Jump to content

Featured Replies

Kompe, jesi izvadio karticu?

I pitanje, da li mislis (znas) da kartica moze da bude koriscena samo ako putuje vlasnik kartice ili nije bitno ko kupuje karte? Razmisljam da je izvadi neko od prijatelja iz Hrvatske, pa da se samo sluzim njom.

Ja imam Britansku.

Ista fora kao excusive kod wizz-a.

Znaci, karta mora da bude na nosioca kartice.

I pitanje, da li mislis (znas) da kartica moze da bude koriscena samo ako putuje vlasnik kartice ili nije bitno ko kupuje karte? Razmisljam da je izvadi neko od prijatelja iz Hrvatske, pa da se samo sluzim njom.

:bang: :bang:

Ne lupaj glavu uzalud... Naravno da putnik ne mora da bude vlasnik kartice. Nema nikakve slicnosti sa Exclusive-om kod Wizz. To je kao bilo koja platna kartica. Dakle, karta - racun vodice se na vlasnika kartice, ali putnik moze biti bilo ko.

3. Where do I get a card that avoids Ryanair booking charges?

Pre-paid Mastercards are available from a number of providers. They were designed for use by those who want to control their spending or as a low cost way of spending abroad.

Comparing cards is difficult as they are littered with extra fees. These range from a card issue fee, to loading charges, cash machine withdrawal charges and monthly fees.

Ryanair has its own prepaid Mastercard as part of a partnership - it has a £15.89 annual fee and costs 50p per purchase. A number of websites can help you compare prepaid cards, one This is Money can recommend is www.what-prepaid-card.co.uk.

Read more: http://www.thisismoney.co.uk/

Please also note that

• If a visa is applicable any children/infants must be travelling with the adult named on a visa vignette

• No administration fee applies to bookings paid for by MasterCard Prepaid Debit Card. No fee are applicable to the accompanying passengers only in case the card owner is a traveller in the booking.

Ja imam Neteller Net+ Virtual Prepaid MasterCard.

Platio sam 10tak puta karte preko Ryan-a. Na poslednjem delu kada potvrdjujes placanje i odaberes ovu karticu imas da otkacis da ti putujes i onda je 0 naknada.

Nema slicnosti sa Exclusive-om jer se ne radi o istim stvarima....ono je clanska virtuelna kartica a ovo je platna. Hocu samo da kazem da je princip isti da ako ne leti vlasnik,  ostali nisu oslobodjeni takse....

Zasto bi onda tukli glavu....odemo u Osijek (ili koristimo moju) i svi placamo preko jedne kartice i godisnje ubijemo 100-200 letova i niko ne plati proviziju.

Evo, ja dajem moju ko hoce da proba ali ce proci isto kao sto prolaze ljudi sa Azijskim kompanijama (traze vlasnika kartice)...

..u stvari....Dule ce da da svoju karticu posto covek zna radnju...

• Author

Nisam jos. Verovatno cu ici sledece nedelje, pa ako je neko zainteresovan mozemo zajedno-podela troskova...

Mislim da nije bitno ko kupuje karte, ali ne mogu da tvrdim naravno.

Kao sto vec rekoh postoje 2 tipa p.p. MC koje izdaje Hypo banka u HR. Poklon p.p. MC uopste nije na ime, tj. dobijes je odmah, tako da bi ona trebala da prolazi svakako, a ljudi na jednom hrvatskom forumu kazu da provereno prolazi bez provizija kod Rajana.

Refresh p.p. MC nisam siguran, ali kod nje je zajeb sto mora 2 puta da se ide, pa bih ja izvadio poklon.

A i tamo su mi predlagali upravo to sto ti hoces. Da mi neko izvadi karticu, pa kad se vidimo ja mu dam kintu. Problem je sto ja tamo nemam nikoga sa kim sam toliko dobar... To je sto ja znam.

Pre nesto vise od godinu dana, par njih rekose da im je sajt elance.com ponudio MasterCard Prepaid karticu. Nakon toga se vise nije pominjalo...

