Jump to content

Featured Replies

Posted

poslao sam e-mail ambasadi kolumbije u becu, na onaj koji pise u odeljku za vize, i nista od odgovora...

a treba da putujem za j.ameriku krajem meseca, prvo slecem u bogotu jer su do tamo najjeftinije karte..

jel ima neko neki savet, pogotovu ako je licno vec vadio vizu u becu?

naravno, ni na telefon se ne javljaju u konzularnom odeljenju....

malo vec krece frka, jer treba da kupim karte, koje, kao sto znamo, poskupljuju iz dana u dan sto se priblizava datum leta, a do njih u ambasadi nikako ne mogu da dodjem....

jedino da klapnem do beca, a to mi bas i nije neka dobra opcija ;)

ako iko zna nesto, nek pomaze

tnx

• 3 months later...

Zdravo bam-bam.  :)

Ti si verovatno već u Južnoj Americi, ako se nisi vratio.  ;D

Putujem kod druga u Bogotu, krajem avgusta ili početkom septembra. Bilo bi mi od pomoći ako bi mi rekao kakva je bila procedura za dobijanje vize? Mada ti si verovatno uzeo tranzitnu vizu a ja ću turističku. Nebitno, bilo kakva informacija je od pomoći.

A najviše me zanima koja je najjeftinija varijanta doći do Bogote. Iz Evrope, ili iz Brograda ako znaš.  :spot:

Hvala ti unapred! Poz  ;)

I mene zanima isto sto i Mariais, bila bih zahvalna da nam uskoro odgovoris.

Za pretragu letova mozete koristiti, recimo,  www.kayak.com. Probajte da vidite cene iz svih vaznijih gradova Evrope, pa odaberite sta vam najvise odgovara. Inace, neka vam taj sajt sluzi samo da otkrijete koje kompanije lete ka tamo, posle idite direktno na sajt same kompanije, pa tamo kupujte karte. Takodje, mozete koristiti i druge pretrazivace letova kao sto su skyscanner, expedia, orbitz, momondo...

• 2 weeks later...
  • Author

pa ne uzeo sam turisticku vizu, jer sam boravio 20-ak dana u kolumbiji, tesko da bi to sa tranzitnom :)...

pa nista, poslao sam sliku, pasos, popunjen formular i fotokopiju avio karte, i nista vise...jedino je problem kod uplate, treba da se uplati 40 eura, al se licno placa u ambasadi, tako da sam ja to resio tako sto poznajem devojku iz beca koja se iscimala za mene i uplatila...viza mi je bila gotova za 2 dana, i koju je ortakinja podigla i poslala mi pasos jednim od milion autobusa koji dnevno idu od beca ka bgu...

znaci, prodecura je krajnje jednostavna..

a sto se letova tice, isao sam lufthansom iz frankfurta do bogote, povratna je bila 540 eu, kraj aprila-kraj maja..

posto u te krajeve idem pocesto, zakljucio sam da lufthansa verovatno ima jajjeftinije letove do tamo, jos ako se navata neka promocija..druga opcija koju sam cesto radio je us airways do NYC ili miami-ja, i onda odatle ima dosta jeftinih letova do dole...evo poslednje sto sam nasao je jedna kolumbijska kompanija kojom sam i sam leteo, idu is fort loderdejla do bogote, http://www.aires.aero/, i imaju karte cak i po 200$ povratna..onda taca, copa airlines imaju dobre cene, itd....jedini problem kod ove druge opcije je americka viza, al ako imate...ne znam sta da vam savetujem, probajte obe varijante..suerte :)

• 2 months later...

Da li je neko vizu za Kolumbiju vadio u nekoj od ambasada susednih joj zemalja, dakle u Ekvatoru, Venecueli, Peruu...

Mislim da u EkvaToru nije niko :D

Naravno da nije, mislila sam na Ekvador, hvala na ispravci.

• 1 year later...

Ako imam garantno pismo iz Kolumbije, da li mi neko moze reci kakva je procedura za dobijanje vize i na koliko vremena se moze dobiti viza

Unapred hvala !!!!

• 1 month later...

Šta mislite,hoću li dobiti vizu u slučaju da rezervišem kartu i pošaljem im kopiju rezervacije(zajedno sa Hostelskom rezervacijom),jer mi je strah da kupim kartu,odbiju me za vizu i izvisim(znači,džabe sam trošio pare)?

Šta mislite,hoću li dobiti vizu u slučaju da rezervišem kartu i pošaljem im kopiju rezervacije(zajedno sa Hostelskom rezervacijom),jer mi je strah da kupim kartu,odbiju me za vizu i izvisim(znači,džabe sam trošio pare)?

