Jump to content

Featured Replies

• Author
Zna li neko koji je ekvivalent nekadasnjim oznakama sa cetiri broja?

ekvivalent = 80000 din ... pa biraj ...

Ja imam sad jedno pitanje, pa ako neko zna da mi odgovori.

Kada uzmem nove tablice, daju mi potvrdu koju nosim umesto saobracajne 2 nedelje, dok nova ne bude gotova.

Da li sa tim papirom mogu preko granice ???

Konkretno, bas tad moram do Sarajeva, pa ne znam jel imao neko iskustva s tim?

A mozda da izvadim zeleni karton + ta potvrda ... znaju bosanci valjda da procitaju ... jedan je jeyik

Не може јер није валидна исправа.

• Author
Da li sa tim papirom mogu preko granice

Sa tim papirom moze jedino u crnu goru da se putuje jer jedino oni priznaju tu potvrdu kao validnu ispravu.

Ja imam sad jedno pitanje, pa ako neko zna da mi odgovori.

Kada uzmem nove tablice, daju mi potvrdu koju nosim umesto saobracajne 2 nedelje, dok nova ne bude gotova.

Da li sa tim papirom mogu preko granice ???

Isti slucaj kod mene.

Moram mesec dana ranije da registrujem auto da bi mi saobracajna stigla pre datuma putovanja. :102:

• Author
Moram mesec dana ranije da registrujem auto da bi mi saobracajna stigla pre datuma putovanja

I ja sam registrovao mesec dana ranije ali ...  :psuje: ... na saobracajnoj dozvoli kao datum izdavanja dozvole stoji dan kada si predao zahtev za registraciju vozila bez obzira sto pocetak registracije pocinje tek za mesec dana tako da u zadnjoj godini vazenja saobracajne dozvole neces moci nigde da putujes zadnjih mesec dana trajanja registracije, jer ces biti u situaciji da ti je dozvola ne vazeca bez obzira sto ti je auto registrovan.

Da li neko zna da li postoji neka varijanta za hitno izdavanje saobracajne dozvole da se ne ceka mesec dana nego kao za pasos po hitnom postupku za 3 dana?

Da li neko zna da li postoji neka varijanta za hitno izdavanje saobracajne dozvole da se ne ceka mesec dana nego kao za pasos po hitnom postupku za 3 dana?

Ne znam da li postoji hitan postupak, ali znam da sada izdaju za nedelju dana, ja sam je za toliko i dobio, a i jos mnogi ljudi. Sad, ja sam iz Beograda, trebalo bi da je tako i za Novi Sad...

• Author

Ne postoji takva varijanta, to pravilo vazi samo za pasose.

Ovde u Novom Sadu je stravicno, posto zivim preko puta SUP-a u 6 ujutro moze da se zatekne red cak do pizerije CIAO  :shockkk: Ja treba da registrujem dva motora ali mi se ne mili nikako da cekam, da li neko zna da li moze preko punomoci (ali da nemoram da overavam u sudu) agenciji koja radi tehnicki da platim da mi odradi i nove tablice i saobracajnu?

ja sam prošle nedelje predavao za motor, doduše ne u Novom Sadu nego u Nišu.

od Nove godine su uveli pravilo da agencije ne mogu da sklapaju kupoprodajne ugovore, već moraš lično sa vlasnikom da overiš ugovor u opštini ili sudu. Ako voziš na ovlašćenje, ne možeš više njega da priložiš ako hoćeš da otuđiš motor čak i da u ovlašćenju to piše (pravo da ga otuđiš i registruješ). Moraš da uradiš kupoprodajni, overiš ga, onda platiš prenos, i tek onda ideš u proceduru

imaš neku hrpu uplatnica i nekoliko papira, to je meni sve popunila agencija. Tehnički su takođe oni uradili. U agenciji sam uzeo i polisu. Meni je lik iz agencije rekao da mora lično da se predaju svi dokumenti i da on iz agencije ne može da ode i preda u moje ime preko punomoći. Po njemu, punomoć možeš da mu daš samo da ti izvrši prenos, ukoliko to potpiše i prethodni vlasnik (tj, onaj sa saobraćajne). Sve ostalo predaješ lično.

Možda je ovo praksa iz Niškog SUPa samo, to ne znam dal je moguće da se utvrdi. Kad sam predavao tablicu i papire, pitao sam šaltersku radnicu da li je mogao neko uz punomoćje da preda dokumenta za mene, i rekla mi je da to više nije moguće. Opet, možda je to samo u Nišu.

Pitaj na BJBikers forumu, sigurno ima puno ljudi iz NS tamo koji mogu preciznije da ti odgovore.

