Jump to content

Featured Replies

Bio sam na pomenutim mestima:

1. Ohrid prelep. KAda bi posolili vodu ne vidim razliku od npr Boke Kotorske. Cene sindikalne. Provod odlican, mogucnost izleta, veliki izbor smestaja, voda za kupanje...

2. Palic. Lepo je oko jezera. Izleti kako-tako, siromasno. Cene ne bas sindikalne. Voda za kupanje-najveci minus. Ada je kraljica cistoce u odnosu na onu vodu tamo.

3. Neum. Mnogo ima da se vozi od Beograda. Sve ostalo ide u prilog da bude prvi izbor. svakako je problem sa malom decom da se mlatite autom toliko. Ja sam isao Bg-Loznica-Sarajevo-Metkovic-Neum. Put je naporan, ima oko 550km. Potrosio sam 37 litara plina ili oko 25e (proslo leto). Ima odlicnih kafana usput za odmor i moze se jesti za sitne pare. Imam u knjizici u aut neka imena za birtije pa ako neko krene mogu da dopisem. Sa BG tablicama nisam imao problema tokom puta kao ni za 4 dana koliko sam bio u Neumu. Vracao sam se preko CG. Boka-Piva-Foca-Visegrad-Srbija.

4. Bovansko jezero. Meni je sjajno. Osim sto je divlje, mislim na infrastrukturu, sjajno je i sto je odlicno poseceno. Dosta satora, kampova... Voda sjajna za rashladiti se... Soko Banja blizu za nocni provod..

• 2 months later...
  • Author

nesto sam bio neaktivan u poslednje vreme na netu pa nsiam odgovarao...

hvala svima na predlozima i kako je krenulo, najverovatnije cemo u Neum, poceli smo da se raspitujemo oko smestaja i ostalog.........

obrni okreni, jeftinije je otici iz svoje zemlje no ustati u njoj......

kad odosmo van Srbije...i kad je porodicno putovanje u pitanju

moj glas za Durmitor...van sezone cene su pristojne...smestaj moze da se nadje za nekih 5eur po osobi...Crno Jezero je fenomenalno za kupanje...uz to nema milion ljudi na plazi...

kad odosmo van Srbije...i kad je porodicno putovanje u pitanju

moj glas za Durmitor...van sezone cene su pristojne...smestaj moze da se nadje za nekih 5eur po osobi...Crno Jezero je fenomenalno za kupanje...uz to nema milion ljudi na plazi...

I samo sto je taksa za NP "Durmitor" 50 ili 55 eura po osobi sto je nebuloza kakvu odavno nisam video, toliko ne kosta ni Diznilend !!!

2e po osobi i nisu neke pare i nemam nista protiv naplate takse...eto recimo uzmes smestaj u Razvrsju(lik iznajmljuje sobe za 3-5e po osobi) znaci sve izadje do 7e za dan....

Razvrsje je nekih 15 minuta peske od jezera...mozda ima i drugih lepih lokacija oko jezera za te pare, pogledaj po netu

Pa, gde je tu taksa od 55 evra?

Jedino sto se placa, to je ulaz u nacionalni park, kosta 1-2 evra i to te nahvata neki rendzer kad pridjes blize Crnom jezeru, platis i to je sve. Posle nosis tu kartu kad god ides na planinarenje, mislim da vazi nedelju dana ili tako nesto. Inace, Durmitor je fenomenalno mesto leti! Samo, nisam siguran da ima smestaja za 5 evra. Mozda nekog losijeg i udaljenijeg. 8-10 evra je realnija cena.

ne bih da reklamiram coveka(brisite ako treba) al evo...http://www.durmitor-autocamp.com...lik je skroz ok i cene van sezone su otprilike daj sta das(bar je tako bilo u mom slucaju)...

radi se o nekoliko kuca u soru(sve brat do brata)...i cijena soba zavisi od opremljenosti istih... i te najjeftinije su sasvim pristojno opremljene...

Inace, Durmitor je fenomenalno mesto leti! Samo, nisam siguran da ima smestaja za 5 evra. Mozda nekog losijeg i udaljenijeg. 8-10 evra je realnija cena.

U Zabljaku je toliko smestaj samo za strance. Dva puta sam letovala, oba puta nasla smestaj na licu mesta i to tako sto odem u Turist info (drvena kucica na glavnoj raskrsnici) i pitam da mi preporuce nesto jeftino. Prvi put je bilo 4 evra noc, drugi put 5, pritom sam drugi put isla sama, covek mi dao kljuc od kuce, sama u sobi, svoje kupatilo, ispalo je bolje nego u bilo kom hotelu. Za velike grupe (10-tak ljudi) znam da prijatelji izdaju vikendicu 3 evra po osobi.

Pa, i mi smo stranci sad :)

Odlicno ako si uspela da nadjes takve cene. Ja sam isao 2007 i 2008 sa ljudima koji idu svake godine tamo. Jednom smo bili smesteni blizu hotela "Jezera", a drugi put u Ivan Dolu i placali smo oko 6-7 evra prvi put, a drugi put nesto 8-10, ne secam se tacno. Obzirom da smo bili veca grupa, moguce je da nije bilo povoljnije varijante u tom trenutku, nemam pojma. Isli smo krajem jula, pocetkom avgusta.

A za sledeci put cu te kontaktirati za tu vikendicu od 3 evra po osobi ;)

• Author

Durmitor bi mogao biti nasa meta za sledecu godinu.....

inace, kontaktirao sam 20-ak vlasnika aprtamana u Neumu, javilo mi se troje za sada....  ovo se koliko vidim pretvara u pricu o jeftinom letovanju u republikama bivse SFRJ hehehhehehehe

• 1 month later...

