Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.Ovog leta po prvi put ću se zajedno sa prijateljem prijaviti na volonterski kamp, i to će najverovatnije biti kamp u jednom malom selu Granara-opis lokacije: Granara is a 600 mt altitude rural village on Appenini mountains.There are regular trains from Parma (direction: La Spezia or Pontremoli), or from La Spezia. The station is Berceto. Pa me zanima da li je nego boravio u ovoj regiji i kakvi su utisci. Što se prevoza tiče nećemo leteti, tako da ostaje voz i bus. Busom povratna karta iz ns-a do Trenta je 12 300din što je mnogo. Pa me zanima da li imate bilo kakav predlog za voz ili šta god kako bi nas jeftinije izašlo, da stignemo do Parme pa ćemo tamo sesti na voz do krajnjeg odredišta? Napomenuo bih da smo studenti pa to možda može da obezbedi neke dodatne popuste  :?

Hvala unapred.

Dobrodosao na forum!

Ne znam samo zasto u startu odbacujete avion :) Ako je zbog straha od letenja, onda razumem :) Jer, avionom mozda moze da bude i najjeftinije. Ako ste vec iz NSa, onda vam je najbolje da letite Wizzairom iz Temisvara do Forlija(Bolonja), cak i za leto moze da se nadje za ispod 50 evra povratna. A odatle imate 150-200km do tog vaseg sela. Ili, mozete Wizzairom do Milana(Bergamo), slicna je udaljenost.

• Author

Hvala. Tačno tako problem je u strahu od letenja koji imamo  :-[ pa nas zato zanimaju druge opcije, sam već neko vreme pokušavam da nađem neko rešenje ali mi ne ide. Takođe ne mogu da saznam ni koliko iznosi karta od Parme do Granare  :?

Ciao,

Prvo da ti kažem da ćeš imati sjajan provod, bila sam na dva IT kampa prošle godine, i bili su odlični..

Za prevoz, tačno je da je avionom jeftinije..Jel taj strah ne može se nikako prevaziđe!?  :) Ako ne, voz iz Beograda je išao prošle godine samo do Venezije, ne dalje, zovi i proveri da li se išta promenilo. Karta je bila isto oko sto evra..Za bas ne znam.. Još nešto da ti skrenem pažnju, u IT vodi računa za koje vozove kupuješ karte, regularni vozovi imaju ok cene, ali InterCity, IC, su dosta skuplji..Inače, vozova po Italiji imaš uvek, i to ti neće biti nikakav problem. I ne zaboravi da poništiš kartu pre nego uđeš u voz, jer u vozu je nemoguće da se poništi. Jednom sam zaboravila da poništim, slučajno, i imala sam velikih problema da se objasnim sa kondukterkom..50e su bile kazne..U autobusu sam se uvek švercovala, jer kontrola nema puno, ali je dobro da imaš kartu kod sebe, za slučaj da kontrola naiđe,da možeš da poništiš kartu..

Sa srećom, i buon divertimeno! :)

ps. I obavezno putuj malo, pre i posle kampa, Italija je divna!

Da li je to preko |MIS-a? Posto oni jos nisu izdali imena kampova. Neka druga opcija?

• Author

Preko volonterskog centra vojvodine, u suštine nema neke veće razlike. Što se tiče ovih volonterskih kampova, šteta što ljudi ne znaju za to jer sem što ćeš biti u prilici da uradiš nešto korisno tu su nova poznanstva sa ljudima iz celog sveta i najjeftiniji način da upoznaš neku zemlju prilično dobro.

• Author

maitreya06 jel možeš ukratko da podeliš tvoja iskustva sa kampova ovde sa nama  clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

Da li postoji neka opcija da se ide vozom do Ljubljane, pa zatim od Ljubljane do Parme? Šta mislite koliko je isplativo? Što se tiče prevoza po Italiji vidim da to neće biti problem, međutim i dalje me muči kako stići do tamo  :?

Da li postoji neka opcija da se ide vozom do Ljubljane, pa zatim od Ljubljane do Parme? Šta mislite koliko je isplativo? Što se tiče prevoza po Italiji vidim da to neće biti problem, međutim i dalje me muči kako stići do tamo  :?

Iz Ljubljane, Zagreba, Beograda, Budimpešte itd. ima voz samo do Venecije. Vozom iz Srbije je najjeftinija opcija da se kupi karta Tovarnik - Venecija za 29 EUR (mora unapred da se uzme), pošto je Tovarnik prvo mesto u Hrvatskoj posle Šida. Na to dodaš kartu do Šida i u Tovarniku pre nego što uđe hrvatska granična policija pređeš u kušet vagon u kome imaš mesto do Venecije. Ustvari, najbolje je da pređeš čim voz krene iz Šida. Kušet vagon je po pravilu na začelju voza...

• Author

@RaxCherrych ako možeš molim te samo malo da mi pojasniš ovaj deo Šid-Tovarnik, da li plaćam nešto taj deo puta od Šida do Tovarnika?

I da li znate nešto o studentskim karticama za popuste koje bi važile za ovaj put?

U ovom slučaju ako bih išli vozom to bi izgledalo ovako: Novi Sad-Šid-Tovarnik-Venecija-Parma-konačno odredište Granada. A kupovali bi kartu 1.do Šida 2.Tovarnik-Venecija 3.Venecija-Parma 4. Parma-La spezia s obzirom da je samo Tovarnik-Venecija povratna 60e deluje mi kao da ovo uopšte neće biti jeftina varijanta  :o

Počeo sam da istražujem varijante stopa i podele troškova pa ćemo videti da li će nam se tu možda posrećiti da pre puta nešto ugovorimo...

Tehnički, tebi treba i karta od Šida do Tovarnika, međutim pošto kontrole karata između Šida i Tovarnika nema onda ti praktično ne treba, ukoliko si već u vozu ranije, tj. ne ulaziš u Šidu.

• Author

S obzirom na cene prevoza kopnom možda ćemo morati ozbiljno da porazmislimo o avionu iako obojica imamo velik strah od letenja :(

Pregledao sam neke teme na forumu vezane za low cost letove međutim nisam uspeo da nađem neke konkretne cifre, jel bi mogao neko da mi pomogne malo oko ovoga pošto mi je prvi put? Period putovanja je od 15-16 jula do 2-3 avgusta?

To se zove strah od nepoznatog, pre bih rekao, jer kako mozes da se plasis necega sto nisi ni probao :D Bez brige, milioni ljudi lete avionom i osecaj nije nista drugaciji od voznje busom ili vozom, veruj mi.

Za cene ne pretrazujes forum, nego konkretno sajt aviokompanije. Tebe sad zanima let do Milana (Bergamo), ili do Forlija (Bolonja), jer su to najblizi aerodromi mestu do kojeg ti zelis da stignes. Do tih aerodroma se najlakse stize iz Temisvara, odes lepo na sajt www.wizzair.com i sve ce ti se samo kasti :) Odaberes u meniju odakle dokle zelis da letis, odaberes datum i izacice ti cena. Odaberes kao opciju placanje karticom, tu ti je taksa 10-ak evra za povratni let i to je sve sto placas. Pardon, ako hoces jos i prtljag, on kosta 30 evra za povratni let, u to je uracunata torba do 32kg. To kasnije dodajes u narednim koracima. Ali, kako sto vidis, to je veliki trosak, pa ako mozes da se upakujes u 10kg rucnog prtljaga, velika je usteda. To vecina ljudi praktikuje.

Sve ti lepo pise na sajtu, aj, baci se tamo i studiraj :mah: