Jump to content

Featured Replies

Izgleda da se wolfbgd z...

al i mene ti misteriozni troskovi jako nerviraju, pa makar bili i 1 evro.

Nego, mene nervira jedna stvar. Karta je 90din, povratna 180din, ili 1,83 evra, po njihovom kursu. Pise im na sajtu da je taksa za placanje karticom 5 evra po letu, po osobi. Dakle, povratna bi trebalo da bude 1,83+10=11,83 evra. E, ali kad kliknes tip kartice visa ili mastercard, pise da je cena 13,04 evra, koliko sam i placao. U ciji dzep ide razlika 13,04-11,83=1,21 evro?? I koja je to taksa uopste??

Wizzair je oduvek krao na kursnoj razlici... sad kad su karte ovako jeftine, onda i ne uzima mnogo, ali ako kupujete vise karata po skupljim cenama... npr. ukupno 200-300eura, taj deo koji uzme na kursnoj razlici nije uopste zanemarljiv!!!

Pada mi na pamet da je mozda zbog kursa, jer 180din=1,83 evra? Znaci, u tom slucaju, evro obracunavaju ispod 100din. A sta je sa onih 10 evra takse, zasto to uopste preracunavaju?

Na 14 kupjenih karata, to izadje 15-16 evra, prakticno, jos jedna povratna :) Ali, necemo se bas mnogo zaliti, realno, karta u gradskom prevozu je skuplja od 90din ;)

Samo na prvi pogled mi se ponuda ucinila ok. Treba tu dodati i transfer do Minhena, 15e u jednom pravcu, pa za prevoz, smestaj, hranu itd. No, generalno uzevsi nije puno kome zaista destinacija i ponudjeni termini odgovaraju. Zaista ne znam otkud ljudima ideja da kupuju po desetak karata, jesu jeftine, ali sta s tim.... ::crazy:

Pobogu, naravno da nisam kupio 14 karata za sebe, ili da ih, ne daj Boze, preprodajem ;D Pozvao sam drugare da idemo svi zajedno, oni pristali, ja im kupio karte. Kad se dodje do poslednjeg koraka pre placanja, trazi se samo ime i prezime putnika. Dakle, sebi sam kupio jednu kartu, ostalih 13 su na imena drugara koji ce ici sa mnom.

PS: Moze komotno da se organizuje i Prvo medjunarodno planinarenje Kluba putnike Srbije u Nemackoj, ili obliznjoj Austriji, Svajcarskoj, sponzor Wizzair :D Jefitnije je i brze stici nego do tamo nekih Vlaskih planina ili Tare :D

hm, kada bolje razmislim, jeste povoljno, ali zaista sta sa kartama, ako nemamo mogucnosti obezbedjenog smestaja.Planirali smo nas 5 prijatelja ( svi prvi put idemo u nemacku, a nemamo nikog tamo), kupiti karte i otici na 3 dana. medjutim, ne vredi ukoliko nismo upuceni gde se smestiti, sta videti, cene, udaljenost Munchena. da li moze neko da nam da savete u vezi Memmingena, smestaja i okoline?

Nisam ni ja upucen, ali imam dobru volju, kupljene karte i 2 meseca da razmislim gde cu se smestiti i sta cu videti. Google i napred!

@NatasaZ,

jos da ti neko obezbedi besplatan transfer do Minhena i besplatan smestaj tamo, onda bi sve bilo potaman ::crazy:

@Dragance

Svasta s tobom! Mozda za tebe nije mnogo dati za transfer (najjeftiniji) 30e, ali za mnoge jeste. Sto se tice smestaja, to vec ne mora biti problem. Iako su hosteli oko 20e, postoje i druge varijante, pa ko voli.... ;)

Ja sam vec planirala za ovo leto jedno veoma zanimljivo putovanje i vec obezbedila karte. Mislila sam da skoknem i do Minhena kada sam videla ovu ponudu, ali se ispostavilo da to za mene, s obzirom na okolnosti, uopste nije jeftina prica. That's all! :P

hm, kada bolje razmislim, jeste povoljno, ali zaista sta sa kartama, ako nemamo mogucnosti obezbedjenog smestaja.Planirali smo nas 5 prijatelja ( svi prvi put idemo u nemacku, a nemamo nikog tamo), kupiti karte i otici na 3 dana. medjutim, ne vredi ukoliko nismo upuceni gde se smestiti, sta videti, cene, udaljenost Munchena. da li moze neko da nam da savete u vezi Memmingena, smestaja i okoline?

ne razumem sta znaci "mogucnost obezbedjenog smestaja"?

mislis, kao kad ides preko agencije? ili mislis na nekog rodjaka u nemackoj?

postoje razni pretrazivaci hostela i hotela sa sve komentarima ljudi koji su odsedali u njima i najcesce verodostojnim ocenama.

sto se ostalog tice, ne znam u cemu je problem? nemate nikog u nemackoj? pa da su ljudi sa ovog foruma putovali samo gde su imali nekog, ne bi mnogo putovali. ... uglavnom se ti neki nadju bas na ovim putovanjima.

udaljenost do minhena - google maps

ostalo google, razni vodici, forum i napred

@NatasaZ,

da sam ja razbacivac para, ne bih vrsljao po ovom forumu i lowcost sajtovima i putovao za svoju dusu samo kad su karte skoro pa dzabe :) Kad se vec ustedi na karti, onda moze da se junacki potrosi na transfer do Minhena. Uostalom, ni ne mora, stop je uvek tu i itekako se isplati po Nemackoj i zapadu uopste :stop: A za smestaj je tu couchsurfing za dz. Samo slobodno vreme, jako malo para i dobra volja treba, nista vise flowers::

@golosina                          da mislila sam kod nekih rodjaka ili prijatelja, ili bar otprilike da znam gde da idem (hostel,motel ...). gledala sam preko google u Memmingenu jedan smestaj i ne bas povoljan.

