Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav za sve!

u maloj sam stisci sa vremenom, pa bi mi dobrošla pomoć. Naime, nekako sam nabasala na agenciju Panorama/Bg i preko njih rezervisala avio kartu u jednom smeru za Miami. Avion poleće iz Beča, presedanje u Duesseldorfu i pravac Miami! Sve, ALI sve ukupno košta 365 eur. Pošto bih prvi put putovala na ovaj način, nisam baš sigurna kako to sve funkcioniše. Da li neko ima iskustva sa Panoramom? Da li je neko uopste leteo negde, u bilo kom aranžmanu preko njih? Hvala unapred na pomoći  :party:

Ne znam zasto si nabasavala na Panorame i ostalo drustvo kada si mogla sama da kupis te karte.

Inace, ta konekcija iz Beca preko Duess. ili Tegela je varijanta Air Berlina i mozes karte da nadjes i za 289e. Ako si bila flexy sa polascima na prvi pogled imas za 311e 30.marta.

306e imas gomilu polazaka tokom aprila maja i juna.....

U junu imas i dva polaska za 279e...

Iz Budimpeste imas povratnu za 450e AA

I kada bi ti sama otvorila panoramu ili sta god (mislim na agenciju)....da li bi radila sa ciljem da nista ne zaradis?

Ne postoji nacin da prodjes jeftinije nego sama da vrsljas po internetu.  :comp: :comp: :comp:

• Author

Zato i kažem da sam nabasala na njih, oni su mi jedna od mogućnosti. A cena mi je skroz ok, jer mi agencija preko koje idem traži za tu istu kartu 800 eur. Tako da mi ustvari treba informacija koliko je Panorama pouzdana i da li da se možda usudim da idem preko njh. A pošto prvi put na ovaj način kupujem kartu i prvi put letim negde sa presedanjem, malo mi je frka kako će sve to ispasti. Imam datum kad moram da budem tamo najkasnije.

Hvala ti u svakom slučaju na pomoći.

Ne znam gde živiš, tj. da li tebi Beč baš posebno odgovara. Ako nisi već kupila kartu, pogledaj na www.kayak.com datume koji te interesuju, možda nađeš nešto u tom rangu cene al da ne mora iz Beča.

Zato i kažem da sam nabasala na njih, oni su mi jedna od mogućnosti. A cena mi je skroz ok, jer mi agencija preko koje idem traži za tu istu kartu 800 eur. Tako da mi ustvari treba informacija koliko je Panorama pouzdana i da li da se možda usudim da idem preko njh. A pošto prvi put na ovaj način kupujem kartu i prvi put letim negde sa presedanjem, malo mi je frka kako će sve to ispasti. Imam datum kad moram da budem tamo najkasnije.

Hvala ti u svakom slučaju na pomoći.

kako nabasala na njih?

Pa lakse je nabasati na

www.airberlin.com  i kupiti karte iz prve ruke. Kako mislis da druga ruka moze da bude jeftinija od prve...mislim, Panorama ili bilo koja druga TA nemaju svoje avione dakle, oni su subagenti koji urade ono sto ti, kada vec posedujes internet, mozes da uradis sama i da im pri tom ne platis proviziju.

Generalno, izvini....nije mi jasno koji je problem   :? :? :?

i napisala si da je cena skoro pa za dzabe...pa pazari. Oni ce da ti istampaju kartu i tu uslugu naplate 20-50e....ili 450 kao ta prvo pomenuta agencija koja ti nudi za 800 i koju treba  :death: :death: :death:

Ili... Ukoliko nemas stampac, javi se. Daj mi pare da stavim na karticu i kupicu ti kartu i odstampati je bez provizije.

Zar ti nije sumnjivo da je kod AirBerlina karta 300, kod panorame 360 a kod tih trecih (preko kojih ides) 800.

Da ne ides na W&T program?

znam da pojedine agencije uslovljavaju da mora da se uzme povratna karta preko njih te je onda u toj ceni od 800e uracunata i 1 besplatna promena termina povratka.

Kako god okrenete, išli preko agencije ili ne, ta cena od 800 evra za Majami je previsoka! Do 600 u vrh glave je ok, a ako se kupuje sada za polazak do kraja maja, juna, sa povratkom do oktobra, može i jeftinije da se nađe.

• Author

Dakle, ovako:nije W&T već brod, home port je Miami; ne moram iz Beča, ali hoću koji dan da budem tamo i taman odatle da krenem; agencija hoće na kvarno kroz tu cenu od 800 eur da naplati i proviziju koju ne sme da naplaćuje, tako da mi apsolutno ne pada napamet da dajem tolike pare; ALI, u slučaju kašnjenja aviona, otkaza leta ili bilo čega drugog, zaštićen si pred poslodavcem ako ti Agencija sredi kartu ( i tu postoji procedura ). Problem je što ću znati tačan datum ukrcaja tek kad dobijem vizu, tako da hoću, osim direktnih avio-kompanija, da znam i koje su pouzdane naše agencije preko kojih mogu da uzmem kartu. Verujte mi, taj mesec pred polazak je takav haos u glavi da sve mora da bude isplanirano cakum-pakum. I da, pričam o karti u jednom smeru...i taaaakoo..hvala vam u svakom slučaju. clap

iz Budimpešte u aprilu i maju povratna za Miami za 384 €

+26 € voz od Bgd

ukupno

410 €

Eto! Samo si trebao da ostaviš koja je kompanija u pitanju

Meni stvarno nije jasno sta si toliko zapela za agenciju. Ako hoces, idi, plati 800 evra, pa si "osigurana" od kasnjenja, samo ne znam sta onda trazis ovde? Niko normalan ti nece preporuciti agenciju,  udji u prvu u koju naidjes, pukni 800 evra i uzivaj!