Ovde u Novom Sadu je stravicno, posto zivim preko puta SUP-a u 6 ujutro moze da se zatekne red cak do pizerije CIAO  :shockkk: Ja treba da registrujem dva motora ali mi se ne mili nikako da cekam, da li neko zna da li moze preko punomoci (ali da nemoram da overavam u sudu) agenciji koja radi tehnicki da platim da mi odradi i nove tablice i saobracajnu?

Agencija može da završi registraciju umesto tebe samo sada moraš da overiš ovlašćenje u opštini, ne može više bez overenog ovlašćenja, mene je overa koštala oko 390 dinara u opštini.

• Author

Meni su u agenciji rekli da im je ta mogucnost ukinuta tj.  vlasnik mora licno da nosi dokumenta u sup.

Meni su u agenciji rekli da im je ta mogucnost ukinuta tj.  vlasnik mora licno da nosi dokumenta u sup.

Pre nešto više od dve nedelje sam preko agencije registrovao auto, otišao kod njih, dali mi ovlašćenje, overio isto u opštini i vratio u agenciju, sutradan otišao u agenciju po tablice, nalepnicu i potvrdu za saobraćajnu. Posle nedelju dana odneo u agenciju potvrdu, sutradan stigla saobraćajna iz MUP-a u agenciju i to je to...

• 2 weeks later...

:psuje: :psuje: :psuje: :psuje: :psuje:

Jaaaaaooooj , koliko sam se mnogo iznervirao, pući ću !!!

Retardirana i nesposobna državna administracija ... RRRRRRRRR  :bang: :bang: :bang: :bang:

Evo, kako su me ispalili, samo zato što sam na vreme hteo da završim nove tablice i saobraćajnu,

jer moram na put u Tursku dan posle isteka prošle :

MUP Pirot, PU u Pirotu

Imao sam stare tablice + staru saobraćajnu + zeleni karton do 23.04.2011.

S obzorom da 25.04.2011 moram u Tursku , a da su tada ovde neradni dani zbog Uskrsa, požurio sam da završim registraciju malo ranije, jer sam čuo da se sve to čeka par dana.

Odradio sam tehnički, platio polisu osiguranja za narednih godinu dana (od 24.04.2011.-24.04.2012) i otišao na šalter policijske uprave.

Tražili su mi da vratim stare tablice i saobraćajnu i prijavio se za novu .... sve je to bilo 30.03.2011.

Sutradan dobio sam tablice i papir sa kojim mogu da upravljam vozilom dok ne bude gotova nova saobraćajna ... OK, to sam podneo. Par dana nema izlazka iz zemlje, nema frke.

Danas sam svratio da pokupim novu saobraćajnu. Jeste lepa kartica, praktičnije nego onaj papir sa pečatima. Na kartici piše ‚‚Datum izdavanja 30.03.2011. ‚‚

Pomisleh, zakinuli su mi 20ak dana od stare registracije ... besnim polako ... ali ništa strašno jer idem da izvadim zeleni kartom, pa mogu da putujem da se izduvam  :D

Odem ja u osiguravajuću kuću, zatražim da mi napišu zeleni karton jer PREKOSUTRA u 9h ujutru moram da budem u Sofiji !!!

Kad ono, čovek mi kaže da NE MOŽE DA MI NAPIŠE ZELENI KARTON !!!

Kao što znamo, zeleni karton se piše na osnovu polise. A polisa mi je od 24.04.2011.-24.04.2012 .

A danas je 07.04.2011 !!!  :bang: :bang:

Što znači da je MENI U VAŽNOSTI PRETHODNI ZELENI KARTON, ali kako da pređem granicu sa njim kada su mi oduzeli stare tablice i saobracajnu ???:bang:

Bacih pogled na šoferšajbnu i videh da na mojoj ‚‚eiketi‚‚ piše da važi do 24.04.2012

Znači, nova registracija koju trenutno nosim i napelnica JOŠ ZVANIČNO NE VAZE !!!  :psuje:

U policiji ne znaju šta da mi kažu ....

Još 20-ak dana sam pod starim dokumenitma - a nosim i dali su mi nove !

Glupost, debilizam !

Moraću sutra od nekoga da uzmem kola, pa da jurim za ovlašćenje za upravljanje ...

a platio sam državi za svoj automobil i izmirio svoju obavezu. A drzava nije ispunila svoj deo ....  :x

Sve u svemu, u Tursku ću 25.04. moći ali do tad samo po SRB (i to po meni skroz nelegalno)

Eto šta se ponekad desi u Srbiji kad hoćete da budete primerni i završite sve na vreme ... :cryy: :cryy:

NARAVOUČENIJE - NE REGISTRUJTE KOLA PRE NEGO ŠTO VAM ISTEKNE STARA REGISTRACIJA !

NEĆETE DOBITI NA VREMENU, NEGO ĆETE SE SAMO IZNERVIRATI ...

Pozdrav svim forumašima !