• Author

Auuuu ala je skrenula ova tema sa putanje....

pa da li je moguce da je neko pomislio da neko zakupljuje ceo avion samo za sebe?

Naravno da su samo 4 karte za nas (jedna tura za presedanje ka portugalu, druga za produzeni vikend u Memmingenu i okolini). Ostalo je sve za drustvo (prvo sto smo uradili sinoc kada smo ovde ostavili info je da smo izokretali sve prijatelje i ......idemo u ekskurziju :) )

Ni transfer nije skup. Aerodrom - centar Memmingena je 2.5eur gradski bus. Memmingen-Minhen 11e lokalni bus ili 18e voz. Moze i aerodrom-Minhen 15e.

Sto neko rece, ako negde moze da se baci prst, to je Nemacka....ako je bas stislo.

Opet, ponavljam...uvek preporucujem rent-a car. Svi ovi transferi ...malo ovde, malo onde...pa puta 4. Profitirate na rentacaru a pride imate komoditet. Nas ide 7. Gledam kombi da uzmemo jer smo se skoro pa dogovorili da obidjemo dvorce i jezera u okolini.....sve do Bregenza ....mozda i do Svarcvalda....u Minhen samo do Alianz arene i na pivce u tu slavnu pivnicu. Kombi je 72e dnevno (mini van) sto todje 10e po glavi. Puta 4 dana 40e plus gorivo nek izadje 15 po osobi..55e. Za tih 55e plus 15 koliko je karta za avion plus prosecno 80e po osobi (malo bolji hoteli) ili 60e(onako....drumske birtije..) ....ceo turizam 130e po osobi put, transferi i nocenje sa doruckom.   :dance: :dance:

Eto...prava ekskurzija. Nadam se da mozda moze da se ustine na automobilu koji evro...ponecemo koji mesni narezak, jescemo kobasice i slikacemo se po jezerima, dvorcima i stadionima...

Ako i ovo nije jeftino....imate smestaj za 50tak evra dnevno po okolnim mestima za 4-5 osoba ali vam za to treba auto. Mi smo poslali rezervaciju za dve kuce....videcemo kako to radi. Uglavnom, za sve nas (sedmoro) dva puta po dva dana 230e ili 35e po osobi. Bez klope.  :shockkk: :shockkk: :shockkk:

Kada se setimo da je karta do Minhena tukla od 150-200e a sada 4 dana sa svim bahanalijama za te pare....

nemo' da preterujemo  nono nono nono

malo sam googlala i naisla na to, jos samo da pronadjem najpovoljnija prenocista..

U, pa ovo je bas dobro! Znaci, ako nas je 5oro, za oko 6 evra po osobi moze da se putuje ceo dan po bavarskoj kojekude, odredjenim vozovima i busevima?

@wolfbgd,

znas mozda je l' ima negde da se rentira kombi za 15 osoba :)

Nego, mene nervira jedna stvar. Karta je 90din, povratna 180din, ili 1,83 evra, po njihovom kursu. Pise im na sajtu da je taksa za placanje karticom 5 evra po letu, po osobi. Dakle, povratna bi trebalo da bude 1,83+10=11,83 evra. E, ali kad kliknes tip kartice visa ili mastercard, pise da je cena 13,04 evra, koliko sam i placao. U ciji dzep ide razlika 13,04-11,83=1,21 evro?? I koja je to taksa uopste??

Ako sam te dobro shvatio, ti si odabrao placanje u eurima?

Evo kako si mogao malo da ustedis:

1.Sve povratne letove da placas u dinarima i onda ti banka obracunava kurs, a ne wizz (ni ovo nije najsrecnija varijanta, ali je bolja od wizzovog kursa)

2.Da razdvojis letove i da iz Beograda placas u rsd, a iz Nemacke u eur.

Jeste mala razlika, ali eto ako nekom znaci...

Hvala za info! Ja pre neki dan kupio za 5-i jul Beg-Mem sav srecan onu 1690 din kao super sam prosao, najjeftinija moguca karta kod wizz-a  ;D

Edit: Jel ima mozda neki 'Madjar' ili 'Rumun' ovde sa wizzovom karticom? Ajde nek se javi slobodno necemo mu nista :)

Ne znam jesi li primetio da kada izabereš srpski jezik kao opciju na sajtu, onda u onom desnom uglu gde biraš način plaćanja, prikazuje samo Bank transfer i Mastercard, Visa... Nema drugih opcija. I ja bih voleo da sam vlasnik iste :D

Pazario danas!  :blob:

Cena je, inače, 1280 RSD (plaćanje karticom), al' i dalje zvuči bagatelno!

Za ljubitelje fudbala, derbi Cvajte na Allianz Areni, 09.04.2011 13:00 TSV München 1860 : FC Energie Cottbus!

Biće ovo srpska invazija na Bavarsku, ne bi bilo loše da se nađemo negde na Paulaneru!  :pivoooo:

Ne znam jesi li primetio da kada izabereš srpski jezik kao opciju na sajtu, onda u onom desnom uglu gde biraš način plaćanja, prikazuje samo Bank transfer i Mastercard, Visa... Nema drugih opcija.

Pazi stvarno, ali kad je na engleskom jeziku verzija sajta imas i Wizz Credit Card Hu/Ro. E to nama treba i onda bi leteli do Minhena i nazad za 180 rsd :) U jbt, ovo mi vec zvuci nestvarno :D

Ljudi pa ima i za Brisel za oko 2000rsd sve ukupno :) Pogledajte sve destinacije, pročačkajte malo :D