Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam mogucnost da odem na strucnu praksu u Adanu na mesec dana. Interesuju me Vasa iskustva sa ovim turskim gradom, odnosno informacije onih koji su ga posetili. Kako mogu da se prijavim i za druge programe u nekim drugim delovima sveta, interesuje me vase misljenje "zasto izabrati bas Adanu ili zasto je ne izabrati?"

hvala unapred.

• 4 weeks later...

Grad dosta velik, dosta bogat (za turske pojmove) iako i dosta konzervativan. Sam grad nije ništa posebno zanimljiv turistički, ali će ti biti super polazišna točka za siriju. Kakva je zabava ne znam, samo sam prošao jedan dan kroz njega, ali mogu ti reć da je bilo nekako proeuropskih stvari po ulicama, gradska muzika je išla po ulicama, svirali su "Zvončiće", ne bi to nikad tamo očekiva:)...

Prošao sam kroz Adanu više puta i prošetao svaki put po par sati, ali nikada nisam noćio. Grad mi je ostao u sećanju kao veoma prijatan, sa širokim bulevarima, drvećem narandži i fenomenalnim parkom :) Što reče susjed, Adana je odlična baza ukoliko planiraš da obilaziš okolinu. More nije daleko, a grad je na autoputu i glavnoj železničkoj pruzi, tako da možeš da skitaš do mile volje. Pored Sirije, tu ti je mediteranska Turska koja je jako zanimljiva, kao i centralna Turska. Naravno, u krajnjoj liniji sve zavisi od toga šta tačno želiš i kakve su ti preferencije.