Jump to content

Featured Replies

Probao si ove godine ili znaš nekoga ko je tako otišao, ali isključivo ove godine? Na "work and travel forumu" su ljudi pisali kako su svi apsolventi bili odbijeni, dok su nekima agencije savetovale da se ne prijavljuju.

Probao si ove godine ili znaš nekoga ko je tako otišao, ali isključivo ove godine? Na "work and travel forumu" su ljudi pisali kako su svi apsolventi bili odbijeni, dok su nekima agencije savetovale da se ne prijavljuju.

Идем следеће лето,па сам се распитивао.Не конкретно за апсолвенте јер то још нисам,али сам читао брошуре од разних агенција где тако пише.

Čekaj, ti ideš sledeće godine kao apsolvent ili ne? Ako ideš, moj ti je savet da pozoveš sve agencije i da vidiš šta imaju da ti kažu. Nisam ni ja 100% siguran, ali 99% jesam da od ove godine apsolventi nisu mogli da prođu viziranje.

Ako ćeš biti apsolvent i planiraš da zoveš agencije, uradi to posle novembra, jer tada imaju sastanak sa predstavnicima Američke Ambasade gde dogovaraju uslove za sledeću sezonu Work and Travel-a. Hoću reći, dobijaju instrukcije :)

Čekaj, ti ideš sledeće godine kao apsolvent ili ne? Ako ideš, moj ti je savet da pozoveš sve agencije i da vidiš šta imaju da ti kažu. Nisam ni ja 100% siguran, ali 99% jesam da od ove godine apsolventi nisu mogli da prođu viziranje.

Ako ćeš biti apsolvent i planiraš da zoveš agencije, uradi to posle novembra, jer tada imaju sastanak sa predstavnicima Američke Ambasade gde dogovaraju uslove za sledeću sezonu Work and Travel-a. Hoću reći, dobijaju instrukcije :)

Нисам апсолвент :) Тек ћу трећу годину,али неко је горе написао да ли могу апсолвенти,а знам да сам о томе читао у брошури,па сам написао да апсолветни могу,али само они који су прву годину апсолвенти.  :)

• 3 months later...

je li ovo samo za studente? ima li neka opcija za nas koji nismo studenti a ispod 40 god?

Pa jedino H2B viza (do godinu dana), ali to jako teško. Uslovi su jako zajebani, pisalo se već o tome.

Rad na brodu je jedna od sigurica trenutno.

Imam jedno pitanje,pa da ne otvaram novi topic...

Naime,želeo bih da probam da tamo nađem neki posao u struci(kuvar).Međutim,fora je u tome što sam do sada radio samo "na crno",što znači da nemam zvanično iskustvo u knjižici.Zanima me samo jedna stvar,a to je da li će mi prilikom vađenja vize(u slučaju da budem te sreće pa dobijem nekako posao tamo) biti problem to što nisam radio legalno,tj. nemam u knjižici,ili mogu da prođu i potvrde od firmi? Unapred vam hvala.

Za koju vizu apliciraš? To je jako bitno da bi mogli da nastavimo dalje.

Ako apliciraš za turističku, bilo kakva priča o poslu tamo te momentalno eliminiše za vizu i dobijaš odbijenicu.

Ako apliciraš za radnu, caka je u tome što moraš da poseduješ potvrdu od tamošnjeg poslodavca, a tu je već posebna problematika.

Drugar iz Mongolije, koji je bio moj cimer dok sam bio na Work and Travel programu, našao je posao kao kuvar iako se time nikada nije bavio. Ali, posao je našao kod nekoga ko je takođe poreklom iz Mongolije. Svoj status je regulisao tako što je sa radne prešao na turističku (što se dešava kod svih koji su na ovom programu), a onda je upisao neku školu jezika pa je dobio status studenta, itd. Mada, sada već mislim da je tamo ilegalno.

Inače, kapiram da nije teško naći posao kuvara ako dokažeš da taj posao umeš da radiš dobro.

• 11 months later...

Pozdrav  :mah:

Zanima me Work and Travel program... Nisam nikad isla , a zelim da se prijavim.. Moze li neko da mi prenese njegovo iskustvo, koje su agencije najbolje? Koje da zaobilazim? Iz NS sam. Gde da idem, posto iddem prvi put... Na koju stranu Amerike? :D

Pozdrav  :mah:

Zanima me Work and Travel program... Nisam nikad isla , a zelim da se prijavim.. Moze li neko da mi prenese njegovo iskustvo, koje su agencije najbolje? Koje da zaobilazim? Iz NS sam. Gde da idem, posto iddem prvi put... Na koju stranu Amerike? :D

Nataša, zajedno sa dva druga vodim već dve godine sajt koji se bavi iskustvima studenata sa WAT programom.

Ako nisi bila, svrati i pogledaj, imamo sigurno 20 iskustava od ove godine u poslednjih par dana.

http://www.workandtravel.iskustvo.org/

Mislim da bi trebalo da se fokusiraš na Istočnu obalu, neki gradić koji je turistički (države Maine ili Rhode Island), posao Housekeeping, a za dodatni posao neko konobarisinje ili cashier, odnosno rad na kasi. To su poslovi koji imaju neveliku, ali solidnu satnicu, a gde se parice uzimaju od bakšiša itd.

Iskustva sa agencijama su različita, ali to ti nije toliko bitno, jer sve one na kraju sličan iznos naplate, a funkcionišu kao posrednici između tebe i Američke sponzorske agencije, koja ti pronalazi posao.

