Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,

vratila sam se sa letovanja po ISTRI (ROVINJ , PULA, RIJEKA i Brioni ) i mogu toplo da VAM preporucim svima koji nisu bili na severu Hrvatskog primorja. Takvu ljubaznost i gostoprimstvo nisam ocekivala. Mnogo toga sam videla i prosla peske , pa ako se neko odluci slobodno neka pita...

Pozdrav , DD

• 9 months later...

Jeste da si letovala prosle godine al ako s vremena na vreme bacis pogled ka ovom forumu, posalji par informacija o cenama, smestaju i transportu iz sopstvenog iskustva?  :dance: isla bi sa prijateljem u julu ili avgustu

poz

Ja sam pre dve nedelje bila na Lo?inju 8-), ostrvu kod Istre, uskoro će? moći da pročita? i vidi? kako je tamo, dodu?e ja nisam bila na letovanju

• 4 weeks later...
  • Author

MIMI,

Cene u privatnom smestaju su od 15-25 Eura ROVINJ PULA i Rijeka , mesta koje preporucujem. Nasla sam smestaj na sajtu , a prevoz je BS turs Gavrila Principa imas na sajtu sve cene oko 65 Eura povratna do Rijeke ili Pule 70Eura. Inace odlicno je zezanje i provod. Imas skuplje varijante smestaja ali to je u hotelima...Ako treba jos nesto pitaj slobodno cesce cu biti na forumu jer cekam info za smestaj u VENECIJI...

Pozdrav < Duca

:party:

Oh, my.. 20 evra u privatnom smestaju, za noc? (znam, znam..)

Mislila sam da idem u Hrvatsku na 7-10 dana pocetkom jula u nekoj klosh varijanti, pa da li neko ima savete, mozda posecene kampove, moguce rasprostiranje shatora na neplacenom zemljistu  :ang: itd..

Toplo preporucujem da se ide krajem jula ili u avgustu, posebno kad je Pula u pitanju, zato sto su tad desavanja, ljudi, okupljanja...inace, u Puli ima malo cega nocu, mislim na sami grad, sve je u okolini, izmesteno je zbog buke, valjda, pa je to jos jedan izazov. Ja sam, recimo, najvise stvari saznala od ljudi na ulici ili kod frizera ili bilo sta slicno. Stvarno jeste fantasticno, ljudi su super i meni je zao sto ove godine necu provesti vise od par dana tamo, inace bih mogla da vas vodim u obilazak, jer sam tamo cesto. Preporucujem obilazak okolnih sela narocito, jer su potpuno drugacija od nasih, i obavezno upoznavanje sa nekim od mestana koji bi mogao da vas provoza do Peroja, Motovuna, Dvigrada...Porec je nezaobilazan, po mom misljenju. Uz to, postoje i Cicarija, planina na nekih sat voznje od Pule i apsolutno je divna, pa ako imate vremena, skoknite do tamo. Postoji i poslasticara u Balama, ne znam kako se zove, ali reci ce vam, poznato je to mesto, drzi ga neki Italijan i lepo je, ne zato sto su kolaci domaci i ukusni, nego zato sto je potpuno opusteno. Desi se veoma cesto da vlasnik i njegovi prijatelji dohvate, sasvim spontano, harmonike i gitare i jos raznorazne instrumente i prirede koncert za svoju dusu a vama leepooo sto prisustvujete tome i samo tapsete dlanovima. ?clap.gif' alt=':clap:'>

Cene su, pa sad, zavisi...Garderoba i ostale stvari koje su nepotrebne nama tamo kostaju isto, hrana je skuplja. Hleb je, recimo, bar zimus bio od 4,5 do 12 kn (1e- 7,5kn), voce i povrce je dosta skuplje, fast food takodje. Jos ako se uzme u obzir da je Pula najskuplji grad u Hrvatskoj... Ako mogu jos nedso da pomognem, tu sam...ne u ?narednih par dana, ali u sustini... ?:spot:

Oh, my.. 20 evra u privatnom smestaju, za noc? (znam, znam..)

Mislila sam da idem u Hrvatsku na 7-10 dana pocetkom jula u nekoj klosh varijanti, pa da li neko ima savete, mozda posecene kampove, moguce rasprostiranje shatora na neplacenom zemljistu  :ang: itd..

