Jump to content

Featured Replies

Posted

Novim pravilima nikad kraja, ovo sam juce procitao u jednom auto casopisu pa ko krece na putovanje trebalo bi da zna... ko je izvadio novu vozacku dozvolu, mora  da izvadi i novu medjunarodnu vozacku dozvolu ali sada je procedura malo komplikovanija. Obzirom da su nove vozacke dozvole cipovane i na njima se ne vidi da li neko ima zabranu upravljanja, mora se prvo otici u Ljermontovu i predati zahtev za dobijanje potvrde (slicno potvrdi da niste osudjivani) kojom MUP ovlascuje AMSS da izda MVD. Taksa za potvrdu iznosi 420 din a ovo pravilo se trenutno primenjuje samo u Bg pa se preporucuje da se zahtevi za MVD podnose u  manjim mestima u okolini Bg jer takve poslovnice AMSS jos uvek rade po starom nacinu izdavanja MVD.

Negde sam cuo da sa novom vozacko nece biti potrebna medjunarodna ali me nemoj drzati za rec jer nisam to nasao na oficijelnom sajtu MUPa.

Da li neko zna vise o tome?

Negde sam cuo da sa novom vozacko nece biti potrebna medjunarodna ali me nemoj drzati za rec jer nisam to nasao na oficijelnom sajtu MUPa.

Ovo mi deluje potpuno futuristicki....da se nasa drzava odrekne tek tako 2 crvene  :? :? :?

Ovo mi deluje potpuno futuristicki....da se nasa drzava odrekne tek tako 2 crvene  :? :? :?

Ne idu te dve crvene direktno drzavi nego AMSS koji je uslovno recenu u drzavnom vlasnistvu odnosno rukovodstvo se postavlja po politickoj osnovi.

Medjunardona sluzi samo kao prevod nacionalne dozvole i nevidim njenu svrhu ako ce na nacionalnoj sve da pise i na engleskom sta ce mi medjunarodna.

Inace ja bas dosta vozim po inostranstvu i nikada mi niko nije trazio medjunarodnu

• Author
Negde sam cuo da sa novom vozacko nece biti potrebna medjunarodna

Medjunarodna je obavezna i sa novom vozackom dozvolom, zato je u tom automoto casopisu i objasnjena nova procedura po kojoj se izdaje mvd. I meni nikada niko u inostranstvu nije trazio mvd na uvid ... da li neko ima negativno iskustvo po tom pitanju, da li su nekome u inostranstvu trazili mvd a da on nije imao ?

U Bugarskoj i Rumuniji niko nije trazio. Na delu puta granica-segedin su trazili.

U Portugalu za 25 dana ukupno nismo videli ni jednog saobracajca tako da ne znam.

U Grckoj ne traze bar u predelu oko Halkidikija...

Znaci od 10tak puta samo Madjar trazio.

• 3 weeks later...

A sto je najcrnje, AMS i ostala banda imaju objavljeno da za Madjarsku zvanicno nije potrebna medjunarodna.

Uh,ovaj naslov me je podsetio da trebam da potrazim moju vozacku dozvolu...ne znam gde sam je zaturio :?

Jedino pitnaje za one koji su upuceni.

Ja,koliko se secam,ove godine treba da prodje 10 godina od kako sam izvadio vozacku.Tu m i onda prestaje vaznost nje.Ali stvar je u tome sto ne znam gde sam je zaturio.

E sad,ako bih hteo da vadim novu vozacku (a pritom ne znam gde mi je stara i dokle mi tacno vazi stara) - jel ce tu biti nekih komplikacija kad odem u SUP ili...?I sta mi savetujete u slucaju da i dalje ne mogu da nadjem gde mi je stara vozacka (i da li je ona uopste i potrebna na uvid prilikom izdavanje te nove vozacke)...?

• Author

Kao sto rece Un I.Q. ... prvo prijavis nestanak stare a onda sa tom potvrdom podneses zahtev za izdavanje nove.

• 1 month later...

Nove vozacke nisu cipovane.

Produzio sam dozvolu pre 15 dana, potrebno je 1600 din stara dozvola i slikanje kod njih.

U Svedskoj vozim nekih 10 dana i nikakva medunarodna nije potrebna koliko vidim samo ova plasticna.

Nadam se i da zvanično uskoro neće biti potrebna, jer je nova dozvola usklađena sa EU dozvolama, tako da skoro isto izgledaju, malopre sam pogledao kako izgledaju Nemačka i Poljska. Oni brojevi što označavaju polja se poklapaju sa brojevima po tom standardu, sve je potpuno isto.

Ja sam se danas prvi put oprobao bez medjunarodne do Vukovara...istekla mi je i nisam vadio novu, jer sam u medjuvremenu izvadio pominjanu novu vozacku.

Кол'ко чух од Нове године неће требати међународна дозвола. Дакле, само за ово лето.. а мени истекла.. жасу.

Или је то било за зелени картон.. да не испадне да ширим лажне вести :)

• 2 weeks later...

Pročitah na nekom drugom forumu da je neko napisao da je zvao AMSS i da su mu rekli da za međunarodnu ne mora da se vadi potvrda u MUP-u da nema zabranu upravljanja, već da se samo potpisuje izjava da nema zabranu upravljanja, a to se potpisuje u AMSS-u.

Btw, ko krene u Grčku sledeće godine, i dalje će morati da vadi zeleni karton, jer je potreban za Makedoniju. :bag:

• 1 year later...

Da li iz prakse neko zna ili je negde u nekom zakonu napisano :

nova vozacka iskljucuje medjunarodnu ili i dalje mora obe?

По закону и даље треба међународна, а међународна важи само уз националну.

Ja sam bas juce bila u AMSS i definitivno treba medjunarodna za one zemlje koje su date na njihovom sajtu (i naravno vazi samo uz nasu), samo sto se sada opet izdaje na 3 godine.

http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=80

Mada, moram da napomenem i to, da nam nikad niko nije trazhio medjunarodnu (samo zeleni karton), osim kada smo rentirali kola u stranim zemljama.

E, da, jos nesto... Ukoliko je nekom istekla stara vozacka dozvola na duzi vremenski period (meni, recimo, na 2 godine bila), podnosi zahtev totalno normalno. Ne postoje nikakve komplikacije, ne treba nikakva molba, svedoci i slicno (sem ukoliko postoje zdravstvena ogranicenja, na primer neko nosi naocare ili je neko stariji od 65 god. onda treba i lekarski pregled, odnosno uverenje o zdravstvenoj sposobnosti upravljanja mot. vozilima). Uz LK, staru v. dozvolu i uplatnice sve se ekspresno zavrsava.