Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima :mrgreen:

Pokushavala sam da nadjem ovu temu, ako se sucajno pojavljivala ovde, ali nisam uspela da nadjem, tako da sam slucajno loshe trazila, pa sad otvaram ponovo istu temu, ja se stvarno izvinjavam...

Nego, stvar je u tome da bi sa drugaricom ishla krajem jula u Shpaniju,do neke sredine avgusta, ali bi sad rezervisale karte, poshto smo cule da shto ranije rezervishemo, da ce nas ispasti jeftinije, ali poshto nikad pre nismo ishle avionom, imamo problem oko tog snalazenja, po tim sajtovima.. Jel moze neko da mi pomogne oko toga, da da neki savet odakle da pocnem sa tim planiranjem, cime da se pozabavim oko tih karata, na shta da obatim paznju,kako da shto jeftinije prodjemo, bar oko prevoza.. Smehstaj cemo naci preko couchsurfinga... Ali nas trenutno najvishe muce te avi(j)onske karte..  :angel: svaka pomoc bi dobro doshla...

Hvala unapred svima koji se odluce da pomognu! a i onima koji to ne urade  ::arabia:

Cekajte jos ...rano je za karte. Citaj forum i nacices odgovore. Ima posebnih tema i to bas za Madrid i Barsu.

Ako necete da idete Spanair-om iz Beograda, jeftinija varijanta je Beograd-Brisel-Madrid-Brisel-Beograd

Mozete povratnu da nadjete za oko 100e.

Tesko da ce neko po hiljaditi put ponovo da pise iste informacije.

Karte za vas termin krajem maja-pocetkom juna...

sajtovi  wizzair-a, ryanair-a, easyjet-a...

Do Barse --> Timisoara-Barcelona, posto ste iz Bga, Temisvar vam nije daleko. Generalno su karte u periodu letnjem za Barsu skuplje, ali najbolje da "vrebate", s vremena na vreme proveravajte cene...

Evo, trenutno wizzair, oko 200E i nesto preko po osobi, povratna, mnooogo. dakle, vrebajte :)

Dodaj 40e za povratnu do Temisvara i 120e u najboljoj soluciji za povratnu....to je 160. Spanija je jedna od retkih destinacija koja se ne isplati iz Temisvara.

Prosle godine sam letela za 29e Madrid-Temisvar i za 34 Barsa-Temisvar...ove godine drze jake cene. Cak ni sa wizz exclusive nema bog zna kako povoljnih karata.

A ako vec hoce da se klackaju van beograda, jeftiniji je opet Osijek. Ima karata po 1e Osijek-Fraknfurt i Frankfurt -madrid/Barsa po 12e ...ukupno 30tak e po osobi/pravcu. Ima vise solucija za prevoz do Osijeka nego do Temisvara a i ako ih neko vozi....mnogo je bolje i brze..

Ja sam najjeftinije prolazio kombinacijom Wizzair-a i Ryanair-a preko Temišvara i Milana(Bergama) i Budimpešte i Dizeldorfa(Weeza), do španije i nazad, 20tak evra po pravcu...

nekada bese super. Od kada je Ryan nakarikao taksice + 2e provizije +1e... ne moze da se prodje ispod 12e (mislim, moze ali bas treba da se uklopi...)...

Sada 2 leta tesko mogu da idu ispod 25e...Poslednje sto mi se posrecilo je bilo za kumu....Osijek-Fra 9e (3+6) i Fra-Ibica 12e (6+6)...

Barselona je zgodna i za redovne letove. Povratna je cesto preko 20K, ali ume da bude i ~12K (to je, u principu, bolje nego prosecna low cost varijanta). Nista nije garantovano, ali nemoj da te mrzi da pratis...

UniQ, a gde si to pazario i kada za kada?

INACE, HVALA SVIMA ZA ODGOVORE... :)

gde li si pazario?

Milano je zgodan za kombinaciju ko mora da leti sa Easy-jem samo ako je iscrpeo sve mogucnosti. Jednom sam se tumbao iz Bergama do Malpense i nadam se, nikad vise. Ajd sto se klackas dugo nego je i skupo. Skuplji transfer od avio karte sa sve provizijama.

