Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

interesuje me jedna stvar,? da li neko zna da li postoji neki prevoznik do budimpeste voz ili autobus a da on(autobus ili voz) ne krece uvece(tj. oko 22 ili 23 casa)? ?

Jer me interesuje sta ljudi koji imaju let iz budimpeste

( u recimo 19 casova) rade citav dan? :veselo

(ne bih da ostanem citav dan u pesti samo da bi docekao na let)? :bang:

Postoje i mini busevi, ali to mi je puno para.

Hvala u napred,

Danilo

tim vozom chesto stignesh u budimpeshtu oko 18 chasova, pa pretpostavljam da ti je to pomalo rizichno...

On 7/18/2006 at 10:05 AM, spavac said:

tim vozom chesto stignesh u budimpeshtu oko 18 chasova, pa pretpostavljam da ti je to pomalo rizichno...

Ne kasni bas tako cesto. Vozio sam se cetiri puta i samo jednom je kasnio 30 minuta. U 15:40 ili 15:50 krece iz Budimpeste za Bec i tu nema puno zezanja jer mnogi putnici kasnije imaju presedanje na nocne vozove ka Berlinu, Briselu, Parizu, Rimu, Cirihu....

• Author

Pa nisam ja mislio da meni krece avion u 19 casova, to sam onako rekao.

Ako bi isao avionom imao bih let u 3 ujutro, pa mi ova opcija vecernja ne odgovara.

Ali ova jutarnja mnogo je prijatnija...

A imao bih jos jedno pitanje,

da li neko zna kada(u koliko sati) ima prevoz za srbiju(Novi Sad) u povratku (voz ili bus, nije vazno) jer na primer ako avionom stizem u budimpestu u 20 casova, opet treba da prenocim tamo, a ne bih da tamo ostajem, zbog vize ?

Znam da vecina(ako ne i sve) turist. agencije imaju prevoz(autobusom) za srbiju najkasnije oko 15 casova iz budipeste.

Puno hvala na odgovorima,

Danilo? ? :blob:

Sa sajta www.yurail.co.yu

Budapest? ? ? ?Beograd

13:35 ? ? ? ? ?20:24

23:50 ? ? ? ? ?06:27

Dakle, ima? dva voza dnevno.

na primer ako avionom stizem u budimpestu u 20 casova, opet treba da prenocim tamo, a ne bih da tamo ostajem

? Čini mi se da bi ti onda odgovarao ovaj voz sa polaskom u 23.50. Ne znam koliko je aerodrom u Budimpe?ti udaljen od centra, ali neko mi je nekada pomenuo da poslednji gradski bus za / sa aerodroma ide u ne znam koliko sati, pa to ume da bude problem, ako ti ode taj bus mora? celu noć da sedi? na aerodromu ili da plati? taksi. Ne znam koliko je ova informacija tačna. Da li neko drugi zna?

On 7/18/2006 at 6:57 PM, bokonon said:

Budapest      Beograd

23:50         06:27

E... ova informacija nije aktuelna!  nono

Noćni voz iz Budimpe?te jo? od zimus  :psuje: kreće u 23:25. Pogledajte na bahn.de.

Ja sam ovo naučio na te?i način.... U februaru sam se prevario i do?ao na stanicu u pola dvanaest... a voz već otpra?io. Srećom, mogli smo da prespavamo kod drugara...

Inače, na? vajni yurail lagano zastareva... dva primera: i dalje navodi voz NS - Vrbas u 13:21, iako taj ne ide već par meseci, a navodi i neke fantomske vozove NS - Zrenjanin, koji valjda ne idu godinama...  :fool:

Yurail je postao prilicno nepouzdan jer ima bajate informacije, pa cak je neusaglasen sam sa sobom, jer daje kontradiktorne informacije od stranice do stranice!!!

Takodje treba obratiti paznju i na bahn.de gde ima manjih gresaka - tipa da sva vremena polaska i dolaska vozova gleda u odnosu na srednje-evropsku vremensku zonu, a ne lokalno vreme, npr.: za polazak voza iz Istanbula pise vreme 21:00, a ustvari je 22:00h tacno vreme po lokalnom istocno-evropskom vremenu!!!

da li treba verovati prezentaciji kompanije ciji vozovi kasne u proseku dva sata?????

Yurail - poverenje????

na relaciji beograd - solun je kasnio 210 minuta, a u suprotnom pravcu 240.

do granice sa srbijom iz pravca soluna je sve bilo u minut tacno (oko 5 sati).

nakon sto se nasa lokomotiva ukljucila u rad voz je poceo da kasni. od Preseva do Beograda tacno 12 sati!!!!  :bang: :bang: :bang: :bang:

i tako svi vozovi kasne na toj putanji......  :psuje:  :psuje:  :psuje:

da ne pricam da je bilo puno stranaca koji nisu mogli da veruju sta se dogadja....

poverenje?

