Jump to content

Featured Replies

Posted

AKo je neko zainteresovan za IStanbul na leto, desetak dana, neka mi se javi.

jel nudiš smeštaj ?

Ja jesam ali zavisi or termina??a kako prevoz??

мало је 3 дана у Стамболу, али, за почетак...

па онда други пут још 3, па трећи...  zvizhd

• 3 weeks later...
  • Author

Ja bila, ali bih na leto ponovo ali malo duze, npr. nedelju dana, jer je cetiri dana premalo:)

• 1 month later...

Ja sam u IST najverovatnije od 15. Jula do nekog 10. Oktobra, ako vam trebaju neke informacije ili pomoc dok ste tamo, vichite :D

@ bg83girl

Ako si već tamo na duži vremenski period hajde popiši gde može da se kupi hrana jeftinije. Tu pre svega mislim na brzu hranu kebabi, neki slatkiši sl. Po mogućnosti u centralnim delovima Istanbula. I onda naravno podeli sa ostalima  :) Hvala unapred.

Ono shto mogu vec sad da ti kazem iz iskustva koje imam dok sam bila tamo od Januara do Aprila ove godine je da shto se kupovine hrane po marketima tiche veorovatno najjefitiniji su Şok, Migros i Dia marketi. U njıma takodje UVEK postoje neke akcije tako da se slatkishi salame itd mogu kupiti za male pare. Shto se klopanja tiche naravno da postoji znachajna razlika izmedju cene klope na recimo Taksimu i primera radi Bakirkoy-ja gde sam ja stacionirana. Recimo da su kiosci sa donerima najjeftiniji. Oni izgledaju kao male crvene trafike u kojima mozesh da klopash razne donere i ostale mesne djakonije za po 2, 3 lire. Nema bojazni da cesh se otrovati od hrane, jer su ta mesta veoma prometna. Izbegavaj sedanje u restorane i klopanje na mestima kao shto su Sultanahmet, Taksim, Ortakoy itd jer su to naravno velike turistichke "tachke" tako da tu znaju da deru sa cenama. Uvek mozesh da zgrabish jedan simit (djevrek) za usput da chisto gricnesh neshto za usput, a njegova cena ti se krece od nekih 0.75 kurusa do 1 lire. Ako vec sedash u neki restoran ili bolje recheno restoran sa domacom Turskom kuhinjom, mozda nije loshe sesti na mesto kao shto je Şar na Fatih-u gde mozesh da klopash pilav, köfte itd za pristojne parice. U principu se u svim restoranima koji imaju gotova jela koja mozesh da snimish josh sa ulice iz izloga moze jesti za manje pare, a klopi ama bash nishta ne fali. Takodje fina peciva i ostale djakonije mogu da se klopnu u nechemu shto se zove Simit Sarayi : http://www.simitsarayi.com/... 

Kad se prisetim josh nekih detalja, pishem :)

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Dobre cene u Migrosu dobijate samo ako imate njihove potrosacke kartice, ali se nisam raspitao kako se dobijaju, jer kod ovog blizu mene, cak i kada se zahvalim na turskom, cudno me pogledaju. Hocu reci da se ne sporazumevamo bas najbolje.

Djevreci su obicno 1 liru, a ako zadjete dublje po ulicama, dobijate za pola lire. Isto vazi i za hladnu vodu.