Bio sam na sajtu, ali nisam nasao nista ni o toj kartici, niti uopste o nacinu platnog prometa. Glupo mi je bilo da otvorim nalog, kad ne vidim nista od onog sto me prvenstveno interesuje. I da sam ga otvorio, i dalje ne bih video...

Da li je iko zaista izvadio tu karticu? I kako inače "novčano opštite" sa tim sajtom, mimo te kartice?

Ja i Cruela smo to pominjali, jer je u jednom trenutku sajt ponudio karticu u vidu neke promocije ili nešto slično. Jesam registrovan, ali ne radim ništa na njemu, niti pamtim kada sam se poslednji put registrovao. Njihova ideja je da sve što zaradiš ide preko njih, kako bi mogli da uzmu procenat kao posrednici između tebe i poslodavca. E sad, ne mogu da se setim procedure oko svega toga, tipa gde treba da imaš otvoren račun, kako ti oni šalju i sl.

I konačno, nisam izvadio istu jer nisam znao kada ću i da li ću je koristiti.

Ryanair has its own prepaid Mastercard as part of a partnership - it has a £15.89 annual fee and costs 50p per purchase. A number of websites can help you compare prepaid cards, one This is Money can recommend is www.what-prepaid-card.co.uk.

RyanAir-ova Master Card nije prepaid i za nju naplacuju 6e po letu po osobi.

Read more: http://www.thisismoney.co.uk/

• No administration fee applies to bookings paid for by MasterCard Prepaid Debit Card. No fee are applicable to the accompanying passengers only in case the card owner is a traveller in the booking.

provereno - dezinformacija, ako se odnosi na ryanair.

Platio sam 10tak puta karte preko Ryan-a. Na poslednjem delu kada potvrdjujes placanje i odaberes ovu karticu imas da otkacis da ti putujes i onda je 0 naknada.

Nema slicnosti sa Exclusive-om jer se ne radi o istim stvarima....ono je clanska virtuelna kartica a ovo je platna. Hocu samo da kazem da je princip isti da ako ne leti vlasnik,  ostali nisu oslobodjeni takse....

Ne znam na kom si sajtu ti bookirao ryanair-ove karte, ali na njihovom zvanicnom sajtu nikada nije bilo, pa ni sada nema to: "da otkacis da ti putujes i onda je 0 naknada". Bas me zanima kad i gde si to video.

Zasto bi onda tukli glavu....odemo u Osijek (ili koristimo moju) i svi placamo preko jedne kartice i godisnje ubijemo 100-200 letova i niko ne plati proviziju.

Evo, ja dajem moju ko hoce da proba ali ce proci isto kao sto prolaze ljudi sa Azijskim kompanijama (traze vlasnika kartice)...

..u stvari....Dule ce da da svoju karticu posto covek zna radnju...

Svakako, ja ne bezim od toga. U poslednjih 5 godina kupio sam oko 800 avio karata kod RyanAir-a za sebe (oko 200) i prijatelje, cak sam kupovao i za nekoliko ljudi sa ovog foruma i uvek se ponudim kad nekome treba ova usluga. Ne predstavlja mi nikakav problem, vec zadovoljstvo da mogu da ljudima pomognem da putuju.

Kako si uopšte dobio Neteller karticu kad nema Srbije međ' opcijama i kako je dopunjuješ?

radim neke 3 godine za  Ambasadu Velike Britanije u Bg. Proslog leta sam je uzeo u Londonu a dopunjivam je preko POS terminala u Ambasadi.

radim neke 3 godine za  Ambasadu Velike Britanije u Bg. Proslog leta sam je uzeo u Londonu a dopunjivam je preko POS terminala u Ambasadi.

Pih... blago tebi  :bag:

• 2 weeks later...
  • Author

Samo da javim da prolazi poklon Prepaid MC hypo banke bez onih 6 evrica po letu/putniku...  :banana:

Kupovao sam karte meni i drugu.

