Jump to content

Featured Replies

Nije destinacija u pitanju,posto sam htela da kupim karte od Budimpeste do Brisela.

Ako nekoga zanima, Master pre paid od sada moze i u Srbiji da se vadi kod Netellera i to naravno besplatno. Srbija je nedavno skinuta sa liste benovanih zemalja.

Meni stigla prekjuče. :) Video sam pre nekog vremena da je neko pisao o njoj ovde, pa sam se registrovao i poručio je. Stigla je iz Londona za 10-tak dana. Za plaćanja uglavnom ne uzimaju nikakve provizije, ali plaćanja moraju biti u valuti koju odrediš da ti bude primarna (ja odabrao Evro), inače za konverziju valute uzimaju 2,95%. Za uplatu para na karticu, tj Neteller račun, za bank transfer, uplatu sa Maestra i neke debitne Master Card, kao i za prebacivanje para sa nekih sajtova ne uzimaju proviziju, a za uplatu sa ostalih kartica 1,75%. Nema nikakvih mesečnih članarina i sl. Kad budem kupio neke karte sa njom, javljam kako sam prošao. :)

Ne moraš da kupiš karte kod Ryana da bi video da li zaračunavaju doplatu za plaćanje.

Jednostavno prođi sve korake do plaćanja i videćeš da li "prolazi" ne plaćanje doplate.

He he, izgleda da više ne može. Koju god karticu da izaberem, naplaćuju i proviziju osim za Ryanair Cash Passport.

Meni nisu uzimali proviziju dok se nije pojavilo ovo sa flight originating from UK, DE, IT, ESP i ne znam koja je peta. Verovatno je i tebi neki let za /iz neke od ovih zemalja.

Nije mi jasno kakve veze ima provizija sa zemljom iz koje putuješ, ali si u pravu. Kad izaberem da kupim kartu između zemalja koje nisu u ovih 4, onda ne naplaćuju ništa dodatno.  :?

Kupio malopre karte za Ryanair sa Neteller Prepaid MasterCard. Za Brisel-Madrid mi nisu uzimali 6€ proviziju, a za Madrid-Brisel jesu.  :x

Isto tako je i meni bilo, ali sam kupovao kao dve odvojene karte. Si probao da kupis povratnu odjednom? jel bi onda uyeli automarski samo jednu proviyiju ili dve.

E i da jos jedno pitanje. Kako punis neteller iz Srbije ? bank transfer? ja sam koristio u nemackoj neki sistem elektronskog placanja gde nije bilo provizije, ali kada mi je boraviste u srbiji ne nudi mi tu opciju, samo kreditne kartice i bank transfer & cek.

Pu, nije mi to palo na pamet, a u pravu si, sad sam probao kao povratnu i onda ne naplaćuju ništa. Ja sam isto kupio kao odvojene karte. :( Jbg, bar ću drugi put znati.

A što se tiče kartice, meni se pojavi opcija za bank transfer (a boravište mi je u Srbiji), al pošto sam prebacivao malu količinu para, više mi se isplatilo da prebacim odma sa kreditne kartice sa provizijom od 1,75% nego da idem u banku da radim transfer. Ima i opcija za besplatan prenos sa drugih prepaid MasterCard, pa možda nije loše imati neku takvu iz Srbije (možda ta UniCredit) ukoliko se ne naplaćuju članarine i slično, pa onda besplatno prebacivati na ovu Neteller. (koje komplikacije :D )

Bas htedoh da kazem da meni sve to zvuci mnogo komplikovano, a pitanje je koliko se isplati. Pogotovo sad kad vise i nisu sve karte bez provizije za placanje tom karticom. Jedino ako letis iz zemalja gde je placanje tom karticom i dalje bez dodatnih taksi i to ako letis relativno cesto.