Jump to content

Featured Replies

Ne čitam mnogo putopise, ali svakako ovde treba još spomenuti Rišarda Kapušinjskog a i Ticijana Tercanija; ako će se stvarno jednom praviti neka lista putničkih knjiga po meni njih dvojica ne bi smeli biti izostavljeni (iako su slabo prevođeni kod nas, ja na srpskom imam samo Putovanja sa Herodotom od Kapušinjskog, ne znam da li ima još nešto?)

Ako ne(t)ko od vas ima šta prevedeno na srpski, hrvatski ili bosanski u formatu digitalnog teksta, bili bismo jako zahvali ako bi nam poslao, da imamo za magazin :)

Ne čitam mnogo putopise, ali svakako ovde treba još spomenuti Rišarda Kapušinjskog a i Ticijana Tercanija; ako će se stvarno jednom praviti neka lista putničkih knjiga po meni njih dvojica ne bi smeli biti izostavljeni (iako su slabo prevođeni kod nas, ja na srpskom imam samo Putovanja sa Herodotom od Kapušinjskog, ne znam da li ima još nešto?)

Фудбалски рат, Шахиншах, Цар... 

Sto godina samoće je sigurno jedan od najboljih romana ikada. Zbilja čudesna knjiga.

Šta kažete za Birnove Biciklističke dnevnike? Razmišljao sam da objavimo šta iz te knjige, ali ne znam hoće li ljudima biti zanimljivo.

Ja sam skoro čitao Biciklističke dnevike i baš mi se svidela knjiga. Super mi je i kada opisuje neki grad i kada odluta skroz i piše samo o društvu oko nas.  Verujem da bi bilo zanimljivo objaviti nešto odatle, nemam baš ideju šta. 

Margaret Mid ima i odlicnu knjigu o odrastanju na Samoi, ekstra knjiga za upoznavanje manje poznatih obicaja tog dela sveta

Jungle Child, priča o nemačkoj porodici koja se preselila da živi u zapadnu Papua Novu Gvineju, u pleme Feya, dok su još uvek delom bili ljudožderi. Autentično svedočanstvo devojčice koja je odrasla u džungli a onda se sa 17 godina samoinicijativno vratila na Zapad i pokušala da se uklopi u civilizaciju - s akcentom na "pokušala". 

Vidim sad da je i film snimljen po knjizi.  

Edit: ja knjige skidam odavde. Imam i oko 10 GB knjiga na engleskom u mobi i pdf formatu pa ako nekome treba...

Edited by Snezana011

• 2 weeks later...

Andzej Stasjuk - Na putu za Babadag. Putovanja po Istočnoj Evropi u vreme Sovjetskog saveza, odlična knjiga. Preporučujem.