Zrenjaninska peskara je lepo mesto za kupanje sa uređenom peščanom plažom, a može se lepo uklopiti i boravak za Dane piva koji su zadnje nedelje u avgustu. Tri jezera su uklopljena na jednom mestu od kojih je jedno za sportski ribolov a dva se koriste za kupanje. Glavna plaža je na najvećem jezeru i sređena je sa kabinama za presvlačenjem, WC, tuš, i kafe splav.

Bio sam ove nedelje do Srebrnog jezera i mogu vam reći da mi je ceo ambijent prelep. Valjda zato što ne očekujem mnogo od Srbije, pa se prijatno iznenadim. Šetali smo okolo, dosta se gradi u privatnoj režiji, što znači da može nešto da se završi za smeštaj. Većina novih kuća ima svoje izlaze na jezero.

Sam prilaz do vode je u travi, nisam nigde primetio pesak. Ima tuševa, ima gde i da se sedne da se pojede, mada mi cene deluju kao Beogradske. Put je relativno dobar, a parkira se na sve strane. Nisam primetio da se parking naplaćuje igde.

Na šetalištu ima sladoled na točenje mali/srednji/veliki - 50, 80, 100din i baš je lep.

Po kućicama su stajali plakati za krstarenje Dunavom, ali sam propustio da vidim cenu.

Uz dnevne izlete do Golubca, i onog šetališta pre ove trvđave, može da bude zanimljiv odmor od par dana.

• 2 weeks later...

ako neko prolazi pored borskog jezera nemoj da ga omasi  :blob: voda nije bas kristalno cista  :-[ al je mlaka odlicna za plivanje  clap.gif' alt=':clap:'> bas se juce kupao i pune plaze.. cene u lokalima povoljne a ima i par motela okolo ko bi da ostane koji dan

Evo vac nam je postala tradicija, da svake godine na odmor idemo na Srebrno jezero. Ove godine sam bila nazalost samo par dana. Za to vreme smo bili u auto kampu, i cene su ove godine i vishe nego povoljne. Kamp je pun, ima dosta mladih, i vrlo je zanimljivo kada imate dobro drushtvo. Shto se tice kupalishta, nije loshe, mada bi trebalo da obezbede spasioce, i mogli bi malo peska da pospu. voda je super bila, kao i uvek. Shto se tiche tih voznja brodicima, ima vishe zanimljivih i vrlo lepih tura. uglavnom su to ture sa vecherom i razgledanjem.(cene su razlichite od 600-2000dinara)tako neshto chini mi se...    :kamp:

• 6 months later...

ako neko prolazi pored borskog jezera nemoj da ga omasi  :blob: voda nije bas kristalno cista  :-[ al je mlaka odlicna za plivanje  clap.gif' alt=':clap:'> bas se juce kupao i pune plaze.. cene u lokalima povoljne a ima i par motela okolo ko bi da ostane koji dan

A lokalna legenda o bakici? Klasika, nije htela da napusti kuću u vreme pravljenja brane (neki kažu da nije htela da dozvoli da potope grob njene kćeri), pa njena duša još uvek luta po jezeru, a njeno prokletstvo i danas traje...  :death:

Svake godine se neko utopi, a meštani promrljaju Opet baba koja vuče za noge..  ::crazy:

Sami ćete proceniti da li više verujete u legende ili virove i ljudski nemar.. Bili smo jednom na borskom jezeru i nismo se kupali, ali ne zbog prokletstva:).. Bilo je mnogo oblaka i još više piva :)  Svakako je prijatno tamo.

:pivoooo:

Bakica mi je uzela naočare i nije ih vratila,odnosno upale u vodu i nisam mogla da ih nadjem od silnog mulja i tave..

Sad je gangsta' bakica  8-)

Kad smo kod potopljenih naselja, moram da spomenem meni najmilije Zavojsko jezero (kod Pirota, na Staroj planini). S tim što u njemu nema nikakvih pomahnitalih bakica, jedino što može da prevari kupače je mestimično jako duboka i hladna voda. I moj tata, prevara, koji izađe iz čamca i hoda po vodi :o U stvari, hoda po rubu napuštene kamene štale u jezeru. Carski.. :king: A voda je toliko bistra da puno tih polusrušenih kućica i štala možeš da vidiš dok se voziš čamcem.

Kampovala sam kao dete tamo godinama. Kamp je bio leti prepun i nikad nismo spavali u njemu, već odemo dalje putem, prođemo branu i nastanimo se na zabačenoj livadi gde se retko dešavalo da dođe još neko. Bila je tu u blizini kuća u kojoj je živeo neki stari par, od njih smo kupovali sveže mleko i hleb, jer je autobus sa tim namirnicama prolazio jednom nedeljno.. I svi okolni putevi vode pravo u jezero, logično - tu je bilo selo, ali mi je to bilo zastrašujuće i prelepo kad sam bila mala.

Ako neko zna kako je sada tamo, neka napiše, dugo nisam bila.

• 2 years later...

Ja mislim da Srebrno jezero i Bela Crkva nisu pogodno mesto za odmor sa malim detetom... em je velika guzva em je velika galama. 

Uopšte se ne slažem sa ovim.

Nikad lepša Belocrkvanska jezera nisu bila nego što su sada. Jeftin odmor za celu porodicu na samo 100km od BG. 

10450631_1449607565287979_48417910322356

10551053_1460411440874258_20927763718858

Edited by emibc

Зар није забрањено купање пошто се неко удавио или нешто слично?