Ako jos neko bude isao, sve je kako sam ranije napisao.

Prvo se ode u poreznu upravu i izvadi OIB, a posle u banku i odmah se dobije kartica ;)

Jesi izvadio Poklon MC, na kojoj nije naznaceno ime vlasnika?

Inace, ovo za uplatu na racune u inostranstvu...Jeste, u Intesi je takodje min 400din, ali sto neko rece + 10eur korespondentske banke...Inace, provizija same banke na sumu do nekih 1500usd im je 0.3%, fakticki nikakva. Dakle, skoro uvek ce te proci sa 14-15eur za uplacivanje novca, sto nije tako lose. Npr 2 povratne karte za 2 osobe kod rajana, dodatni harac 24eur. I ako neposredno pred kupovinu karata uplatite novac na karticu, opet ste u plusu 10eur. :)

Da ne pricam ako jednom godisnje uplatite po 100eur. ;D

I zaboravih da pitam, hoce li funkcionisati npr Visa Prepaid? Vidim, ima je kod nas u Hypo banci za izvaditi. :102:

• Author

Jesi izvadio Poklon MC, na kojoj nije naznaceno ime vlasnika?

Samo da javim da prolazi poklon Prepaid MC hypo banke

Da, na njoj nema imena vlasnika kartice, to sam vec pisao...

I zaboravih da pitam, hoce li funkcionisati npr Visa Prepaid? Vidim, ima je kod nas u Hypo banci za izvaditi. :102:

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi funkcionisalo. Ako Ryan kaze da funkcionise samo p.p. MC bez provizije, zasto bi sad Visa funcionisala?  nono

• Author

Haha ne ljutim se naravno, nego mi je malo nelogicno da ako prolazi Prepaid MC, da 'na foru isto je prepaid' prodje i Visa  ::crazy:

Kompe je si uradio tu karticu?koliko te je sve kostalo?da li neko zna da li ta gift mc pp moze da se uzme u inostranstvu u nekoj banci pa samo da se dopunjava...?

• Author

Izdavanje oib-a se ne naplacuje.

Izdavanje kartice, sve zavisi koliko se uplacuje na racun...

Mene je kostalo 15 kuna (oko 200 dinara), uplata 500-1000 kuna.

http://www.hypo-alpe-adria.hr/home.nsf/id/91

Konkretno ova poklon kartica, kad se potrose pare, moze da se baci, jer ne moze da se dopunjuje. 'Refresh' moze da se dopunjuje, ali se za nju mora 2 puta ici tamo, jer je na ime...

• 2 weeks later...

S obzirom da vredi 3god. mozda ipak treba raditi tu redovnu, pa makar se islo 2puta...

Znam da ima dosta "putnika-letaca" iz Novog Sada i okoline, pa predlazem sledece:

Dva x Novi Sad - Vukovar, Vukovar - Novi Sad je kolima oko 2500din. Ukoliko nas je barem dvoje/dvojica to je po 1250 (sto se vraca vec nakon jedne povratne Ryanair karte)...naravno, verujem da se moze skupiti nas 4 (sto je onda po 600din), pa i da bude dosta zanimljivije.

Dakle, sledece nedelje se ide za Vukovar po Master prepaid...dan u nedelji moze po dogovoru, samo da se ne prenemazete  :P !

Kompe, da li bi mogao samo da priupitas ove iz banke, nakon koliko dana/nedelja se dobija ova sto se ne dobija odmah? ;)

Hvala !

• Author

Evo, nadjoh mail:

Refresh kartica dostavlja se u poslovnicu u kojoj je predan zahtjev najkasnije u roku od 14 dana, dok se PIN šalje na adresu navedenu na Pristupnici (moze adresa i u Srbiji, bar su mi tako rekli).

Nakon što korisnik dobije PIN, karticu podiže osobno u poslovnici.

Inace nisam ni primetio dok nisam kupovao karte da moja poklon vazi do 03/12. Refresh se izdaje je na 3 godine...