Na sajtu imaš i Savete, i deo koji se zove Dan u životu, pa imaš i opise poslova od strane ljudi koje znamo.. Housekeeping, posao spasioca i dr.

• 1 year later...

Elefteros imam jednu molbu za zebe. Ako ti nije problem i ako imas vremena da objavis iskustva iz D.C.-a na telefonu sam i totalna je havarija da nesto pronadjem za Washington DC. Naravno i ostali članovi ako unaju nešto neka mi slobodno napišu.

Elefteros imam jednu molbu za zebe. Ako ti nije problem i ako imas vremena da objavis iskustva iz D.C.-a na telefonu sam i totalna je havarija da nesto pronadjem za Washington DC. Naravno i ostali članovi ako unaju nešto neka mi slobodno napišu.

Na ovom linku je sve što imamo iz DC-ja: http://www.workandtravel.iskustvo.org/category/mesto/washington-dc/

Čini mi se da studenti koji su nam ostavili ova iskustva nisu bili u samom DC-ju, već u okolnim gradovima, tipa Arlington ili Aleksandrija.

Da li ima nešto što te konkretno interesuje? Poslovi koji se dobijaju su uglavnom vezani za lifeguarding.

Jel moze neko da mi kaze sta misli o ilegalnom ostajanju u USA?

Zašto da ne!? Ako planiraš da doprinosiš društvu koje ti donosi više nego da radiš na nekom drugom mestu, ili u drugoj državi, a da pritom ne praviš druge zakonske prekršaje, zašto da ne. 

Da li neko ima informacije o cenama avio karti za New York ove godine?za work and travel

Karte su iz godine u godinu sve jeftinije, ali ako nisi bio na viziranju, ne predlažem ti da unapred kupuješ. Sa druge strane, agencije (avio agencije) nemaju previše skupe karte i NY je generalno najjeftiniji za odlazak/povratak. Trebalo bi da budu od 450e do 650 u zavisnosti od toga koliko se koja agencija ugrađuje.

• 4 weeks later...

Mi smo uvek cekali prvo da dobijemo vizu pa tek onda isli po karte, po savetu iz wt agencije, sto je rezurtilaro time da smo karte placali od 85 do 100 hiljada (povratna do Severne Dakote 85, a drugi put u odlasku do Severne Dakote a povratak iz NYC 100 hiljada). Ove godine smo gledali po nekim sajtovima i mogu se naci povratne karte do NYC sad trenutno za manje od 500 evra, naravno sto se priblizava datum putovanja karte su sve skuplje. I odemo pre 2 nedelje u agenciju preko koje smo uzimali karte prethodnih godina i zena nam tamo kaze da te jeftinije karte nemaju opciju povracaja novca ukoliko ne dobijemo vizu i da je jako skupo pomeriti let, da to provereno radi samo Lufthansa (u slucaju da ne dobijemo vizu, zadrzavaju od 40 do 80 evra, u zavisnosti od cene karta valjda) a trenutno karta preko Lufthanse kosta oko 80 hiljada za fizicka lica koje kupuju pojedinacne karte i rekla nam je da sacekamo malo jer su grupne karte jeftinije, a oni to rade u dogovoru sa wt agencijama.

Inace, prve godine kada smo isli, razmak izmedju viziranja i datuma leta je bio nedelju dana, a drugi put oko 2 nedelje pa smo zato ove godine promenili agenciju i trebalo bi polovinom aprila da idemo na viziranje, sto je mnogo bolje i prakticnije nego kad ides u ponedeljak u ambasadu a u sledeci ponedeljak poleces i sedis i cekas da ti posalju pasos iz ambasade sto zna da potraje par dana  :shockkk:

Mi smo uvek cekali prvo da dobijemo vizu pa tek onda isli po karte, po savetu iz wt agencije, sto je rezurtilaro time da smo karte placali od 85 do 100 hiljada (povratna do Severne Dakote 85, a drugi put u odlasku do Severne Dakote a povratak iz NYC 100 hiljada). 

Šta možeš kad je S. Dakota na kraj sveta i što sa njihovih aerodroma postoji 5-10 linija samo pa ne možeš stići bez nekoliko presedanja.  kiklop

Jednom nam je trebalo 2 dana jahanja od Dakote do Novog Sada  :shockkk:  :spot:

• 11 months later...

Htjela sam da pitam ima li ikakve sanse da podjem ako nisam redovan student? Upisala sam ove godine 2. god. ali nisam dala nista od ispita pa cu sledece godine ponovo drugu da upisem. Postoji li neki nacin? :sad:

Ako se vodiš kao redovan student na fakultetu, onda imaš pravo da apliciraš. Međutim, nije mi jasno čemu toliko čekanje za polaganje ispita, možeš sigurno da položiš barem dva? Imaš do maja dovoljno vremena..

Obnovljena godina ne može sigurno. Ali sam ja ovde razumeo da će da bude 2. godina ponovo sledeće godine. Znači ove godine bi trebalo da je redovna?

Zato sam pitao...

• 5 years later...

Ima li neko savet za ilegalni izlazak iz amerike nakon "samostalnog produzenja vize" sa 6 meseci na 6 godina sa id-jem i 50% falsifikovanim ssn. Lol

Ideje su mi uglavnom vezane za Kanadu.

Brate, nazalost ti ne mogu pomoci, ali ti stvarno zelim da ti prodje sve bez problema, ahhahah, odusevio si me "inicijativom" hahaha