Jump to content

Featured Replies

Posted

Šta znate o mestima zgodnim za udobnu prolećnu šetnju sa bebećim kolicima ? Gradske pešačke zone, kejevi, veliki parkovi...

Imamo relativno dobre točkove, tako da teren ne mora da bude asfaltiran (provereno pored Kolubare (tj. Jadra) u Valjevu), znači možda dolazi u obzir i po neka livada.

Kada sam bio freshman u ulozi oca, mi smo često koristili veliki topčiderski park (pored Miloševog konaka). Sem perioda od par zimskih meseci, ostatak godine je bogom dan za šetnju i vožnju bebećih kolica.

• 4 weeks later...
  • Author

Jes, Kikinda je sjajna, bili smo pre par godina, i zamalo da svratimo opet pre neki dan. Ali ipak smo sa Palićkog jezera produžili do Szegeda, i dopada mi se, povelika im je pešačka zona, makar za srpske standarde.

Pitanje još uvek važi, leto je pred nama, a nabavili smo i pasoš tako da se ne ograničavamo na Srbiju.

Somborska glavna ulica je sad odlično sređena, završava se i nova česma i fontana, završava se zgradom županije pored koje je park, sa dečjim igralištem.

somborzimskanajlepsaslika.jpg

Takođe ima i poprilično lepo osvetljeno šetalište pored kanala.

5852_138346913744_543498744_3089126_2821348_n.jpg

5852_138346903744_543498744_3089124_4545093_n.jpg

Сарајево, кристална сјећања...

Потез од Вјечне ватре, улицом званом Ферхадија, која се завршава Башчаршијом...

3994333891_efabd1a6f3.jpg

ferhadija-street-sarajevo-bosnia-and-herzegovina%2B1152_12854280396-tpfil02aw-7646.jpg

И Обала Кулина Бана, недалко одатле:

http://www.panoramio.com/photo/10891078

С једне стране Миљацке је саобраћајница, а с друге шеталиште...

Slika br.2 - predivna!

Hvala :) Evo još jedne na istom mestu:

5852_138346908744_543498744_3089125_7482850_n.jpg

Prva slika u mom prethodnom postu je sa skyscrapercity foruma...

• Author

Ono u Kikindi nije (samo) šetalište, ono je potpuno funkcionalan kvart, ustvari centar grada, sa školom, bibliotekom i još mnogo zgrada, tamo dosta ljudi obavlja svoje svakodnevne poslove u prelepom (a ustvari tako običnom, jednostavnom i logičnom) ambijentu, to je bre viši civilizacijski nivo.

U centru Sombora smo bili, ali nismo imali pojma o tom šetalištu pored kanala. Je l se sa staze uopšte vidi kanal ? Koliko žbunja ima između ?

U centru Sombora smo bili, ali nismo imali pojma o tom šetalištu pored kanala. Je l se sa staze uopšte vidi kanal ? Koliko žbunja ima između ?

Naravno, odma je uz kanal, iako možda na onoj slici tako ne izgleda, kreće od apatinskog mosta, ide us kanal, zaobilazi štrand, prolazi pored Cafe de Sol kafića, čarde Andrić, i onda ide kilometar, dva uz kanal gde ima dosta lepih mesta za kupanje, a noću je lepo osvetljeno...

Bas juce sam vozila bajs pored Save, od 45og bloka pa "na dole". Pored bici staze (dve trake), ima i siroka staza za pesake, plus bas uz reku, samo za pesake. Bas dugo nisam tu dolazila, i odusevila sam se kako su sredili setaliste...stvarno je prelepo...a pogled na Savu i raznovojne vikend-kucice sa druge strane... :)

• 1 month later...

Ineteresantna tema. Mismo stalno na zemunskom keju, jer je najblizi, mada me nerviraju svi oni zabavni parkovi, "dvorci", prodavci igracaka i druge "mamipare". Em kosta, em ne mozes odvojiti dete da mu pokazes nesto drugo, da uzivate malo u reci, setnji, voznji...

Mogli bi da otvorimo i temu bajking ture sa decom. Fora sa klincima je da mora negde zanimljivo da se stigne, treba smisliti neke zanimljive aktivnosti, neko istrazivanje, probati nesto novo, npr. jahanje konja, voznja brodicem, smotre folklora, kapoera ili vec tako nesto... Evo jednog predloga za jednodnevni izlet ko zivi na Novom Beogradu (jos se nismo usudili da isprobamo, ali je u planu):

Savskim kejom preko ostruznickog mosta do Jakova. U Jakovu ima konjicki klub, tu deca mogu da jasu konje, igraju se na ljuljuaskama, klackalicama, roditelji mogu da odmore, popiju kafu (mozda i rucaju?), pa polako nazad...

Ima li negde tema o alternativnim/ istrazivackim načinima putovanja ali sa decom? Pretrazivala sam forum preko kljucne reci deca/ decom, ali ne nadjoh bog zna sta... Neki tipovi kako da se jeftino prodje, sta da se vidi, obidje a da klincima bude interesantno... Mislim da bi njima bio zabavan seoski turizam. Da li neko zna gde moze da se ide da se maze ovce, koze, da se gleda kako se muze krava, da se vozi na traktoru...

• 2 weeks later...

ovo sa voznjom traktora i ovcama, mozes da resis najjednostavnije tako sto pitas nekog od svojih omiljenih prodavaca sa pijace, da li bi mogao da svratis do njih sa klincem....  verujem da bi to bila dobitna kombinacija ili ako imas negde nekog na selu...........

Mogli bi da otvorimo i temu bajking ture sa decom. Fora sa klincima je da mora negde zanimljivo da se stigne, treba smisliti neke zanimljive aktivnosti, neko istrazivanje, probati nesto novo, npr. jahanje konja, voznja brodicem, smotre folklora, kapoera ili vec tako nesto... Evo jednog predloga za jednodnevni izlet ko zivi na Novom Beogradu (jos se nismo usudili da isprobamo, ali je u planu):

Savskim kejom preko ostruznickog mosta do Jakova. U Jakovu ima konjicki klub, tu deca mogu da jasu konje, igraju se na ljuljuaskama, klackalicama, roditelji mogu da odmore, popiju kafu (mozda i rucaju?), pa polako nazad...

Ja sam vozio bajs ovuda, skroz do Jakova i do Bojcina i jos malo napred. Ima i onaj neki bazen tamo negde pre Jakova.

Samo da te ispravim, ne ides preko ostruznickog mosta, vec savskim kejom u pravcu ka mostu. U nekom trenutku put se odvaja od reke, vijuga kroz njive i stize se do tog konjickog kluba i posle do onog bazena (ili pre?, ne secam se).