Ne znam sta da ti kazem. Kampovi se svi placaju, nje dozvoljeno kampovati na neobelezenim mestima, a koje su cene mozda mozes pogledati na:

http://www.istra.com/pula/cro/kamp.html

http://www.hfhs.hr/front/index.php?data[show]=all&data[id]=161&610956021000

http://www.puntizela.hr/hr_cjenik.html

http://www.puntizela.hr/hr_cjenik_oh.html

...mada nisam bila. U svakom slucaju, uvek je puno, ima vode i struje i, pretpostavljam, svega ostalog.

MIMI,

a prevoz je BS turs Gavrila Principa imas na sajtu sve cene oko 65 Eura povratna do Rijeke ili Pule 70Eura.

:party:

Na ovo sam naletela u novinama, valjda je tačna informacija

?eleznice Srbije ovog leta upotpunile su ponudu uvođenjem sezonskog voza (od 23.juna do 9. septembra) na relaciji Beograd-Rijeka-Split clap, jednom nedeljno

Cena povratne karte do Splita je 62e, Knina 55e, Rijeke 49e, le?aj u ku?et-kolima 10e, spavaćim 15e, obavezna rezervacija 2,5e

..............

*Pi?e jo? i za Beograd-Burgas (od 15. juna) svakodnevno, povratna karta 43,60e, ku?et 5e

*Uvedena je linija Ni?-Bar i Subotica-Ni?

*Feribot Bar-Bari od 1. jula svakodnevno, karta u jednom pravcu 51e, povratna 93e, mesto u kabini od 12 do 32e

*Od 1.jula se uvodi linija za Ankonu, a od 30.jula za Drač

Svakako ako razmi?ljate o nekoj od ovih ponuda, obavezno proverite da li je sve tako kao ?to vole da pi?u novine

ja planiram izmedju ostalog posetu filmskom festivalu u motovunu (www.motovunfilmfestival.com) , seasplash reggae  festivalu u puli (www.seasplash.net), smeshtaj imam kod drugara koji sviraju u nekom mestu kraj pule, i bicu tamo posle dzibonijevog splitskog koncerta (21.jul) pa do kraja meseca...pre toga par dana u vodicama...ako se nekom ukrsta put sa mojim, nek se javi  :pij:

ukrshta, ukrshta!  :blob:

dixy i ja smo tamo od sredine pa do kraja jula, divota! otpala cheshka, ali nema veze, idemo na more! juhu!  :veselo

vidimo se, onda, u puli  :pivoooo:

vidimo se, onda, u puli? :pivoooo:

po onomad sklopljenom nishkom dogovoru :D

uh, uh, kad je to bilo...ne zameri, ne secam se nekih delova...ali za to je kriv lazar, kao i uvek  :LOLLL:

Izgleda cu i ja na filmski festival u Motovunu :blob: Ide li jos ko?, hajmo zajedno!  pijjj

A kako da se vratim, a da se bar jos koji dan ne bucnem negde u Jadranu :)

Kako najjeftinije stici do Istre iz Beograda? Vidim ove cene sto ste istakli, ali nekako mi je to puno, kad pomislim do Peste i nazad za 20 evra ili do Stambola za 50... jel bi mozda jeftinije bilo doci do Zagreba pa onda nekim putnickim vozom do Rijeke...? Ima li sta iz Banjaluke mozda?

Sta jos obavezno posetiti?

Kakav je prevoz po samoj Istri?

Gde ima neki jeftin smestaj (a da nije kamp)? I kakve su sanse da se nadje smestaj u sezoni, bez prethodne rezervacije?

Jeguljo kad ti ides?

@spavac - ostaje da ces iz Splita za Motovun?

Slobo

izgleda da cu i ja ici  :blob: a finalni dogovor pravimo posle exita kad budem znala koliko dana imam jos slobodno

ja  bi to nekako spojila sa see splash festom poslednji dan 22.jul pa more ili  cetiri dana lutanja po Istri pa  Motuvun koliko nam ostane volje i para

Jellyfish se vraca za koji dan iz Pule pa ce vidimo kakvi su utisci jeftinog prevoza i smjestaja

dixy i ja ustopirasmo iz bg-a do pule bez problema, stigle smo brze nego basom.  :veselo

pisacu opsirnije kad se vratim za 2 dana. samo paziti da se stopira na naplatnim rampama, mi zaglavismo na nekoj petlji kod zagreba, jer smo glupe, pa smo isle dva kilometra pesice po autoputu, sto nije ni malo bezbedno. ajde, pa za dva dana ostatak, za 3 exit.

inace, ovde je  :blob:  :party:  :happyyy:  :music:  :weed: super!  clap.gif' alt=':clap:'>

Slobo

izgleda da cu i ja ici? :blob: a finalni dogovor pravimo posle exita kad budem znala koliko dana imam jos slobodno

ja? bi to nekako spojila sa see splash festom poslednji dan 22.jul pa more ili? cetiri dana lutanja po Istri pa? Motuvun koliko nam ostane volje i para

Jellyfish se vraca za koji dan iz Pule pa ce vidimo kakvi su utisci jeftinog prevoza i smjestaja

Suuuuuper!

