Jump to content

Featured Replies

Posted

Hi, prijatelji putnici  :D

Planiram da krajem juna posetim Sankt Petersburg i sada "jurim" povoljne cene karata za  letove iz Beograda do Pitera. Ono shto sam do sada videla odnosi se na AirBaltic i Aeroflot, prva varijanta je Bg-Riga-Piter, ali uglavnom je potrebno prespavati u Rigi, a koliko videh preko Aeroflota je prilichno skupo :( Da li neko ima bolju ideju, ili bar iskustvo sa presedanjem i nocenjem u Rigi, ili neki drugi savrshen plan? Hvala unapred na savetima  ;D

POZ!

P.S. Ako neko planira da ide u slichnom terminu neka se javi, pa mozemo i zajedno :)

Koliko sam ja pratio letove iz BG-a preko AirBaltica sa presedanjem u Rigi, nije bilo gubljenja dana.. Ceo put traje do 6 sati. Najjeftinije što sam uspeo da pronađem je bilo 180 evra i to kada su otvorili tu rutu pa su bile promotivne cene.. Inače oko 200 pa na više.. Ne znam da li bi ti bilo dobro da juriš nešto do Rige pa da vidiš da li ima nešto jeftinije odatle do St. Petersburga

• Author

Hvala  :) "Pronjushkacu" josh malo, nadam se da cu naci neshto pristojno  :D

Zanima me josh i put od aerodroma do grada-hostela... Da li neko ima informacije o cenama taxija na toj relaciji  (rastojanje Pulkovo-centar je oko 15km)? Ili je bolje osloniti se na tzv. city-bus?

POZ!

Inače, grad se zove Sankt Peterburg, a ne Petersburg kako ga mnogi nazivaju zbog ubačenog slova S (pitaj Boga zašto) u imenu ovog grada na engleskom jeziku.

• Author

A je l' ok da lepo kazemo Petrograd ili samo Piter i da se svi lepo razumemo  ;D

POZ!

Kada ste već pomenuli ovaj gradić, odlučio sam da bacim pogled na njihov lokalni sajt i evo jedne od zanimljivosti :D

"St. Petersburg is the birthplace of scheduled aviation.  In 1914, pilot Tony Jannus flew the Benoist Airboat from St. Petersburg to Tampa on the world's first scheduled airline flight, transporting St. Petersburg Mayor Abe Pheil and a bag of mail. View a full-scale, operational replica of the historic airboat at the St. Petersburg Museum of History's Flight #1 Pavilion (727-894-1052)"

Hi, prijatelji putnici  :D

Planiram da krajem juna posetim Sankt Petersburg i sada "jurim" povoljne cene karata za  letove iz Beograda do Pitera.

Savetujem Beograd-Moskva (leti svaki dan), iz Moskve avionom ili vozom.

i varijanta za one koji imaju više vremena, a manje para :

Bg - Temišvar                                 

Temišvar - Milan (Bergamo)            wizz

Milan (Bergamo) - Tallinn                ryan

Tallinn - St.Peterburg                      feribot ili bus

u zavisnosti od termina, može da bude i ispod 100€ po pravcu !

Koliko sam ja pratio letove iz BG-a preko AirBaltica sa presedanjem u Rigi, nije bilo gubljenja dana.. Ceo put traje do 6 sati. Najjeftinije što sam uspeo da pronađem je bilo 180 evra i to kada su otvorili tu rutu pa su bile promotivne cene.. Inače oko 200 pa na više.. Ne znam da li bi ti bilo dobro da juriš nešto do Rige pa da vidiš da li ima nešto jeftinije odatle do St. Petersburga

Imaju autobusi iz Rige za St Peterburg, a inače i ja kad sam gledao cene karata za St.Pet, moralo je da se jednu noć ostaje u Rigi, jer po toj najjeftinijoj tarifi su spojili jutarnji let za peterburg sa ovim u 13 iz Beograda. Al u svakom slučaju podržavam svako korišćenje airBaltica, baš je fina kompanija :) Samo da ostanu u Bgdu :)

да.то је супер..БГД-РИГА..па Еуролинес бус РИГА-С.ПЕТРбУРГ

Ne znam gde da stavim ovo, ako sam 'zabrljao' neka moderator premesti.

