Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovako -POMOZITE!!! Treba da usavrsim eng do akademskog znanja za neka 2 meseca(a sad sam na nekom b nivou :(  ). Stvarno mi je hitno, pa sve sto mislite da je od pomoci slobodno pisite!!! Znaci da naucim jos mnogo gramatike, reci i mnogo toga sama, bez profesora ili sl( sem ako ne postoje volonteri  ;)  )samo uz mnogo truga i google ili sta vec!!! Svaki savet je super, samo predlazite!!!

1) Svakog jutra otvoriš http://www.bbc.com/ i pročitaš dva-tri teksta. Ako imaš dva meseca, po dva teksta dnevno, to je šezdesetak tekstova. Iz svakog izvadiš reči i pišeš ih u sveščicu.

2) U papirnici kupiš tzv "đački rečnik". To je ona sveščica sa dve kolone, u koju se upisuju reči. U nju staje 400-500 reči. Pošto je mala, uvek možeš da je nosiš u džepu. I onda kada čekaš bus, ili čekaš u pošti, ili u supermarketu da stigneš na red, izvadiš tu sveščicu i čitaš reči. Ja sam tako radio za razne jezike i veoma je efikasno.

3) Ako imaš flat internet, odaberi neku BBC-jevu radio stanicu http://www.bbc.co.uk/radio/ i slušaj sat-dva svaki dan.

4) Ovde u Novom Sadu Američki kutak održava besplatne večeri konverzacije dvaput nedeljno. Osim toga, možeš da odeš i na neki CS meeting kada su u gradu neki stranci, pa da pričaš.

5) Piši kratke tekstove na engleskom. Zadaš sebi neku temu, bilo koju, i onda probaš da napišeš sastav. Usput ćeš primećivati da ti nedostaju reči, da nisi sigurna oko nekih fraza itd, pa ćeš to proveravati na Googlu.

6) Dobar onlajn rečnik za učenje je http://www.tfd.com/ jer možeš da čuješ i kako se koja reč izgovara.

Eto  :) Ako si vredna, za dva meseca možeš mnogo da uradiš.

Trudi se da ga pricas sto vise. Mozes da vezbas sa rodjacima/drugarima, ili bilo kim drugim ko ga govori koliko toliko. Videces kako ce vremenom da ti izlecu reci za koje nisi ni znala da ih znas :). I ovo sa CS druzenjem probaj da praktikujes, jos ako naleti neki Englez/Amerikanac taman ces moci konkretno da upitas ljude koliko te razumeju :). Generalno, konverzacija ti je koliko shvatam najbitnija, a ostalo ce vremenom da dodje na svoje.

• Author

Hvala za savete  :D . Jos jedno pitanjce. Gde da nadjem te strance, msm ja zivim u Bg-u i imamo strance na svakom cosku i ne bi mi bio problem da ih provedem kroz ceo Bg,  odvedem gde got hoce, al jel ima neki sajt gde se prijavljujem, kako da stupim u kontakt sa njima(necu im prici na ulici i reci-cao,ocete da pricate eng samnom  ;)  ). Znam da cu izazvati totalan kolaps sada ( lol:: lol:: lol:: ) al sta je CS ????

• Author

hvala svima na odgovorima!!! jedini problem sa CS je sto ja zivim sa roditeljima  :maddd: . Nego, evo, obecavam poslednje pitanje  :)  . Jel postoji nesto kao volontiranje sa strancima(da vodim strance, pricam sa njima i sl... al da im ne dajem smestaj  ;)  )... sada se bacam na ucenje engl i hvala jos jednom!!!  :D :D

Jeco, to što živiš sa roditeljima te ne sprečava da se družiš sa ljudima, nisi obavezna nikoga da hostuješ. Najbolje ti je da napraviš nalog, pa kad vidiš da neko od stranaca traži društvo na grupi Beograd (a to je često), onda ga pozoveš da idete zajedno u obilazak/izlazak. A couch info staviš na "coffee or drink".

• Author

Jeco, to što živiš sa roditeljima te ne sprečava da se družiš sa ljudima, nisi obavezna nikoga da hostuješ. Najbolje ti je da napraviš nalog, pa kad vidiš da neko od stranaca traži društvo na grupi Beograd (a to je često), onda ga pozoveš da idete zajedno u obilazak/izlazak. A couch info staviš na "coffee or drink".

prijavila sam se,hvala na savetu! :D

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

hvala svima na odgovorima!!! jedini problem sa CS je sto ja zivim sa roditeljima  :maddd: . Nego, evo, obecavam poslednje pitanje  :)   . Jel postoji nesto kao volontiranje sa strancima(da vodim strance, pricam sa njima i sl... al da im ne dajem smestaj  ;)  )... sada se bacam na ucenje engl i hvala jos jednom!!!  :D :D

http://www.belgradegreeters.rs/sr/index.php

• 4 months later...

Ni ja nisam vidjela da je neko spomenuo cijenu kursa, samo da se moze ustediti 159 eura. Doduse, nisam pregledala citav sajt, samo sam iscitala ovo i nasumicno klikala na razne zemlje da bih vidjela programe, ali nigdje ne nadjoh cijenu.

Na dnu stranice koja je linkovana stoji da je za sve destinacije moguce kupiti low cost karte (tu je dat link).

Aaa, sada sam video. Koji trip. Nigde nema ni nagoveštaja o čemu se radi dok se ne pročita taj tekst dole. Stvarno čudno.

• Author

Ja sam bila u Equlibriu na kursu pre par godina i jako sam zadovoljna. Svi su jako ljubazni i zaista su korektni( moje iskustvo). Ne znam sta je kod vas problem, ja sam odmah nasla da je kurs 59e...

To je cijena za subvencionisani kurs engleskog za nezaposlena lica i za njega je data cijena (prvi link koji je Indijanac ostavio), ali za ostale kurseve u inostranstvu nije (drugi link).

A ovo je, na primer,  sa njihovog sajta: http://www.stranijezici.com/kursevi-jezika-u-inostranstvu/

Umesto cene kursa daju link do cena letova low-cost kompanija.

Cena kursa u toj školi je 240 evra. Pri tome, grupe nikada nisu ispod 4. To mu onda dođe tačno 6 evra po času (i osobi), što je skupo. Bolja je varijanta naći još jednu osobu, istog nivoa znanja, i naći profesora za 5 evra po času. Što bi po osobi bilo 2,5 evra po času ali za rad u zaista maloj grupi.

Ono što u ovom slučaju nisu naveli je broj kandidata koje bi primili za određenu jezičku grupu, kao i kriterijume odlučivanja o primljenim kandidatima. Ako se tome doda činjenica da se ne javljaju na kontakt telefon, i ne odgovaraju lično na postavljena pitanja, zaključujem da je u pitanju marketinška šarena laža. Ne kažem, možda će neko i dobiti neki kurs za 59 evra, ali mislim da nije vredno pokušaja.

• 1 month later...

Zabavan sajtić za proveru vašeg vokabulara u Engleskom jeziku.

Otkačite samo reči koje tačno znate šta znače, i budete iskreni  ;)

Ja sam na svega 14,700.

Osoba od koje sam ovo maznuo ima duplo veći vokabular  :cry22:

http://testyourvocab.com/

:mrgreen:

• 1 month later...

jedan od brzih i najefikasnijih nacina da se savlada strani jezik, jeste ucenje u maticnoj zemlji. Najbolje se prenese znanje i najefikasnije je, naravno potrebno je pre toga imati neko pred znanje kako bi to imalo pravi efekat i potrebna je vasa volja :) emanera