• Author

Hvala puno na odgovorima, imam jos jedno pitanje koje nije vezano za prevoz.

Cisto bih hteo da proverim, ovako :

Ako imam sengen vizu na mesec dana(u stvari nije bitno koliko je) ne treba mi madjarska viza za tranzit do aerodroma ?

Jer jedna drugarica tvrdi da mi po svaku cenu treba madjarska tranzitna viza.? ?:psuje:

Hvala unapred,

Danilo

On 7/19/2006 at 3:01 PM, danilokorac said:

Hvala puno na odgovorima, imam jos jedno pitanje koje nije vezano za prevoz.

Cisto bih hteo da proverim, ovako :

Ako imam sengen vizu na mesec dana(u stvari nije bitno koliko je) ne treba mi madjarska viza za tranzit do aerodroma ?

Jer jedna drugarica tvrdi da mi po svaku cenu treba madjarska tranzitna viza.? ?:psuje:

Hvala unapred,

Danilo

Ne treba ti madjarska viza ako imas shengensku. informacija proverena 100%

P.S. Pozdravi drugaricu.... :tt:? ::crazy:

• 2 months later...

Da li je izvodljiva kombinacija putovati vozom Beograd-Budimpesta-Beograd, a pri tom ne platiti kartu sa medjunarodnom tarifom? Ja sam to zamislio ovako: kupim povratnu kartu Beograd-Subotica (oko 5eura sa studentskim popustom), ali i dalje ostanem u vozu i svercujem se do Kelebije, onda na brzaka izadjem iz voza i kupim povratnu kartu Kelebija-Budimpesta (4,5eura sa studentskim popustom), i tako odem i vratim se do Budimpeste za 10eura??? Koliko sam primetio obicno ne traze kartu na granici, cak sta vise mislim da kondukteri ne prelaze granicu!? Da li u Kelebiji stoji dovoljno da kupim kartu? Da li popust od 67,5% za studente sa ID studentskom karticom (koji pise na zvanicnom sajtu madjarske zeleznice) vazi za sve ili samo za madjarske studente? Da li je neko pokusavao ovako da izbegne medjunarodnu tarifu, a da ne prekida putovanje? Ne mora to da bude na madjarskoj granici, vec uopsteno na bilo kojoj!

e, i samo jos za madjarsku vizu: da li je potrebna potvrda o primanjima roditelja? Moji su nezaposleni, a nisu prijavljeni ni na biro, pa bi mi ta potvrda bas pravila probleme. Ako treba, da li moze nekako da se izbegne?

Pozz!

Da li je neko pokusavao ovako da izbegne medjunarodnu tarifu, a da ne prekida putovanje? Ne mora to da bude na madjarskoj granici, vec uopsteno na bilo kojoj!

Znam dosta ljudi koji su to radili, sa istrčavanjem iz voza, kupovinom karte i ponovnim utrčavanjem u voz, ali lično nisam probao. Ja sam obično išao vozom do granice, onda stopom prelazio granicu, i čekao sledeći lokalni voz u prvom mestu u sledećoj zemlji.

Nedavno su ovde bile neke Poljakinje koje su tako došle iz Poljske, vozovima, ne plativši nijednu međunarodnu tarifu. Ne sećam se tačno sume, al znam da je bila smešno mala. Sem toga, rekle su mi da su jednu celu noć provele čekajući na nekoj stanici u Mađarskoj, jer su za dlaku promašile poslednji voz.

U principu, to je najgore što može da ti se desi - da čamiš na nekoj stanici celu noć čekajući prvi jutarnji voz. Što se tiče istrčavanja/utrčavanja u voz, pretpostavljam da bi bilo dovoljno pitati konduktera koliko će dugo voz stajati u stanici, i reći mu šta nameravaš, da ne kreću bez tebe.

On 10/15/2006 at 11:16 PM, Dule said:

kupim povratnu kartu Kelebija-Budimpesta (4,5eura sa studentskim popustom),

Da li popust od 67,5% za studente sa ID studentskom karticom (koji pise na zvanicnom sajtu madjarske zeleznice) vazi za sve ili samo za madjarske studente?

Popust vazi samo za madjarske studente - pisem ti iz licnog iskustva od pre koji mesec.

Kad sve sracunas ipak ti se Fudex (20 e povratna) najvise isplati do Budimpeste i nazad.

