Jump to content

Featured Replies

Posted

E, ovako stoji stvar. Keva je dobila tuzbu protiv vajne Srbije u Strazburu, nabralo se tu podosta evrova, pa sam ja svoj deo odlucio da potrosim na jedno mini kruzno putovanje po Evropi. Inace, bila je opcija ovo ili Tajland (verovatno najveca zelja u zivotu), ali posto samo karta do Tajlanda kosta oko 550-600e, + sam obilaziti tako fantasticnu zemlju, sam ici na zurke, sam se fotkati... mi nije nimalo privlacno... odlucio sam se ipak za Evropu!

Evo mog plana.

Beograd - Budimpesta (voz)

Budimpesta - Prag (voz)

U Pragu u hostelu ostati 3 dana. (ujedno bih zamolio da mi kazete sta videti za ova 3 dana, gde ici, sta probati...?).

Prag - Minhen (voz)

U Minhenu se zadrzati 1 dan. (hostel)

Minhen - Pariz (low cost let, ili voz - dajte neku preporuku)

U Parizu u hostelu 3 ili 4 dana.

Pariz - Lyon (TGV-om) gde cu ostati 2 dana kod skolskog drugara.

Iz Lyon-a TGV-om za Azurnu obalu, tj. Marsej i Nicu, gde bih ostao 3-4 dana, kod nekog domacina preko couchsurfinga.  Znam da ovde mozda i nema toliko toga da se vidi, ali oduvek me fasciniralo Francusko juzno primorje.

Marsej - Barselona (ferijem ili low cost letom... dajte neki info oko ovog), gde bih takodje ostao 2-3 dana kod couchsurfing domacina ili domacice  :spot:

Barsa - Rim (low cost let - ryanair)

U Rimu 3 dana u jednom fantasticnom hostelu gde sam bio pre 2 godine.

Bari - crnogorsko ili hrvatsko primorje nekim brodom (ako ima).

To je plan...

Kao sto vidite mnogo toga nije razradjeno...

A ja nisam putovao toliko mnogo da bih na put kretao bez detaljno razradjenog plana.

Tako da... ako vidite neku rupu u ovom gore rasporedu... slobodno dajte predlog kako da je popunim... ako ima neko mesto (grad, stagod) koje bih mogao da vidim a usput je... predlozite i to...

I zamolio bih da mi neko iskusan kaze... koliko bi sve ovo gore moralo da kosta... dakle avio i vozne karte, hosteli, hrana... i neki pristojan ali ne preveliki dzeparac.

Hvala!

• Author

Posto nije htelo da se edit-uje, evo novog plana.

Beograd - Budimpesta - Prag (voz)  

Prag (hostel) - 3 dana                    

Prag - Bec (voz)                              

Bec (hostel) - 2 dana                      

Bec - Berlin (eurolines)                    

Berlin (hostel) - 2 dana                    

Berlin - Hannover (voz)                      

Hannover (stric) 2 dana

Hannover - Amsterdam (nocni voz)                

Amsterdam (hostel) 1 dan                    

Amsterdam - Brisel (voz)                      

Brisel - Pariz (nocni voz)                              

Pariz (hostel)  - 3 dana                    

Pariz - Barselona (ryanair)              

Barselona (couchsurfing) - 3 dana              

Barcelona - Porto (ryanair)                         

Porto (2dana) - hostel

Porto - Lisabon (voz)                      

Lisabon (2 dana) - kod drugara

Lisabon - Porto                              

Porto - Barselona (avio)                    

Barselona - Rim (ryanair)            

Rim (hostel) - 3 dana                  

Rim - Beograd (wizzair)              

Sto za prethodni post vazi i za ovaj. Dajte neke ispravke i ideje oko ovog plana ako nije problem. Takodje me zanima da li bi mi se isplatilo da uzmem interrail umesto da kupujem ovako kartu za svako putovanje? I da li bi cca 800-900 eura bilo dovoljno da pokrije sve troskove?

Evo mog predloga za prvi deo puta:

Beograd - Budimpesta (voz)

Budimpest - Bec (voz ili orangeways) 

Bec (hostel) - 2 dana

Bec - Prag (studentagency.cz)     

Prag (hostel) - 3 dana                   

Prag - Berlin (voz ili studentagency.cz)                             

Berlin (hostel) - 2 dana

Berlin - Hannover (berlinlinienbus.de)

Takodje, razmotri Easyjet umesto Ryanaira izmedju Pariza i Barselone jer kosristi glavne aerodrome.

Logicno je da bude ovako kako ti je napisao Vukad!

Ja bih odvojila za Amsterdam bar jos jedan dan kao i za Lisabon, inace samo ces protrcati kroz te gradove, a i ovako... Za prevoz izmedju Amsterdama i Brisela, Brisela i Pariza, bus moze biti povoljnija varijanta (eurolines).

Konacno, cene prevoza i smestaja mozes videti i sada, malo "procesljaj" pa racunaj!

Na relaciji Brisel - Pariz ne postoji noćni voz!

Koliko ti traje ukupno dana traje put i koliko godina imaš? Od toga zavisi da li ti se isplati Interrail.

• Author

Hvala na predlogu plana! Ako sam dobro izracunao, vas predlog ispadne jedno 150 eura jeftiniji od onog mog prvobitnog ;D

Sve ukupno bi trebalo da traje oko 30 dana, dan manje vise. Imam 21 godinu. Kad bih uzimao interrail opciju, zanemario bih sve avio i bus linije, i isao samo vozom. Kontam da bi ona varijanta 22 dana putovanja u okviru mesec dana bila okej, samo ne znam da l' bi mi izaslo jeftinije to, ili ovako... kombinacija eurolinesa, vozova, i low cost linija. :S

Kontam da bi ona varijanta 22 dana putovanja u okviru mesec dana bila okej, samo ne znam da l' bi mi izaslo jeftinije to, ili ovako... kombinacija eurolinesa, vozova, i low cost linija. :S

Nisi se dobro informisao - ne postoji varijanta 22 dana u okviru mesec dana. Od tih <izbor dana u okviru određenog broja dana> postoje samo 5 dana u okviru 10 i 10 dana u okviru 22. Sve ostale su kontinuirano važeće (15 dana, 22 ili mesec dana). U tvom slučaju bi odgovaala jedino ova od mesec dana koja košta 409 EUR + će ti trebati doplate po Francuskoj, Španiji, Portugalu i Italiji koje se kreću od 2 do 50 evra (pažljivim planiranjem mogu se izbeći skupe doplate, i koristiti samo oni vozovi čije su doplate jednocifrene). Trebalo dobro da istražiš šta ti je od dve varijante jeftinije.

• Author

Eh, sta ti je zaljubljenost  :D, pomesao sam 22 dana u mesec dana, i 10 dana u okviru 22 dana. Mislio sam na ovo drugo, naravno!

• 2 weeks later...

Ako mislis da u Amsterdamu provedes samo jedan dan onda nemoj ni da dolazis  :)

Malo je to.

P.S.

Javi kada dolazis pa idemo na pivo ili ...  :)