Jump to content

Featured Replies

Ma to je bilo kadgod, a jezeru ima više od deset godina. Kako sam čuo, jesu ga povremeno kao zatvarali zbog nerešenih nadležnosti oko bezbednosti, ali ne mogu sprečiti ljude da dolaze kad to nije ni ograđeno ne znam kako. Valjda su se manuli ćorava posla.

Edited by Duya

Помешао сам са Лединачким, знам да је тамо било неких проблема... 

Prava gre'ota za Ledničko  :cry22: Bilo je i peticija, protesta, ali na kraju je ljudska glupost ipak preovladala. No, da posetimo ono što se posetiti može. Nisam video da se pominje prelepo Zaovinsko jezero. U blizini je i jezero Perućac koji treba posetiti posle Drinske regate (od sredine jula). Dosta lepih slika se može pronaći na Guglu te ih ne bih ovde posebno izdvajao. Inače, ceo tarski kraj je prelep i možemo veoma kvalitetno da se provede vreme. Na relativno malom prostoru su Drina, Tara, Perućac, Vrelo (sa lepim restoranom iznad ušća Reke od godinu dana u Drinu), Zaovinsko jezero, Mitrovac (sa tepih livadom), Kremna, Mokra gora (Drvengrad i Šarganska osmica), Višegrad (Stari most i novi Kamengrad) itd. I naravno Bajina Bašta.

Edited by sofra

Pokojno Ledinacko, nikad prezaljeno, jezero. 

A sto se tice Besenova, oko njega nikad nije bilo problema sa time ko je nadlezan i kome pripada kao sa Ledinackim, Besenovo pripada beocinskoj fabrici cementa i da, bilo je pokusaja da se spreci kupanje, cak su i stavili cuvare sa kojima je bilo tesko izaci na kraj.

- Dobar dan momci, zao mi je ali kupanje je zabranjeno.

- Dobar dan i vama, vruce je ovde a eto slucajno imamo 2 hladna piva.

- Izvolite, pricuvacu vam ja auto.

To je bilo pre nekih mozda 3 godine, posle toga nema ni cuvara, bas su pre par dana neki drugari bili i usli bez problema.

• 4 weeks later...

U slučaju Ledinačkog jezera nije prevladala ljudska glupost nego ljudska pohlepa, bahatost i neodgovornost.

Potpuno si u pravu i mnogo lepše si to opisao  :)