Elem sad videh na sajtu aerodroma BGD

RLU 9687  KRASNODAR 09:30 13:00     Otkazan 

Koja je to kompanija da li neko zna?

Ne znam gde da stavim ovo, ako sam 'zabrljao' neka moderator premesti.

Elem sad videh na sajtu aerodroma BGD

RLU 9687  KRASNODAR 09:30 13:00     Otkazan 

Koja je to kompanija da li neko zna?

Charter let je to bio :) RusLine...

• 1 month later...

Pozdrav!

Ja bi trebao takodje pocetkom sledeceg meseca da putujem za St Pete,i kontam da navatam wizzair iz Budimpeste za Turku (Finska),pa odatle do St Pete kako god,bus ili nesto...Sta mislite o toj varijanti? To je valjda najjeftinija kombinacija koju sam skontao do sada...

Probaj AirBaltic Beograd - Sankt Peterburg preko Rige?

to je 300 i kusur evra minimum kolko sam ja skontao...A ovu moju varijantu sam ja kontao da je oko 200...

A meni je svaki evro bitan u ovom slucaju...Ne znam. Na sajtu AirBaltica pise da ima neka povratna za 210 evra ali kad sam nazvao kancelariju na surcinu njihovu rekli su mi da toga nema...

Ja sam viđao na njihovom sajtu da je bilo i za oko 90 EUR u jednom smeru. Pogledaj na http://www.airbaltic.com, izaberi datume koji te zanimaju, pa vidi cene. Ako je skupo do Peterburga, probaj samo do Rige (možda je jeftinije), pa od Rige do Peterburga busom.

Nasao sam za 210 evra povratnu na tom sajtu,i kad sam nazvao njihovu kancelariju u bg da proverim da li to postoji rekli su da toga nema i da je najjeftinija ta varijanta za 300 i nesto evra...Mozda si mislili na direktnu liniju,posto se kod ove za 210 evra ceka celu noc u Rigi... Sutra cu da nadjem nekog ko ima kreditnu karticu pa cu probati da kupim kartu po toj ceni koja je na sajtu...

Inače, grad se zove Sankt Peterburg, a ne Petersburg kako ga mnogi nazivaju zbog ubačenog slova S (pitaj Boga zašto) u imenu ovog grada na engleskom jeziku.

Vjerovatno jer "s" daje pripadnost: Peter's, burg je "castle" ali se ovdje misli na grad, tj. burg koji je dobio ime po St. Peter-u, odatle St. Petersburg. Igra riječima :)

Iz Peste sam gledao samo taj za Turku. Rezervisao sam kartu preko aerogaga.com za 220 evra povratnu ,bez prtljaga,i sa presedanjem u Rigi,preko Air Baltika. To je bilo najjeftinije sto sam nasao do sada,a da se poklapa sa datumima koji meni odgovaraju...Samo jos trebam da proverim koliko je taj aerogaga.com pouzdan,jer ovo mi je prvi put da kupujem kartu preko neta,i prvi put i cujem za taj sajt,i kako ,gde ,i koliko placam prtljag,jer mislim da ovde to nije uracunato...

Nisam direktno preko airbaltica rezervisao kartu jer nemam te kreditne kartice koje oni traze,a preko aerogaga.com se uplata vrsi preko ziro racuna...razlika je par stotina dinara...

• 1 month later...

Grubo BG-MSK avionom + MSK-SpB vozom je 220 + 80 EUR, da li je varijanta Pesta-Riga jeftinija? O udobnosti mislim da nema smisla pricati (zivis u Subotici?).