Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima dobri ljudi,

Planiram da putujem na Tajland, u periodu od kraja jula do početka septembra....nemam iskustva sa pronalaženjem povoljnih avio karata pa računam na vašu pomoć.

Pretraživao sam par sajtova avio kompanija i pogledao ponude nekoliko agencija i trenutno ne mogu da nađem kartu ispod 800 evra za let iz Beograda. Ono što ne umem da procenim je kolika je mogućnost da se pojave jeftinije karte, koliko čekati i odlagati kupovinu, i ispod koje cene da uopšte ni ne očekujem karte.

Spreman sam da pretražujem sajtove svakodnevno, samo ne bih voleo da mi se dogodi scenario da je na kraju jedina opcija neka paprena cena. Šta mi je najpametnije raditi? Zahvalan sam na svakoj informaciji koja bi bila od pomoći!  :mah:

Ako ti je jeftina cena vaznija od komfora i vremena onda trazi karte sa polaskom iz drugih evropskih gradova tipa Frankfurta, Budimpeste, Istambula, Pariza itd. Onda do tog grada skoknes vozom ili low cost letom u zavisnosti sta je jeftinije.

Tako bi mogao da ustedis i do 30% cene karte.

• Author

Hvala, imam to u vidu!

Koliko je rano ili kasno da tražim kartu za jul/avgust?

Da li da jurim najjeftiniju u narednih par dana i odmah kupim ili sačekam možda neku bolju ponudu?

Nije ti rano uopste, cak je mozda i kasno.

Ako bi da rizikujes onda cekaj, a ako hoces na sigurno kupuj odmah. Cena ce se postepeno povecavati kako vreme prolazi a onda neposredno pred let MOZDA pasti.

• Author

Jel ima neko uvid šta su dobre cene za letove iz Beograda, Istanbula, Beča, Budimpešte, Frankfurta za kraj jula/početak avgusta?  :?

prati airasia.com, ako naletiš na neku promociju Paris-Bangkok. ili iz Pariza preko Kuala Lumpura... pa onda Tiger do BKK.

inače, sa ostalim kompanijama je najpovoljnije iz Istanbula i Beča....

• Author

Otvorio je fly dubai opet neke letove do columba za 270 eura, dodaj tome josh 120 do kuala, i 80 do bangkoka, ili 60 do hat yai (blizu ko phan han samui, phi phi

Probao sad da kupim i dobio poruku:

Please note that a credit card cannot be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Sudan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Bangladesh.

Tako da pošto nemam lično svoju kreditnu karticu... ništa od ovoga :(

• Author

Jel ima neko iskustva sa eDreams.com, našao sam neku dobru ponudu preko Kieva za Bangkok?

Ako se radi o Aerosvitu, probaj direktno preko njihovog site.

Testiraj i Aeroflot.

Trazi i polaske iz Budimpeste.

• Author

Da radi se o Aerosvit-u. Međutim izgleda da im je sajt crko, neće da se otvori već par dana....

Kako? Ja ga otvaram skoro svaki dan bez problema.

Napisi mi tacan datum i pogledacu ti.

Ja sam sa njima leteo proslog leta i imam pozitivna iskustva.

• Author

Pa ne znam, izgleda da mi anti-virus ne dozvoljava pristup njihovom sajtu.  :102:

Datum je okvirno: polazak 28. jul povratak 25. avgust (par dana gore dole nije problem). Sa idejom da se ide iz Istanbula ako je to najpovoljnije.

Budapest to Bangkok

Flight 1 Tuesday, July 26, 2011

Departure: 08:40 Budapest, Hungary - Ferihegy, terminal 2B

Arrival: 11:25 Kiev, Ukraine - Borispol, terminal B

Airline: Aerosvit Airlines VV202 e

Aircraft: Embraer RJ145

Fare type: Economy Saver/Economy Restricted

Change of plane required. Time between flights : 2:35.

Flight 2 Tuesday, July 26, 2011

Departure: 14:00 Kiev, Ukraine - Borispol, terminal B

Arrival: 03:30 +1 day(s)  Bangkok, Thailand - Suvarnabhumi International

Airline: Aerosvit Airlines VV171 e

Aircraft: Boeing 767-300/300ER

Bangkok to Budapest

Flight 1 Wednesday, August 24, 2011

Departure: 05:00 Bangkok, Thailand - Suvarnabhumi International

Arrival: 11:25 Kiev, Ukraine - Borispol, terminal B

Airline: Aerosvit Airlines VV172 e

Aircraft: Boeing 767-300/300ER

Change of plane required. Time between flights : 10:50.