Naravno da ne treba da kupuješ avionsku kartu bez vize u pasošu. Pošalji slobodno rezervaciju karte i hostela. Najverovatnije ćeš vizu dobiti, njima je samo u interesu da ti je debelo naplate.

Naravno da ne treba da kupuješ avionsku kartu bez vize u pasošu. Pošalji slobodno rezervaciju karte i hostela. Najverovatnije ćeš vizu dobiti, njima je samo u interesu da ti je debelo naplate.

• 3 months later...

Molim vas potrebna mi je pomoc hitno, planiram da idem za cartagenu, colombia, iz crne gore sam, i zanima me da li mi je potrebna viza ako cu da idem vozom do cartagene , imam let brisel-valencia, pa vozom do cartagene, jer koliko sam shvatila viza je potrebna samo ako se ide avionom, hvala na pomoci  :?

Molim vas potrebna mi je pomoc hitno, planiram da idem za cartagenu, colombia, iz crne gore sam, i zanima me da li mi je potrebna viza ako cu da idem vozom do cartagene , imam let brisel-valencia, pa vozom do cartagene, jer koliko sam shvatila viza je potrebna samo ako se ide avionom, hvala na pomoci  :?

Ides li u Kolumbiju ili Spaniju>

• 3 years later...

Dobar dan dobri ljudi! :smile: Hitno mi je potrebna pomoc! Nalazim se sa suprugom u Barseloni  i 26 maja imamo let za Peru.... Medjutim presedamo u Bogoti  u Kolumbiji  i tek sam juce saznao da je mozda zbog toga potrebno da imamo tranzitnu vizu.Madaa u Kolumbiji cemo provesti svega sat vremena da iz jednog aviona predjemo u drugi.... Posto su naravno sve institucije izneverile sa nedostatkom informacija i (ne) zeljom da nam pomognu setio sam se da mogu ovde da se obratim za informacije ako ih neko ima... Dakle da li je potrebno da izvadimo tranzitnu vizu za kolimbiju u gore navedenoj situaciji? Ako iko ima tu informaciju molim vas da mi odgovorite sto pre jer imamo svega dva dana... Unapred hvala :smile:

Edited by Urke993

2 hours ago, Urke993 said:

Dobar dan dobri ljudi! :smile: Hitno mi je potrebna pomoc! Nalazim se sa suprugom u Barseloni  i 26 maja imamo let za Peru.... Medjutim presedamo u Bogoti  u Kolumbiji  i tek sam juce saznao da je mozda zbog toga potrebno da imamo tranzitnu vizu.Madaa u Kolumbiji cemo provesti svega sat vremena da iz jednog aviona predjemo u drugi.... Posto su naravno sve institucije izneverile sa nedostatkom informacija i (ne) zeljom da nam pomognu setio sam se da mogu ovde da se obratim za informacije ako ih neko ima... Dakle da li je potrebno da izvadimo tranzitnu vizu za kolimbiju u gore navedenoj situaciji? Ako iko ima tu informaciju molim vas da mi odgovorite sto pre jer imamo svega dva dana... Unapred hvala :smile:

Koje pasose imate?

Za srpski pasos TIMATIC kaze

Transiting without a visa is possible for:

Holders of confirmed onward tickets for a max. transit time of 24 hours.

Edited by jms_uk

• 1 year later...

Pre nekoliko dana Kolumbija je odlučila da ukine vize za građane Crne Gore.

http://mondo.me/a627307/Info/Crna-Gora/Crna-Gora-i-Kolumbija-u-bezviznom-rezimu.html

Inače, na sajtu MSP-a Kolumbije stoji da je Srbija inicirala pregovore za ukidanje viza još 2015., a ove godine to i potvrdila ambasadi u Beču, ali izgleda da od toga još uvek nema ništa. Ne znam na kojoj strani je zastoj. Nedavno je Dačić pomenuo da je cilj da se ukinu vize sa svim zemljama Latinske Amerike, mada koliko vidim, nije se daleko otišlo po tom pitanju.  