Znaci bice nas  pijjj

Pa i ja jos ne znam detalje, videcemo....

cekamo miss fish sa opsirnijim izvestajem... zvizhd

Pa, i ja idem tamo posle Exita, pa do nekog 17, 18.. Pa kako ispadne.. Kad neko nesto bude znao konkretnije, nek se javi  :gossip:.. Nemam ni ja pojma gde cu i kako cu (delom da, delom ne, tj)  :music:..

e narode, mozda cu i ja da menjam split za seasplash, ocemo zajedno?

o yeah  : :dance: sto vise to bolje

seasplash

A sta je seasplash? Gde se odrzava? Kad , koliko? :-D

Pula lepa...Istra lepa...more lepo....sunce lepo....lignje tetka Nade lepe....Lea lepa...makijato lep....stopiranje lepo.....udobni automobili lepi.....brzina od 200km/h lepa.....turski kamioni lepi(ali spori)....granica lepa....sve lepo... clap.gif' alt=':clap:'>

ovako:

sto se tice prevoza, i za tamo a i nazad, moze se stopom bez problema, nas dve stigle, samo je vazno da ne napravite gresku i izadjete na autoputu, a svuda su autoputevi, nego da sidjete na naplatnoj rampi i odatle hvatate nesto. dixy i ja smo pesacile 2 km po suncu i petlji na autostradi pre zagreba, jer smo propustile rampu posle ivanic grada misleci da ima jos jedna pre zagreba. e, pa, nema!? :bang:

ne moze, znaci, po divno ravnim i brzim putevima hrvatske da se stopira. uzgred, postoje ogromne table na kojima pise AUTOSTOP sa drecavocrvenom crtom dijagonalno (grrr), ali, samo je zaobidjete i nastavite ge ste stali.? :ang:

ljudi u principu, staju, vecinom stranci i bosanci, ali nema veze, dok se kotrlja.? :spot:? isto vazi i za nazad: naplatne kucice (kako se to tamo zove) i lokalni putevi, kojih je, btw, malo.

nas je, deo puta nazad, vozio, ko drugi, nego turcin kamionom. dao nam je i kapucino i kuvalo za vodu da ovaj bude vruc i tutku ( sareni keks, jako fini) i cigarete i krevet meni, da se odmorim.? zvizhd

ma, planiram da napisem neki kraci putopis posle exita, i tu cu sve obuhvatiti, valjda.

e, sad, za sea splash i cenu nismo pitale jer je tourist info bio zatvoren za vikend, a posle smo bile u jaaaako velikoj guzvi, ali saznacu jos ovih dana i reci vam cenu.

i jos, motovun: drug mog brata ima tamo kucu, mislim, zivi covek tamo i ana i ja smo pozvane da se alkoholisemo tamo sa njima za vreme festivala ( za koji sam ovde, u bg, cula da je poslednji jer su se organizatori posvadjali? :? ), a videcu ako ima neko dvoriste, pa da se tamo svi smestimo.? zvizhd

kampovi jesu skupi, uzela sam neki katalog sa cenama, ponecu u ns danas, ali mi je rekla sestra da, mozda, bas mozda, moze da se na fratarskom otoku, koji je 10 minuta brodicem od dela pule koji se zove verudela, sredi da se plati pola ili bar jeftinije ako si mestanin, a ja, kao, jesam, i oni jesu i tako...? :king: mozda mozemo nesto da sredimo, mada nista ne garantujem. i najjeftinije je, tako mi je rekla, u ferijalnom, koji je bas u puli, ali nisam stigla da odem da vidim cene, pa ako moze neko negde da vidi, i stavi ovde, super!

hrana tamo je skuplja, bojim se. hleb je od 4,5 do 11 kn, mleko 5-8 kn, paradajz 9, 10kn i tako. sardina u konzervi oko 4, 5 kn, gradski prevoz 10 kn, ali to po gradu se moze pesice ili stopom, nije problem, voda obicno tokom sezone nije pijaca, mada smo je ana i ja pile pre 2 godine, nije nam bilo nista, cene po kaficima su iste kao i ovde...joj! sta jos? ne znam, ovih dana sam u ns, telefon sam ostavila na forumu, pa me nadjite ako treba jos nesto, a posle cu napisati nesto i za javnost.? :comp:

eto...toliko za sad, odoh da se pakujem

::crazy:

i jos, motovun: drug mog brata ima tamo kucu, mislim, zivi covek tamo i ana i ja smo pozvane da se alkoholisemo tamo sa njima za vreme festivala ( za koji sam ovde, u bg, cula da je poslednji jer su se organizatori posvadjali? :? ), a videcu ako ima neko dvoriste, pa da se tamo svi smestimo.? zvizhd

Ja moram biti u Motovunu 21. i tamo sam do 29./30. Znaci pre i posle toga sam slobodan za kombinacije po drugim mestima... :pivoooo:

Prosledjen mi je info o festivalu u Motovunu, pa evo par stvarcica koga zanima.

SMESTAJ:

FESTIVALSKI KAMP

Vecina mladih posjetitelja Motovun Film Festivala odsjeda u festivalskom kampu; smjestaj je jeftin,klijentela sarolika, atmosfera nekonvencionalna i ?partijanerska?. Atmosfera koju na MFF prenose mladiljudi iz toga kampa novinare je nadahnula da nas festival nazovu ?filmskim Woodstockom? pa nam jei dalje veoma stalo do njihove dobrobiti i sto udobnijeg kamperskog smjestaja. Pravila igre u kampunepromijenjena su: jedina je obveza placanje propisane boravicne pristojbe (5 kuna po danu i osobi),a smjestaj je i dalje besplatan.

=======================================

GLAVNI PROGRAM:

Sudjelovanje u ovogodiπnjem glavnom programu Motovun Film Festivala do sada je potvrdilo dvadesetakfilmova.

15. RODJENDAN (QUINCEANERA)

redatelji: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

SAD, 2006.

Pobjednik Sundance Film Festivala u kategoriji drame i dobitnik nagrade publike na istome festivalu.Govori o Magdaleni, k?eri ameri?ko-meksi?ke obitelji koja vodi crkvu u Echo Parku (LA). TrudnaMagdalena pred samu proslavu svog petnaestog roendana (quinceanera = sazrijevanje djevoj?ice u?enu) bje?i od ku?e i nastanjuje se kod ujaka Thomasa.

BOLESNA LJUBAV (LEGATURI BOLNAVICIOSE)

redatelj: Tudor Giurgiu

Rumunjska, 2006.

Pri?a o djevojkama Alex i Kiki koje za zajedni?kog ?ivota u Bukureπtu postaju ljubavnice i za ljetnih praznikaodlaze na selo. Ljetnu ljubavnu idilu dviju djevojaka ondje prekida Kikin ljubomorni brat Sandu?

GLEDAJ LIJEVO-DESNO (LOOK BOTH WAYS)

redateljica: Sarah Watt

Australija, 2005.

Dobitnik triju nagrada Australskog filmskog instituta i brojnih drugih meunarodnih nagrada neobi?anje spoj animacije i ?ive akcije u kojem se opisuju neo?ekivani dogaaji u ?ivotu nekoliko likova tijekompakleno vru?eg vikenda.

GONIC BIVOLA (MUA LEN TRAU)

redatelj: Minh Nguyen-Vo

Vijetnam, Belgija, Francuska, 2004.

Nagraivani dugometra?ni prvijenac vijetnamskog redatelja Minha Nguyena-Voa pri?a je opetnaestogodiπnjem dje?aku Kimu s Delte Mekonga u bivπoj Francuskoj Indokini. Kad rijeka poplavipolja, otac mladog Kima πalje s bivolima u viπa podru?ja.

HRANIMO SVIJET (WE FEED THE WORLD)

redatelj: Erwin Wagenhofer

Austrija, 2005.

U svom dokumentarnom filmu ?Hranimo svijet? austrijski je redatelj Erwin Wagenhofer istra?io kakoglobalizacija utje?e na proizvodnju hrane i kako se za potrebe velikih korporacija iscrpljuju prirodni resursidiljem svijeta.

KRONIKA JEDNOG BIJEGA (CRONICA DE UNA FUGA)

redatelj: Israel Adrian Caetano

Argentina, 2006.

Film nominiran za Zlatnu palmu na ovogodiπnjem festivalu u Cannesu temelji se na stvarnim dogaajima1977. godine u Argentini, kada je Claudio Tamburrini, kidnapirani golman nogometne mom?adi, s jos trojicom mladi?a pobjegao iz dr?avnog zatoEeniπtva. U filmu glumi jedan od najboljih latinoameri?kihglumaca danaπnjice, Rodrigo de la Serna, doma?oj publici poznat iz ?Dnevnika Che Guevare?.

LOV NA ZRTVE (SLUMMING)

redatelj: Michael Glawogger

Austrija, ?vicarska, 2006.

Pri?a o amoralnom i bogatom Sebastianu kojem je omiljena zabava manipuliranje ljudima. Njegovanajnovija ?rtva, u?iteljica Pia, saznaje za jednu od Sebastijanovih ?rtava i odlu?uje pomo?i nesretniku.Film je nominiran za Zlatnog medvjeda na Festivalu u Berlinu.

LJETNA PALACA (YIHE YUAN)

redatelj: Ye Lou

Kina, 2006.

Pri?a o dvoje mladih ljudi, djevojci Yu Hong i momku, Zhou Wei, koji se upoznaju i ludo zaljubljuju krajem

osamdesetih, za studija u Pekingu. Okru?eni studentskim prosvjedima i druπtvenim kaosom nakonnjihove propasti, mladi se ljubavnici gube?

MALI PORUCNIK (LE PETIT LIEUTENANT)

redatelj: Xavier Beauvois

Francuska, 2005.

Film u kojem je francuska glumica Nathalie Baye ostvarila ulogu nagraenu Cesarom za najbolju ?enskuulogu 2005. Radnja se vrti oko mladog policajca iz provincije, Antoineu, koji dolazi u Pariz, zapoπljavase u forenzi?arskom odjelu velegradske policije i na poseban se na?in zbli?ava sa zapovjednicom,

poru?nicom Vadieu.

NEsTO KAO SRECA (STESTI)

redatelj: Bohdan Slama

Ceska, 2005.

Pobjednik festivala u San Sebastianu, Ateni i Montrealu te dobitnik brojnih drugih meunarodnih priznanja,

?Neπto kao sre?a? govori o Moniki, Toniku i Daπi, troje ljudi odraslih na periferiji industrijskog gradi?a.Susre?emo ih u zreloj dobi, svakoga sa svojim mukama, razo?aranjima i

svakodnevicom u neobi?nomspoju ljudske drame i komedije.

OPTUZEN (ANKALGET)

redatelj: Jacob Thuesen

Danska, 2005.

Pri?a o Henriku, obiteljskom ?ovjeku kojeg jednoga dana uhiti policija jer ga je njegova Eetrnaestogodiπnja

k?erka Stine u razgovoru sa πkolskim pedagogom optu?ila za spolno zlostavljanje u djetinjstvu. Film je

nominiran za Zlatnog medvjeda na Festivalu u Berlinu 2005., a dobio je nagradu European Film Awardsu kategoriji European Discovery of the Year.

PAKAO (L?ENFER/HELL)

redatelj: Danis Tanovi?

Francuska, Italija, Belgija, Japan, 2005.

Drugi dugometra?ni igrani film bosanskohercegova?kog redatelja Danisa Tanovi?a snimljen je prema scenariju Krzysztofa Kieslowskog i govori o tri sestre koje meusobno ve?e traumati?an do?ivljaj izdjetinjstva.

PIZZERIA KAMIKAZE (WRISTCUTTERS: A LOVE STORY)

redatelj: Goran Duki?

SAD, 2006.

Prvi dugometra?ni film zagreba?kog newyor?anina Gorana Duki?a govori o simpati?nom depresivcu Zijikoji nakon samoubojstva rezanjem ?ila dospijeva u jedinstven svijet

nastanjen duπama koje su si, baπ kaoi on, dobrovoljno skratile boravak na ovome svijetu. Duki?ev je film nagraen na nekoliko festivala, a bioje i u nominacijama za najbolji film ovogodiπnjeg Sundancea. (Pizzeria Kamikaze naslov je s kojim ovaj

film ulazi u europsku distribuciju)

PUT ZA GUANTANAMO (THE ROAD TO GUANTANAMO)

redatelji: Michael Winterbottom, Mat Whitecross

Velika Britanija, 2006.

Dobitnik Srebrnog medvjeda na ovogodiπnjem Berlinnaleu djelomi?no je igrani film, a djelomi?no

dokumentarac o trojici mladi?a, tzv. ?Tipton Three? koji su se naπli u krivo vrijeme na krivom mjestu(Afganistan tijekom prvog velikog ameri?kog bombardiranja) i odande dospjeli u ameri?ki vojni logorGuantanamo. U logoru su proveli dvije godine, iako su se optu?be protiv njih ispostavile potpuno neosnovanima.

RAD OSLOBADJA (DELO OSVOBAJA)

redatelj: Damjan Kozole

Slovenija, 2005.

Film uglednog slovenskog redatelja Damjana Kozolea pri?a je o Petru, strojarskom tehni?aru koji jeizgubio posao upravo u doba slovenske integracije u Europsku uniju. Film prati brojne Petrove problemei obiteljske drame koje se odvijaju usporedno s njegovom potragom za poslom.

SIN COVJECJI (SON OF MAN)

redatelj: Mark Dornford-May

Ju?noafri?ka Republika, 2006.

Drugi film Marka Dornforda-Maya, ?iji smo nagraivani prvijenac ?U-Carmen e-Khayelitsha? vidjeli proπle

godine u Motovunu. U svom novom filmu Dornford-May pri?a o Isusu, ali na na?in prilagoen afri?komepodneblju. Kao i svoj prethodni film, ju?noafri?ki je redatelj i ovaj ostvario suradnjom s kazaliπnomdru?inom Dimpho di Kopane.

SLOBODNA ODLUKA (DER FREIE WILLE)

redatelj: Matthias Glasner

Njema?ka, 2006.

Film koji je na ovogodiπnjem Berlinnaleu osvojio Srebrnog medvjeda za iznimno umjetni?ko postignu?e

i nagradu udru?enja nezavisnih kinematografa. Govori o Theu koji nakon 9 godina izlazi iz psihijatrijskebolnice i naizgled ostvaruje normalan ?ivot...

SUTRA UJUTRO

redatelj: Oleg Novkovi?

Srbija i Crna Gora, 2006.

Ljubavna drama o ?ovjeku koji se nakon dvanaest godina provedenih u inozemstvu vra?a u rodni grad,sastaje sa starom ljubavi i prijateljima. Pri?a o potrebi da se vrati vrijeme te zaustavi trenutak radosti izajedniπtva.

SVJEZ ZRAK (FRISS LEVEGO)

redateljica: Agnes Kocsis

Maarska, 2006.

Prvi dugometra?ni igrani film mlade maarske redateljice Agnes Kocsis pri?a nam o Violi i Angeli, majcii k?eri koje ?ive mirnim ?ivotom u opsesivno urednom stanu. Obje te?e za

promjenom koja bi u njihov ?ivot donijela daπak svje?ega zraka.

STO SA SOBOM PREKO DANA

redateljica: Ivona Juka

Hrvatska, 2005.

Dokumentarac koji se bavi zatvorenicima zatvora u Lepoglavi i njihovim probama za predstavuShakespeareova ?Sna ljetne no?i?. Zatvorenici nam otkrivaju svoju svakodnevnu zatvorsku rutinu i razlogeiz kojeg su zavrπili iza reπetaka.

VOLIM TE

Redatelj: Dalibor Matani?

Hrvatska, 2006.

Pri?a o tranzicijskoj eliti nove generacije: Kreπo radi u marketinπkoj agenciji, sve mu ide od ruke - iposlovno i privatno. I tada doznaje da je HIV pozitivan.

ZALEDJE (OFFSIDE)

redatelj: Jafar Panahi

Iran, 2006.

Dobitnik Srebrnog medvjeda na ovogodiπnjem Berlinnaleu govori nam o diskriminaciji ?ena nanogometnim stadionima u Iranu. Iako im je uspostavom islamske republike zabranjen ulazak na stadione,vatrene nogometne navija?ice preruπavaju se u dje?ake i takoodlaze na utakmice. Mnoge od njih u tome

ne uspijevaju pa ih policija uhi?uje i zatvara.

=========================

bice jos i mnogih drugih projekcija - crtani filmovi, kraci neobicni filmovi, dokumentarci, rok dokumentarci....

Evo nesto i samom gradicu: http://www.tz-motovun.hr/portal.htm