Flight 2 Wednesday, August 24, 2011

Departure: 22:15 Kiev, Ukraine - Borispol, terminal B

Arrival: 23:05 Budapest, Hungary - Ferihegy, terminal 2B

Airline: Aerosvit Airlines VV201 e

Aircraft: Embraer RJ145

*

Legend:

*

e = e-ticket option,

*

USD = U.S. Dollar

price

travellers   flights   taxes    

1 adult(s) x (309.00 + 421.69) = 730.69 USD

total for all travellers   730.69 USD

purchase conditions

fare basis information

• Author

Uspeo sam da otvorim sajt.... ali ne verujem sta se desilo  :psuje:

Nadjem karte iz Istanbula za 500 evra sa datumima koji mi igrom slucaja najvise odgovaraju.

Ukucam broj kreditne kartice, onda mi trazi mobilni telefon zarad potvrde. Ukucam ja i mobilni a on mi izbacuje "invalid mobile phone number", i tako par puta. Na kraju me baci na njihov homepage. Ja probam opet, kad gle vise nema tih karata pise "sold out"  :cry22:

• 6 months later...

Našao sa povratnu BEG - BKK preko TA za €664 u februaru, pa me zanima mišljenje iskusnijih putnika, vredi li čekati i vrebati nešto povoljnije ili ispod ovoga (za ovu relaciju i ovom periodu) jednostavno ne može?

Našao sa povratnu BEG - BKK preko TA za €664 u februaru, pa me zanima mišljenje iskusnijih putnika, vredi li čekati i vrebati nešto povoljnije ili ispod ovoga (za ovu relaciju i ovom periodu) jednostavno ne može?

trebalo bi da ima jeftinijih karata..

iz istanbula cesto ima za 420-450 evra, a iz bga do istanbula regularna cena je 185 evra, a cesto daju promocije...

razlika nije velika, ali vidi, ove cene iz istanbula su prilicno redovne..

btw, jednom sam uspeo iz bga da kupim kartu do bankoka za 550 evra, al je to bilo pre jedno 4-5 god...

u zadnje vreme su iz bga poprilicno skupe...

pogledaj fly dubai, pa vidi da povezes sa jos nekom kompanijom, air asijom npr...moze da ispadne jeftinije..

takodje, vidi air asia iz pariza leti, daje cesto promocije gde je karta do kuala lumpura oko 300 evra, od bga do pariza sam siguran da moze lako da se nadju dobre cene..

od kl-a do bankoka ima mali milion letova, 20-30 evra povarne karte ( air asia, tiger airways itd..)

Nije više €664, sad je €741 i to je ujedno i najjeftinija za ceo februar.  :bag:

@bam-bam

Do nedavno, povoljnije je bilo uzeti kartu iz Beograda nego Istambula, sad su se negde izjednačili (?!)

Kakve su šanse da cene odu dole, jer koliko vidim, skoro svakodnevno ih "pumpaju"?  :maddd:

Meni se nekako cini da ima sanse da ces naci nesto povoljnije, jer je februar ipak daleko. Po mom nekom iskustvu, tamo negde oko 2 meseca, ili mozda i mesec dana pred put bi moglo da se desi da bude nekih promocija, gde mozda i prodjes povoljnije. Nekako mislim da skuplje ne moze biti. U najgorem slucaju, ako i bude skuplje, mislim da nece mnogo. Nikad nisam kupovao karte mnooogo ranije, tipa, nekoliko meseci pred let, osim bas kad je neka nenormalno niska cena.

No, sve to je samo moje misljenje, a ti vidi sta ti je ciniti.

Nije više €664, sad je €741 i to je ujedno i najjeftinija za ceo februar.  :bag:

@bam-bam

Do nedavno, povoljnije je bilo uzeti kartu iz Beograda nego Istambula, sad su se negde izjednačili (?!)

Kakve su šanse da cene odu dole, jer koliko vidim, skoro svakodnevno ih "pumpaju"?  :maddd:

vidi, karte su jeftine ili 5-6 meseci pred put, ili 1 mesec pred put, pa cak i nize...i 20-ak dana pred put spuste bas puno sve one karte koje nisu prodali, tako da je tad generalno najpovoljnije , ako neko moze toliko da ceka, zbog drugih obaveza..

najskuplje su bas sada, 3-4 meseca pred put, tako da nemoj sad da ih uzimas, to ti odgovorno tvrdim..ja idem tamo bar 1 godisnje, a cesto i 2-put , u te krajeve, pogotovu bankok, i to vec duugo godina..pa sam upoznat sa kretanjima na trzistu :)

Našao sam iz Budimpešte, termin koji mi odgovara, za €275 u pravcu, šta kažete da je sad kupim, a za nazad sačekam i pazarim je tamo ili neposredno pred odlazak?