Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko prelazio granicu sa novim registarskim tablicama koje sadrze slovne oznake Š, Đ, Č, Ć, Ž ? Obzirom da je meni zapalo Ž a cuo sam neke komentare kako na nekim ino granicama moze biti problema jer njihovi softveri ne podrzavaju ta slova pa samim tim i takvo vozilo ne moze biti zavedeno  :comp:  da je preslo granicu, moze doci do kojekakvih komplikacija. Da li je to tacno i imali neko neku informaciju iz prve ruke?

Cela ta priča mi uopšte nije jasna, pa kako su Čačani i Vrščani do sada prelazili granicu bez ikakvih problema.

Баш те брига јер то само може теби да иде у корист. На пример, не платиш негде паркирање, они уместо Ж напишу З што ти одмах даје за право да тврдиш како то ниси ти. 8-)

Баш те брига јер то само може теби да иде у корист. На пример, не платиш негде паркирање, они уместо Ж напишу З што ти одмах даје за право да тврдиш како то ниси ти. 8-)

A zamisli recimo neko ko ima istu tablicu kao što je tvoja, samo bez kvačica, napolju napravi neko s*****, a onda tebe lepo kad tamo odeš uhvate za to, pa onda dokazuj da to nisi bio ti!? Kratka pamet očigledno ovu zemlju (i sve nas sa njom) vodi u sunovrat  :(

A zamisli recimo neko ko ima istu tablicu kao što je tvoja, samo bez kvačica, napolju napravi neko s*****, a onda tebe lepo kad tamo odeš uhvate za to, pa onda dokazuj da to nisi bio ti!? Kratka pamet očigledno ovu zemlju (i sve nas sa njom) vodi u sunovrat  :(

Једна од опција је да покажеш пасош да ниси био ту тој земљи тада. А ако си којим случајем ипак био у тој земљи у том периоду онда тврдиш да то ниси био ти. А кад се све сабере онда се не зна ко је крив и ником ништа, сем уколико не постоји. фотографија.

Naravno da postoje načini da se dokaže, ali nam je svejedno ova država (tj. neki klinci postavljeni na pozicije koje traže mnogo ozbiljnije ljude) svima priuštila potpuno nepotreban potencijalni maltretman.  :psuje:

• Author

Dakle... zvao sam amss i postavio im isto pitanje nasta su mi odgovorili da do sada nije bilo nikakvih problema i da se niko nije konkretno zalio na neki problem u vezi toga.

Nisam shvatio da su nekog maltretirali u Evropi.

Ako pogresno parkiras ili ne platis parking u Madzarskoj nece se muciti sa tvojim tablicama nego ce ti staviti "lisice".

Ma samo sam se "nadovezao na reci" koje su upotrebili Bluealek i Travelman...sumnjam da nakon dolaska i iz Madjarske (gde su ti "samo" stavili lisice), zoves AMSS da se jadas ;) !

Mislim da veću glupost nisu mogli da naprave. I dalje mi nije jasno kom pismu pripadaju sva ta slova: Č, Ć, Š, Đ, Ž, X, Y, Q?!  :bang:

Гледам регистрацију Лебана, и на крају WE ... стварно вероватно у Лебану нису имали довољно слова да означе све аутомобиле без W ... проклета сељачија (мислим на одговорне). А ко за инат чини ми се да су најчешће комбинације баш YČ, WŠ, ŽQ...

• Author

Ja sam moje tablice priheftao pop nitnama, mislim da je onaj plasticni ram koji se drzi na dva srafa suvise slab da bi drzao onako velike tablice. 

Гледам регистрацију Лебана, и на крају WE ... стварно вероватно у Лебану нису имали довољно слова да означе све аутомобиле без W ... проклета сељачија (мислим на одговорне). А ко за инат чини ми се да су најчешће комбинације баш YČ, WŠ, ŽQ...

Svaki dan razmišljam o tablicama, prosto mi bodu oči kad god se nađem na ulici. I zaista, čini mi se da su skoro sve te neke nakaradne kombinacije... Retardi jedni, koliko je ovo bilo nepotrebno :psuje::bang:

Danas sam videla tablicu  WC  :LOLLL:

I u Švetskoj isto imaju tablice sa mešavinom tri slova i brojeva. Dok smo stopirali videli smo SMS, MUP, GEJ, ANA, MMS... od prilike sve moguće kombinacije tri slova koje nešto nama Srbima znače.  ;D

Cela ta priča mi uopšte nije jasna, pa kako su Čačani i Vrščani do sada prelazili granicu bez ikakvih problema.

Problem je u tome, da odsada oznake za npr. Vrbas i Vrsac, Senta i Sabac, Becej i Bogatic razlikovace  se samo u akcentu (u starom sistemu takve slicnosti nije bilo) i to verovatno ce znaciti poteskoce u inostranstvu. Npr u Hrvatskoj, Crnj Gori i Makedoniji isto koriste slova sa akcentaom, ali tamo ako npr. postoji ŠI, sigurno nem SI. Naravno slicni su problemi i sa zadnja dva slova.

Mislim da veću glupost nisu mogli da naprave. I dalje mi nije jasno kom pismu pripadaju sva ta slova: Č, Ć, Š, Đ, Ž, X, Y, Q?!  :bang:

Slazem se, jedino koliko ja znam Q nece se koristiti.

Problem je u tome, da odsada oznake za npr. Vrbas i Vrsac, Senta i Sabac, Becej i Bogatic razlikovace  se samo u akcentu (u starom sistemu takve slicnosti nije bilo) i to verovatno ce znaciti poteskoce u inostranstvu. Npr u Hrvatskoj, Crnj Gori i Makedoniji isto koriste slova sa akcentaom, ali tamo ako npr. postoji ŠI, sigurno nem SI. Naravno slicni su problemi i sa zadnja dva slova.

Štreberska napomena: U prvi mah nisam shvatio na šta misliš kad si rekao "akcenti". Te kukice i kvačice se zovu dijakritički znacigentserenade

Problem je u tome, da odsada oznake za npr. Vrbas i Vrsac, Senta i Sabac, Becej i Bogatic razlikovace  se samo u akcentu (u starom sistemu takve slicnosti nije bilo) i to verovatno ce znaciti poteskoce u inostranstvu. Npr u Hrvatskoj, Crnj Gori i Makedoniji isto koriste slova sa akcentaom, ali tamo ako npr. postoji ŠI, sigurno nem SI. Naravno slicni su problemi i sa zadnja dva slova.

Štreberska napomena: U prvi mah nisam shvatio na šta misliš kad si rekao "akcenti". Te kukice i kvačice se zovu dijakritički znacigentserenade

Hvala na napomenu, nije mi srpski maternji jezik, pa sam prevodio sa google, i ovo mi je izbacio.

Zna li neko koji je ekvivalent nekadasnjim oznakama sa cetiri broja?                Poz.