On 10/16/2006 at 1:27 AM, bokonon said:

? Ja sam obično i?ao vozom do granice, onda stopom prelazio granicu, i čekao sledeći lokalni voz u prvom mestu u sledećoj zemlji.

To je OK varijanta ako imas malo vise od dva ipo dana slobodno za cello putovanje. :)

pretpostavljam da bi bilo dovoljno pitati konduktera koliko će dugo voz stajati u stanici

Saznao sam da se voz zadrzava u stanici Kelebija 25min, ali je problem sto mislim da ne sme da se izlazi iz voza dok ne prodje pasos/carinska kontrola, koja nemam predstavu koliko moze da traje (?)

Popust vazi samo za madjarske studente - pisem ti iz licnog iskustva od pre koji mesec.

Bedak! U tom slucaju povratna Beograd-Subotica 5eura + povratna Kelebija-Budimpesta 15eura = 20eura. Da li se vredi cimati u tom slucaju? Ne verujem, ali jeste izazov!:)

Kad sve sracunas ipak ti se Fudex (20 e povratna) najvise isplati do Budimpeste i nazad.

E, a zasto na sajtu Fudex-a pise da je povratna karta Beograd-Budimpesta 40eura, a sa studentskim popustom 32eura? Jer je moguce da je cena skocila duplo?

On 10/16/2006 at 11:03 AM, Dule said:

E, a zasto na sajtu Fudex-a pise da je povratna karta Beograd-Budimpesta 40eura, a sa studentskim popustom 32eura? Jer je moguce da je cena skocila duplo?

Ne znam, mozda i jeste.., al cudno da je za duplo. Ja sam isao u maju.

Najbolje proveri telefonom: 011/3620258

ma ne pravite frku oko 5 eura.. karta (voz) NS - BP - NS je 1800 dinara

(samo ne dozvolite da vam naplate rezervaciju od nekih 300-400 dinara)

mozda necete imati mesto ali uvek neko izadje u subotici najkasnije..

• 1 month later...

evo bas smo kika, acketa i ja razmatrali sta je bolje/jeftinije, bus ili voz? medjutim ja mislim da je bus bolja opcija, mozda za nijansu skuplja, ali koliko vidim treba tu promeniti 3-4 prevoza i izlomatati se dok dodjes do aerodroma... te dal su radovi nisu , ma batali lepo platis fudex(mada i oni voze krseve nikad ne znas dal ces uopste ziv stici)i dodjes pravo na aerodrom.karta je povratna 3200, ako imas ISAC ko sta ja imam onda je 2560 din  lol::

Vidim da u novinama reklamiraju neki kombi koji sa kucne adrese vozi do aJrodroma! Zna neko nesto o tome?

Imas minibus koji vozi na aerodrom Ferihegy direktno, 2-3 puta na dan, malo su skuplji nego voz, ali pouzdani, Gea Tours..

Gea je profi al je zato 60 evra, buuuuu a ja avionsku povratnu do Rima platila 41 evro!!! paz da necu da platim bus do budimpeste 60 ! :psuje:

i da tacno je da je Fudex poskupeo skoro duplo, ja sam u septembru platila kartu 2880 sa studentskim  popustom, puna karta je bila 3600 din, al pao evro pa pale i cene ...

ajd malo da reklamiram, agencija za koju radim vrši prevoz iz ns-a do aerodroma na surcinu, budimpesti i zagrebu luksuznim vozilima, nije jeftino, ali kad se skupi 3-4 coveka nije ni skupo...

• 1 month later...

Cena vozne karte, povratne je 2100 din mada mislim da je to sa tim rezervacijama od 400din...cudni su mi malo..zvao sam i preko fiksnog dobio jednu cenu a direktno na salteru za medjunarodne vozove dobio drugu. A cena od 2100 je sa saltera. ja kontam da je sto se mene licno tice to najjeftinija varijanta jer planiram i da u putu i da u povratku izblejim neko vreme u budimpesti da odmoran idem na let a ne da jurim.

Cena povratne karte je 3200 dinara ... 40 evra. Toliko je bar bila 7. decembra 2006.! Isli ja Irena i  :mrgreen:

• 3 years later...

Ljudi zanima me da li neko zna kada ima voz iz Budimpeste za Novi Sad?

Wizz-ov avion mi slece u Pestu 4. februara oko 14.30h. E sad, treba da vidim kako sa aerdoroma da dodjem do zeleznicke stanice?

i kad imam prvi voz? kolika je cena?

svaka informacija je dobrodosla! hvala!!