Ako ste vezani za easyJet onda je Rim Fjumicino idealan jer ima konekcija iz Beograda. Znaci, Milano Bergamo je idealan za vezu Ryan-Wizz a ostalo je planinarenje...

Pa bio je problem sto ste morali da se cimate s jednog na drugi aerodrom. Inace, sam transfer nije previse skup. Kod glavne zeleznicke stanice u Milanu krecu autobusi i za Bergamo i za Malpensu. Cena je, cini mi se, 7 eur i za jedan i za drugi, s tim sto daju neki popust ako uzimas vise od dve karte.

Pa bio je problem sto ste morali da se cimate s jednog na drugi aerodrom. Inace, sam transfer nije previse skup. Kod glavne zeleznicke stanice u Milanu krecu autobusi i za Bergamo i za Malpensu. Cena je, cini mi se, 7 eur i za jedan i za drugi, s tim sto daju neki popust ako uzimas vise od dve karte.

Moj odgovor je i  bio vezan na temu cimanja sa aerodroma na aerodrom jer da bi se letelo wizz-om i Easy-jem mora da se menja aerodrom.

Dalje,  Autostradale/Terravision Bus vozi do Milano(Centar) za 8,90e(ima opcija  za 1,5 do centra Bergama pa za 6 do Milana.....voz ne znam koliko je Bergamo-Milano)

Onda, lakse uzeti Malpensa Shuttle za 5e (ili.... Malpensa Express  Voz za mislim desetak evra)

Plus, minimum 2 sata klackanja.

Znaci, u pravcu minimum 15tak evrica (mada mislim da nema sanse za tako malo)  i gubljenje min 2 sata.

Kartu sam platila za avion Temisvar-Milano 15e, Milano-Porto 13e...samo sam htela da kazem da je cimanje ici sa Bergama na Malpensu ako usteda nije neka bezobrazno velika (mada, retko kad Ryan bude skuplji od easy-ja)...

I rezime moje prosle price je bio da oni koji imaju potrebu za Easy-em imaju mozda i bolju i laksu konekciju iz Rima...

• 3 weeks later...
  • 3 months later...

Pozdrav! Treba da idem u Barselonu na tri meseca i nasla sam povratnu kartu za 180e iz Beograda sa Spanairom. Pise da je Traveler clasa, da se moze poneti cekirani prtljag do 23kg a rucni do 10kg. Zanima me, posto jos nisam putovala avionom, kakva je politika za nosenje laptopa? Da li se to racuna kao rucni prtljag tj tezina laptopa ulazi u tezinu rucnog prtljaga ili kako to ide? Koliko vidim, kod Spanaira ne postoji web check-in iz Beograda. To znaci da sa tom elektronskom kartom treba da se pojavim na aerodromu i check-in obavim tamo? Da li se to dodatno placa?

Hvala!

Зависи како код кога, негде може појединачно да се унесе, а код визза рецимо све се броји у ручни па и кишобран, бар по правилима. Све зависи од компаније до копманије, али најбоље ако је неко њима путовао да се јави.

Ne znam kad tacno ides, ali sigurno da mozes da prodjes i sa manje para. Reci okvirno datume, pa ce ti ljudi ovde vec pomoci da prodjes najpovoljnije.

Laptop se obicno nosi kao rucni prtljag i naravno da se racuna u kilazu rucnog. Niko ti ne brani ni da ga nosis u redovnom prtljagu, ali, to uopste nije pametno raditi.

Ok, hvala!

idem 10.septembra i vracam se oko 10.decembra (cuvenih 90 dana max boravka u EU)... tesko je naci nesto povoljnije s obzirom da treba da putujem za 20-tak dana, a i ne bih da kombinujem dva/tri leta posto putujem prvi put sama avionom

OK, onda pogledaj na sajtu Swissaira, imaju povratne bas za te datume za 160 evra :) Bar ces malo ustedeti.

Moze, ali uz proviziju ;)

Za Valensiju bas i nema sjajnih opcija iz BGa sa redovnim kompanijama. Tu je najbolje kombinovati lowcost, kupiti karte 2-3 meseca unapred, i izbegavati spic sezone. Sajtovi Wizza i Ryana, pa pravi kombinacije :)