• Author
On 9/4/2017 at 1:04 AM, jmcwiwi said:

Pre nekoliko dana Kolumbija je odlučila da ukine vize za građane Crne Gore.

http://mondo.me/a627307/Info/Crna-Gora/Crna-Gora-i-Kolumbija-u-bezviznom-rezimu.html

Inače, na sajtu MSP-a Kolumbije stoji da je Srbija inicirala pregovore za ukidanje viza još 2015., a ove godine to i potvrdila ambasadi u Beču, ali izgleda da od toga još uvek nema ništa. Ne znam na kojoj strani je zastoj. Nedavno je Dačić pomenuo da je cilj da se ukinu vize sa svim zemljama Latinske Amerike, mada koliko vidim, nije se daleko otišlo po tom pitanju.  

ja prisustvovao kongresu o razvoju latinske amerike na megatrendu..bio i dacic gost ;)...i pricao da treba sto pre uspostaviti sto bolje odnose i ukinuti vize sa onih preostalih par drzava koje nisu priznale kosovo, sto ce reci paragvaj i venecuela...tu je bio i potpredsednik paragvaja, inace mnogo kul lik, tako da verujem da su se dogovorili nesto..i da cemo uskoro dobiti bezvizni rezim i tu....a kao sto znas, kolumbija ne spada ni u jednu od tih kategorija, tj. em je priznala kosovo, em smo imali vizni rezim sa njima i od ranije, za razliku od vecine latinoamerickih zemalja...tako da licno smatram, da je zastoj do nas :)...

Mediji su tu izjavu malo drugačije preneli. Sa sajta b92:

Dačić je rekao i da je cilj da se ukinu vize sa svim zemljama Latinske Amerike, dodajući da i sada sa najvećim brojem zemalja imamo sistem slobodnog kretanja bez viza. 

To što si napisao za Kolumbiju stoji, mada mi nije jasno zašto bi onda uopšte pokretali nešto ako ne žele do kraja da ga završe.

Sa sajta kolumbijskog ministarstva spoljnih poslova što sam napisao u prethodnom postu:

Acuerdo para eliminar visas en calidad de turistas y/o visitante: Propuesto por Serbia el 24 de julio de 2015. En estudio de Colombia. El 9 de enero de 2017 la Embajada en Viena consultó con Serbia el interés de continuar con las negociaciones, al ser estas afirmativas, la Dirección de Europa procedió a solicitar el concepto por parte de las Direcciones de Connacionales y Jurídica.

• Author
6 hours ago, jmcwiwi said:

Mediji su tu izjavu malo drugačije preneli. Sa sajta b92:

Dačić je rekao i da je cilj da se ukinu vize sa svim zemljama Latinske Amerike, dodajući da i sada sa najvećim brojem zemalja imamo sistem slobodnog kretanja bez viza. 

To što si napisao za Kolumbiju stoji, mada mi nije jasno zašto bi onda uopšte pokretali nešto ako ne žele do kraja da ga završe.

Sa sajta kolumbijskog ministarstva spoljnih poslova što sam napisao u prethodnom postu:

Acuerdo para eliminar visas en calidad de turistas y/o visitante: Propuesto por Serbia el 24 de julio de 2015. En estudio de Colombia. El 9 de enero de 2017 la Embajada en Viena consultó con Serbia el interés de continuar con las negociaciones, al ser estas afirmativas, la Dirección de Europa procedió a solicitar el concepto por parte de las Direcciones de Connacionales y Jurídica.

znam sta su preneli mediji :)...zato i kazem...licno sam bio tamo..a mediji su poznati po istinitosti i objektivnosti prenosenja informacija, zar ne :)..... u vise navrata je potencirao tu pricu o zemljama koje nisu priznale kosovo, pri tom ne govoreci samo o latinskoj americi, i kako ce mnogo cesce da putuje tamo, i da ukida vize i razvija ekonomske odnose...cak je rekao da i zna napamet sve zemlje koje nisu glasale za kosovo u unesko, i iz latinske amerike ih sve pobrojao napamet...i onda nastavio kako sa tim zemljama, a to je vecina, treba razvijati sto tesnje veze, ukinuti vize kod preostalih itd...

mislim da je do nas zastoj, ali ponovo, to je moje licno misljenje...

• 3 months later...

Zdravo, putujem u februaru u Kolumbiju, kupili smo karte. Uporedo sa time poceli smo proces dobijanja vize, jer smatram da se svakako dobija ukoliko se ispune zahtevi. Naisli smo na problem koji deluje bezazleno ali ne znam kako da resim - ambasada trazi  Average Account Balance in the last six (6) months. Ja sam im dala potvrdu o zaposlenju i dokaz o prosecnoj zaradi. Medjutim, poslali su mi da je gore navedeno obavezno.

Ja sam sa bankom pricala 20x i odgovor je da oni te dokaze ne daju, jer nemaju takav template, i ne moze se izdati po zahtevu.

Banka ima dostupan template na sajtu koji korisnici koriste u slucaju prijave za kredit, ali to je opet dokaz o zaposlenju i primanjima, tako da ne znam da li ce ga uvaziti,ali cu svakako da probam.

Da li iko ima ideju sta mogu da uradim? 

Veliko hvala unapred!