Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima ma da li neko moza da pomogne na ovu temu posto je pitanje vrlo specificno..

Ovako stoje stvari.. Da bi drzavljanin filipina dosao u Srbiju potrebna mu je srpska viza. Da bi dobio nasu vizu potrebno je da se obrati najblizem konzulatu ili ambasadi sa juristikcijom za tu drzavu. E sada posto ja najbliza srpska ambasada odn. konzulat za gradjane Filipina smestena u Dzakarti, Indonezija moje pitanje je sledece: da li postoji mogucnost da se aplicira za nasu vizu tako sto ce se sva potrebna dokumenta poslati na nasu ambasadu tj. da li moguce izvaditi vizu bez licnog prisustva.

Vrlo bi mi znacilo ako neko ima odgovor na ovo pitanje i bio bih mu vrlo zahvalan.

Hvala unapred i veliki pozdrav!

Pa to ćeš jedino saznati ako pozoveš (ili još bolje) taj ko ti dolazi pozove ambasadu u Džakarti. Mislim da ne bi trebalo da bude problem, to je manje više common practice u svim ambasadama.

sa sajta ministarstva:

Visas can be requested by submitting an application to the Consular Section of the pertinent Embassy or Consulate General. This can be done either in person or by mail. (LINK TO THE LIST OF DIPLOMATIC-CONSULAR MISSIONS OF THE REPUBLIC OF SERBIA).

+6221 / 314-35-60, 314-37-20 brojevi ambasade u Džakarti

Neka se raspita kod našeg počasnog konzula  ;)

Mr. Joaquin "Jack" Rodrigez

Honorary Consul of the Republic of Serbia

CHEMPIL BUILDING-3rd Foor

851 Arnaiz Ave,

MAKATI CITY

PHILIPPINES

Tel: (+632) 840-49-95

Fax: (+632) 840-48-23

Mob.( +63918) 888 52 25

E-mail jcr_ph/at/yahoo.com

Srećno, pa javi kako je bilo  ;)

to zavisi iskljucivo od ambasade,neke prihvataju dokumenta bez licnog prisustva a neke ne

• Author

Evo informacije iz prve ruke, kao sto sam i obecao :)

Dakle, sva potrebna dokumenta za dobijanje vize se skeniraju i salju mejlom u nas konzulat u Dzakarti gde se dalje prosledjuju na razmatranje ovim nasima u Srbiji.

Dakle licjno prisustvo je obavezno samo za one koji apliciraju iz Indonezije. Dobra vest u svakom slucaju a sada videcemo sta ce biti dalje i da li ce viza biti odobrena.. u svakom slucaju fingers crossed :)

Pozz svima i sve najbolje do sledeceg kucanja i eventualnih pitanja  :mah: