Jump to content

Featured Replies

Ljudi, nenormalno dobro !

Ovo nije samo putopis, ovo je debelo zagazilo u kvalitet, i u knjizevnost...

Nemam pojam sta da kazem sem BRAVO!  :spot:

:mrgreen:

edit: E, da, upravo sam napravio vezu izmedju imena Tuzla i one cuvene soli... hehhehh  :grin: al' je lep, ovaj svet...

Uf.

Bokonone, pitah te proletos za pustinje po Turskoj, a ti ovaj slanik čuva? samo za sebe  zvizhd.

:maddd:. :death:.

A pro?ao sam na 100 km od njega.

Fantazija. Malo sam guglao, pa da vam u?tedim posao, evo par linkova, pre svega na sličice :

http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Tuz

http://www.indigodergisi.com/tuz_golu_09.htm

http://tn3-1.deviantart.com/fs11/300W/i/2006/178/d/3/Tuz_Golu_2_by_vagas.jpg

http://zene.elte.hu/~barna/pictures/Turkey01/tuz-golu-thmb.jpg

http://www.xelkedondurma.com/cand/cand_e_html/GoleXe.htm

http://www.atamanhotel.com/tuzgolu.html

Nego, na kom parčetu obale ste bili ? Sudeći po onome ?to sam izguglao, verovatno s ju?ne strane.

fenomenalno, svaka cast...  ::arabia:clap clap clap neverovatno mesto, i to, tako reci, tu pred nasim nosom, zivi bili pa videli,

Ovo je domaci za sve naredne putopise, podizete kriterijume

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk:

:)

uh, sad mi lakse : ::crazy:

bre, ste normalni da tako pisete, odma sam hteo da zovem druga da idemo na to slano poljance :), ajde lepo, nemoj vise tako da pisete, ocete srcka da me strefi kad citam, ne znam dal da vristim il da cutim i da se ne javim vise nikom i da se pokrijem od stid  :bag: sto ne znadem da takoj pisem  lol::

da vi falim ne ide, nema tolko reci kolko je dobro 

pozzzzzz i nastavite jos bolje  :blob:

ja sam bio resio fakultet da zavrsavam (doduse, po koznakojiput) ali i da batalim putovanja bar do jeseni sledece, ali ovako, nisam nimalo siguran.. koliko god ne voleo lirsku prozu, svaka vam cast! vec mi je krenula ruka ka ormaru da vadim sator :)

On 11/25/2006 at 7:40 PM, poletarac said:

ja sam bio resio fakultet da zavrsavam (doduse, po koznakojiput) ali i da batalim putovanja bar do jeseni sledece, ali ovako, nisam nimalo siguran.. koliko god ne voleo lirsku prozu, svaka vam cast! vec mi je krenula ruka ka ormaru da vadim sator :)

nisi jedini

ja sam danas proveravala svoju vrecu za spavanje... sad samo da smislim destinaciju...

:hihi:

свака част, мислим да је ово једини путопис који сам прочитао два пута за редом :)

Jedinstven putopis po nacinu pristupa. Budi apetit za traganjem za sakrivenim lepotama ovoga sveta? :eat:

Moje cestitke. Upravo uzimate udela u stvaranju i oblikovanju savremene kratke putopisne knjizevnosti - esteizam.

hvata me jeza.

mogu da poludim ispred rachunara u kancelariji, ali se uvek uhvatim za bedz klubputnikaa i pomislim, nikad nije kasno...

stvarno fantastican putopis

klanj::

nikada necu npisati putopis iz poljske...  :102: cemu?  ici cete vi nekada i napisati nesto divno i predivno kao sto je ovo. svaka cast.  :king:

Svima beskrajno hvala na sjajnim komentarima :) Eto nisam bio tu par dana i vratih se i sedoh za komp i i i... ne znam šta da kažem, mal' me ne rasplakaste shtrumpf

pitah te proletos za pustinje po Turskoj

Nisam tada znao za to. Našao sam ga slučajno na mapi, privuklo mi pažnju to "tuz" za šta znam da znači so... i onda -> google images i... eto, par nedelja kasnije smo bili tamo.

Nego, na kom parčetu obale ste bili ?

Evo mape... crvena tufna predstavlja idealno mesto za razapinjanje šatora :)

https://www.klubputnika.org/misc/tuzgolu_mapa.gif

Dakle, ne sa južne nego sa istočne strane. Inače, da nisam sasvim slučajno primetio to "tuz" na mapi, verovatno mi na pamet ne bi palo da mesto može biti zanimljivo.

Posebno je intrigantno delovalo to što na netu nema mnogo putničkih informacija o ovom jezeru, kao da tamo baš niko ne ide (što se ispostavilo kao tačno, tamo zaista niko ne ide :) Verovatno svima Kapadokija odvuče pažnju, pa ne pogledaju šta ima stotinak kilometara zapadnije... tako je jezero (na moju beskrajnu radost) ostalo sasvim nezapaženo od strane masovnog turizma.

Zdravo

Putopis je fantastican.

Sledece godine bih zeleo da prodjem pored tog jezera. Da li biste mogli da napisete kako ste otisli tamo, sa koje strane jezera ste sili (Istocnog ili zapadnog) i u blizini kog grada ste bili?

Hvala unapred

Nisam tada znao za to. Na?ao sam ga slučajno na mapi,

Pretpostavio sam :-).

privuklo mi pa?nju to "tuz" za ?ta znam da znači so...

A ja to nisam imao pojma :-(. I gledao sam to jezero na karti konstatujući da nam je praktično usput, al, reko ? jezero ko jezero, ?ta ćemo tamo.

Dakle, ne sa ju?ne nego sa istočne strane.

Hm, da, ukapirao sam kad sam ponovo, uz mapu, čitao priču.

Verovatno svima Kapadokija odvuče pa?nju, pa ne pogledaju ?ta ima stotinak kilometara zapadnije... tako je jezero (na moju beskrajnu radost) ostalo sasvim nezapa?eno od strane masovnog turizma.

(Jak) razlog vi?e da se ode tamo. Inače, kad pita? gugl za Kapadokiju (na srpskom), moja slikovnica bude među prvim pogocima  :blob:.

Da li biste mogli da napisete kako ste otisli tamo, sa koje strane jezera ste sili (Istocnog ili zapadnog) i u blizini kog grada ste bili?

Ispisa čovek ovde ? istočna strana, a i u samoj priči ? grad Sereflikochisar.

A do tamo se najlak?e sti?e jednim vozom (iz Beograda) do Stambola, pa drugim do Ankare, pa od Ankare za Aksaraj sigurno ima dosta autobusa i kamiona. A kad si već tamo, nemoj da ne otrči? i do Kapadokije.

Cao Lazaru i Ivi, zaista Vam je odlicna reportaza...ukoliko imate vremena poslusajte cetvrtkom od 18 -21h na Radio -Index-u za Beograd 88,9 fm moju emisiju o putovanjima i turizmu Calypso....bilo bi lepo da budete gosti emisije da predstavimo destinacije koje ste posetili...ovo vazi i za ostale koji posecuju ovaj sajt a imaju dobre ideje i price sa putovanja...veliki pozdrav

Nebojsa Ristic, calypso@indexradio.com

064 257 38 51

011 328 38 09

• Author

uh, ovaj, i ja bih da se mnogo zahvalim svima na neverovatnim komentarima... postideli ste me skroz :)

sto se tice toga kako smo do tamo stigli, jovanovic je u pravu, voz do stambola, voz do ankare i stop tih 150km od ankare do samog jezera... jedini "problem" koji smo imali je bio taj da je covek koji nas je vozio kategoricki odbio da se zaustavi u sred nicega na slanom jezeru da izadjemo, molio nas je i preklinjao, objasnjavao kako tu nema nicega sem soli, kako nema vode, nema hrane, nema nicega, on je bas krenuo na more, zasto ne bismo lepo isli sa njim na more itd... na kraju nas je pustio da izadjemo, seo u kola i krenuo, a zatim se ponovo zaustavio par metara dalje i izasao i poceo da nam dovikuje "pare, pare" na sta smo mi pomislili da hoce da nam uzme pare za to sto nas je vozio, ali covek nam je zapravo nudio novac samo da ne ostanemo da nocimo tu :)

ali ako volite pusta mesta, obavezno svratite tamo :)

Svaka cast za putopis a i za putovanje. Nadam se da ste vec smislili neku sledecu avanturu, da ne moramo dugo cekati na sledeci tekst.