvih outleta po Italiji dosta (tj. boljih). Kad sam ja bio snizenje je bilo 70% pa i vise, kako u kojoj radnji, tako da sto se tice cijena cini mi se da je bilo povoljno, ja sam najvise kupovao u Iceberg prodavnici... Samo ne znam bas da li se isplati ici samo radi shoppinga.  :?

da zbrojimo zaključke: manje više se svi slažemo da se ne isplati pohoditi outlete samo radi šopinga nego samo ako su usput...cijene su više manje iste kao i svagdje jer se svi prilagođavamo neoliberalnim zahtjevima eu-a, a to što se ove teme tiće znači uglavnom iste cijene svagdje, isti brendovi, isti k---c  :-\

Potrebno je više kupovati lokalne proizvode koliko se može kako bi se potakla lokalna ekonomija manjih sredina, to ne znači kupuj srpsko ili kupuj hrvatsko nego kupuj od bake koja nema dobru penziju, kupuj od ljudi kojima je to jedini izvor prihoda, kupuj od ljudi koje poznaš osobno i u koje imaš povjerenja, kupuj od tvojih susjeda...također i ti imaš neke vještine - pitaj ih jesu li zaiteresirani za razmjenu ili ako te hoće - uradi sam ono što možeš i ponudi drugima preko interneta, radi na crno  zvizhd

I da kažem da je u toj zoni osim palmanove zanimljiv i grado...bio sam davno, pomalo liči na rovinj ako je neko bio  :shh:

Svakako se isplati skrenuti s autoputa ili glavne ceste prema njemu  :mah:

Joj, Orko, meni je Rovinj mnogo lepši i autentičniji. Grado mi deluje baš mondenski i fali mu rovinjske duše i patine. Preterano je našminkan i, na prvi pogled, nov i uglancan. Moje lično mišljenje, naravno.

Da ma znam da sam bubnuo pomalo možda i "glupost" ali namjerno sam to napravio nebi li time nagovorio nekoga da skrene s puta i umjesto šopinga iskoristi pametnije svoje vrijeme. U svakom slučaju se slažem s tobom  :pivoooo:

manje više se svi slažemo da se ne isplati pohoditi outlete samo radi šopinga nego samo ako su usput..

I da kažem da je u toj zoni osim palmanove zanimljiv i grado...bio sam davno, pomalo liči na rovinj ako je neko bio 

Svakako se isplati skrenuti s autoputa ili glavne ceste prema njemu 

Slazem se za outlete i obzirom da cu prolaziti tuda, mislio sam i da svratim samo turisticki a ne u soping.

Volim i da skrecem sa autoputeva i glavniuh cesta... odlucio sam kako cu od Trsta do Venecije ali sad me zanima da li u povratku mogu iz Venecije (Lido di Jesola) nekim putem skroz uz obalu da stignem do Grado.a pa odatle do Trsta.

@ orko

Prosle godine si mi dao predlog kako iz Umaga preko Portoroza do Trsta bez vinjete i uspeo sam. Da li ista ruta vazi i za Grado - Portoroz - Umag tj da li se nesto promenilo u odnosu na proslo leto?

Slazem se za outlete i obzirom da cu prolaziti tuda, mislio sam i da svratim samo turisticki a ne u soping.

Volim i da skrecem sa autoputeva i glavniuh cesta... odlucio sam kako cu od Trsta do Venecije ali sad me zanima da li u povratku mogu iz Venecije (Lido di Jesola) nekim putem skroz uz obalu da stignem do Grado.a pa odatle do Trsta.

@ orko

Prosle godine si mi dao predlog kako iz Umaga preko Portoroza do Trsta bez vinjete i uspeo sam. Da li ista ruta vazi i za Grado - Portoroz - Umag tj da li se nesto promenilo u odnosu na proslo leto?

• 2 years later...

Ja sam se juce vratila iz Palmanove..nista posebno..sniženja nisu velika izbor nikakav..Isla sam preko agencije LAVLI TRAVEL i sve najgore imam da kažem za njih..Apsolutna drskost i neprofesionalnost vozača i vodiča Ana Marije..Nisu hteli da mi kažu gde se overava TAX FREE na kraju kad sam se sama raspitala izbacili su me iz autobusa i hteli da krenu bez mene sa obrazloženjem da njima ne pada na pamet da cekaju 10 minuta da se overi TAX FREE sto je pravo svakog putnika..Da ne pricam o psovkama koje su mi bile upucene jer sam se sama snasla i uprkos njima overila tax free..

Sve pohvale za druge agencije ali LAVLI TRAVEL NIKAKO jer ovo sto sam ja preživela s njima ne želim nikome..

Ja sam sa Lavlijem i tom Ana Marijom isao u Temisvar.. Tad nije bilo nekih problema osim sto zena ne zna sta prica i o cemu prica...

Bio sam tamo prosle godine nista posebno, veiki trzni centar prepun reklama koje te samo navlace da bacas pare na gluposti. Od snizenja ili jeftinije kupovine nema nista. Prodaje se firmirana roba a cene se ni malo ne razlikuju od onih u gradovima Italije. Inace soljica espresa je ni manje ni vise 5 eura, sendvic oko 6 eura, flasica vode 3 eura.

Drugim recima nepotrebno gubljenje vremena

[/quote

pa 7eur je velika pizza u gradu Palmanovi,ekstra)).

Pa lepo ti pise da ne cekaju ljude da overavaju tax free obrazac, a tvoje pravo mozes da iskoristis kada budes isla kolima.

Sa tom agencijom sam isao i Temisvar i Segedin, sta moze da se ocekuje za 800-900 dinara koliko kosta taj izlet/svercerska tura

Ja sam tako prosle godine krajem oktobra u prolazu svratila u Palmanovu, i zali boze vremena. Osim par poznatih sportskih radnji, ostale su sve bili neki brendovi za koje nikad cula nisam, preskupo, bez ljudi u radnjama. Niko u mom drustvu nista nije pazario. U ovim sportskim radnjama nije bilo popusta. Mozda je bio samo nas los tajming.

Sto se Parndorfa tice, stvar je dosta drugacija. Radnje su extra, sve poznate manje i vece robne marke. Postoje dani kada su prilicne rasprodaje, sto oni objave unapred. Tada su odredjeni artikli bezobrazno jeftini, cesto se jako brzo razgrabe, a ostale stvari su manje ili vise snizene. Moze da se nadje svasta povoljno. Moji drugari idu cesto i do sada su pazarili boss odela za po ispod 100 evra, i jos svasta nesto. Ne daju sve radje povracaj poreza, a neke ne daju "originalne" racune, tako da moze biti problema. Ako se registrujete na sajtu, mozete dobiti jos neke dodatne kupone, koji ne vaze u svim radnjama i za sve iznose, ali po negde dobro dodju :D