Nije mi jasno sto mislis da let nije siguran ako nije preko agencije? Zar mislis da je jedna agencija Panorama ozbiljniji partner od jedne Lufthanse, American Airlinesa, British Airwaysa, itd?!

Nece nista da ti se desi, let ce 99,99% biti u odredjeno vreme, ako ga i odloze, duzni su da te prebace na prvi sledeci let i za to ti ne treba nikakva agencija! Osim ako ne proradi neki vulkan, ili Fukusima ne eksplodira, pa budu obustavljeni letovi na duze, ali to ce poslodavcu biti jasno.

Kad budes saznala za kad ti tacno treba let, ceprkaj po netu pola sata i nacices povoljnu kartu, a isto toliko vremena, ako ne i vise ti treba da odes do najblize agencije. Kad nadjes nesto povoljno, onda napisi ovde da si nasla za toliko i toliko i zamoli da neko pokusa da ti nadje povoljnije, sigurno cemo se potruditi. I bice jefitnije i pouzdanije od bilo koje agencije. Eto, wolfbgd ti se ponudila i da ti pomogne ako nemas karticu.

Osim ako ne proradi neki vulkan, ili Fukusima ne eksplodira, pa budu obustavljeni letovi na duze, ali to ce poslodavcu biti jasno.

....jer ce biti ozracen  :banana: :banana: :banana:

I vec vidim poslodavca u Majamiju koji cita pismo agencije Panorama zbog kasnjenja i kaze : "Sreca da niste doneli potvrdu Air Berlina ili KLM-a..."

Pitam onako, iz radoznalosti.....zasto mesec dana pre puta kada se ide na brod bude totalna zbrka i frka? Mislim, vizu ces imati, lekarski imas, avionsku kartu kupis...sta jos treba?

Jedna devojka iz komsiluka je treci put na Diznijevom brodu.....isla je AA-om iz Budimpeste i sve je proteklo super. Nije bilo kasnjenja niti bilo kakvih problema.

Generalno, vise ces imati muke dok ne predjes Gazelu nego posle do Majamija.

• Author

Ajde polako:

1. Pitala sam da li neko ima iskustva sa Panoramom? Ima ili nema? Dobra ili loša?

2. Agencija koja te jedino može opravdati za kašnjenje je agencija koja te šalje na brod i preko koje plaćaš kartu 800 eur ako hoćeš

3. meni je frka  zato što i lekarski i vizu i ostalo što uz to ide treba uraditi za mesec i po dana, plus redovna dva posla dnevno

4. Disney organizuje i  plaća put svojim zaposlenima,ako se nesto nije promenilo u zadnje vreme

Draganče, ne znam što me napadaš toliko? Očigledno jedino nisam to pitanje trebala da postavim u temi Jeftini letovi. Ili uopšte.Izvinjavam se.

Mislim da nema razloga za strah. Sve kompanije koje lete preko okeana su izuzetno ozbiljne i sanse da nesto krene naopako su stvarno minimalne.

Sa Air Berlinom se neces prevariti.

Pronadji povoljan let, bukiraj kartu i ne sekiraj se. Ne pamtim da je neko imao problema sa prekookeancima..

Draganče, ne znam što me napadaš toliko? Očigledno jedino nisam to pitanje trebala da postavim u temi Jeftini letovi. Ili uopšte.Izvinjavam se.

Nije stvar u tome na kojoj je temi. Izvini, iznervirao sam se, pa ti odbrusio. Aj, sad na lepsi nacin, nije da smo mi ovde najpametniji, ali dovoljno smo ti vec razjasnili sta i kako rade agencije, ako ti vec dosad nije bilo jasno. Svaka agencija radi za profit, neka za manji, neka za bezobrazno velik. I ne vidim koja je onda logika da po svaku cenu hoces agenciju, koja ce ti umesto 300 uzeti 350 evra?! Pogotovo sto su ti se ljudi ponudili da ti pomognu da ti pronadju kartu, bez ikakve nadoknade. Ne razumem. I, ponavljam, manje ti vremena i stresa treba da iz svoje fotelje proceprkas netom i kupis kartu, nego da odes do agencije i jos im platis par desetina evra. Pritom, nijedna agencija ti nije pouzdanija od same aviokompanije. A ta prica da te pravdaju kod poslodavca ako kasnis i da ti zato kartu naplate 800 evra je cist lopovluk i bezobrazluk i zvaka za naivne, da ne kazem glupe.

Lici mi kao da prvi put ozbiljnije putujes, pa pokusavamo svi da ti demistifikujemo aviokompanije, agencije, itd. Ako hoces da poslusas savet iskusnijih, izvoli, ako ces i dalje da teras neku svoju pricu, ne mozemo ti pomoci.

A sto se iskustva sa agencijom tice, nema tu nikakve posebne price. Oni ti bukiraju kartu isto kao sto bi i ti bukirala od svoje kuce, ako hoces, naplate ti tu uslugu i na tome se zavrsava iskustvo sa njima i njihova odgovornost za bilo sta.

Da li se sad razumemo? I da li ti je jasno zasto te odvracamo od bilo koje agencije?