Komšija je registrovao auto mesec dana pre isteka prethodne registracije, ali mu nisu uzimali tablice, već je po isteku prethodne registracije dao stare tablice i saobraćajnu i dobio nove tablice i novu saobraćajnu koja je već bila spremna. Važnost saobraćajne nema veze sa trajanjem registracije, tu nema zakidanja.

Očigledno da se interpretacije nekih stvari razlikuju od mesta do mesta...

Malo je izvan tvoje price, ali da pitam - dokle ides u Turskoj i da li imas mesta u kolima? Kada si planirao povratak?

Nije off topic ... ovo je off topic tema  :roll:

Ustvari, putovanje je off topic za off topic temu  ::crazy:

Idem Pirot-Jedrene.

Polazim iz Pirota 25.04. noć na 26.04. Ostavljamo kola u Jedrenu, ostajemo tamo CS-om 1 dan,

pa 3 dana Istanbul, pa 1 dan Ankara. Povratak iz Edirne-a nedelja 1.maj nekad noću.

Imam mesta, samo ja i supruga putujemo ...  :)

Naravno da ako si zainteresovan - ima mesta. Samo me kontaktiraj personal message-om   ;D

Očigledno da se interpretacije nekih stvari razlikuju od mesta do mesta...

Epa eto, meni oduzeli registracije mesec dana ranije ...  :cryy:

Kod mene je isti slucaj kao kod Nightwatchera.

Registrovao sam auto mesec dana ranijeali srecom osiguranje mi je od 22.4. a putujem 24.4. tako da cu valjda uspeti da uzmem zeleni karton u medjuvremenu.

• Author
Komšija je registrovao auto mesec dana pre isteka prethodne registracije, ali mu nisu uzimali tablice, već je po isteku prethodne registracije dao stare tablice i saobraćajnu i dobio nove tablice i novu saobraćajnu koja je već bila spremna. Važnost saobraćajne nema veze sa trajanjem registracije, tu nema zakidanja.

ovo mi je malo cudnovato ...  :? ... da bi sluzbenik registrovao vozilo i izdao nove tablice, mora da uzme stare tablice i da to vozilo "preregistruje" u kompjuteru/sistemu. U slucaju koji si ti naveo, ispada da je vozilo tih mesec dana ( u sistemu ) bilo registrovano sa dva razlicita broja reg. tablica.

Stara saobracajna je vazila od registracije do registracije ali ova nova vazi,mislim, sedam godina ali ako si vozilo registrovao mesec dana pre isteka stare saobracajne dozvole, znaci da ce sedme godine po isteku vazenja nove saobracajne dozvole vozilo biti registrovano jos mesec dana. Neprimeren slucaj, ne vazeca saobracajna a registracija vazeca.

• Author
Kod mene je isti slucaj kao kod Nightwatchera.

Registrovao sam auto mesec dana ranijeali srecom osiguranje mi je od 22.4. a putujem 24.4. tako da cu valjda uspeti da uzmem zeleni karton u medjuvremenu.

Zeleni karton mozes da uzmes odmah ali ce na njemu datum pocetka vazenja biti 22.4.

ovo mi je malo cudnovato ...  :? ... da bi sluzbenik registrovao vozilo i izdao nove tablice, mora da uzme stare tablice i da to vozilo "preregistruje" u kompjuteru/sistemu. U slucaju koji si ti naveo, ispada da je vozilo tih mesec dana ( u sistemu ) bilo registrovano sa dva razlicita broja reg. tablica.

Stara saobracajna je vazila od registracije do registracije ali ova nova vazi,mislim, sedam godina ali ako si vozilo registrovao mesec dana pre isteka stare saobracajne dozvole, znaci da ce sedme godine po isteku vazenja nove saobracajne dozvole vozilo biti registrovano jos mesec dana. Neprimeren slucaj, ne vazeca saobracajna a registracija vazeca.

Registarski broj mu je dodeljen praktično odmah, ali mu nove tablice nisu izdate dok nije istekla stara registracija i nije doneo stare tablice i saobraćajnu, baš iz razloga što mu nije istekla stara registracija u momentu nove registracije. Nije u isto vreme vozilo registrovano sa dva registarska broja jer novi broj važi tek od isteka starog, jedino što ti pružaju mogućnost da do 30 dana pre isteka stare završiš novu registraciju.

Oko važenja saobraćajne, ne bi me čudilo ni da registracija važi još mesec dana posle isteka saobraćajne pa da vadiš samo saobraćajnu, a onda za mesec dana radiš registraciju...

• Author

Nisam skapirao ...  :102: ... prvo kazes da je registrovao auto a posle kazes da mu je broj samo dodeljen pa je tek za mesec dana registrovao auto ...  :102: ...

Ali nema veze, da ne polemisemo ...  :pivoooo: ...