Jump to content

Featured Replies

Trazis izvod racuna za poslednjih 6 meseci, dakle, gde se vide sve transakcije u tom periodu i to prilozis, to bi trebalo da je to. Ako im je stalo do srednje vrednosti, nek sami racunaju :biggrin:

Ja sam praktikovao dve stvari kada su tražili slične stvari za vizu. Ili sam uzimao potvrdu o trenutnom stanju na deviznom računu i slao im to ili sam zamolio banku da mi odštampa izvode u poslednjih 6 meseci ili sve transakcije u poslednjih 6 meseci i stave pečat na taj dokument. E sad u poslednjih par navrata sam slao bez pečata, izvode i liste transakcija koje sam skinuo sa e-banking stranica od banaka. (Ovo sam radio pre nedelju dana za kanadsku vizu i odobrili su mi vizu bez problema).

Još da dodam da kada su mi radili potvrde o stanju na deviznom računu svaki put su mi pisali novi dokument na licu mesta (u pitanju su bili Societe Generale, Raifeissen i Telenor banka), tako da to što nemaju template ne znači da ne mogu to da urade, samo da im je mrsko da potroše vremena. Pa me baš interesuje koja je u pitanju :smile:

Hvala, i to sam mislila da im posaljem, mada je sve na srpskom i ne znam sta im to onda znaci, iskreno ni ja se cak ne snalazim gledajuci u izvode...Samo se nadam da necu morati da imam zvanican prevod...O telenor banci se radi..dokaz o stanju na deviznom u ovom slucaju nije dovoljan, to nisu ni trazili, i to je banka bez problema izdala (i naplatila:) ali mi nije jasno zasto je toliki problem korisniku dati prosek uplata na racun poslednjih 6 meseci, bukvalno ja mogu da napravim potvrdu sa sve njihovim logom, oni neka samo stave pecat...

9 minutes ago, SladjanaB said:

Hvala, i to sam mislila da im posaljem, mada je sve na srpskom i ne znam sta im to onda znaci, iskreno ni ja se cak ne snalazim gledajuci u izvode...Samo se nadam da necu morati da imam zvanican prevod...O telenor banci se radi..dokaz o stanju na deviznom u ovom slucaju nije dovoljan, to nisu ni trazili, i to je banka bez problema izdala (i naplatila:) ali mi nije jasno zasto je toliki problem korisniku dati prosek uplata na racun poslednjih 6 meseci, bukvalno ja mogu da napravim potvrdu sa sve njihovim logom, oni neka samo stave pecat...

Nažalost, i moje iskustvo sa njima je pokazalo da se jako loše snalaze sa bilo kojim malo specifičnijim zahtevom. Ono što sam ja radio sa njima je, da sam uzeo izvode sa njihovog sajta sa poslednjih 6 meseci i spojio u jedan pdf i tako poslao. Pošto na tim izvodima imaju svi relevantni podaci i dosta su pregledni. (Malo su zavučeni za naći, pošto se nalaze u MOJI RAČUNI > PRIKAŽI DETALJE RAČUNA > LISTA IZVODA)

Da da, to sam nasla, ali zamisli njih koji to proucavaju. Ali dobro, ako je to ono sto traze, to ce i dobiti:) Hvala na brzim odgovorima!

• 1 month later...

Crnogorci su im isto jednostrano ukinuli pa im je Kolumbija uzvratila godinu dana kasnije. 

• 2 weeks later...
  • 1 month later...