Followers 0

Najjeftinije do Frankfurta na Majni

30 posts in this topic

Mozete li mi, molim vas, pomoci da nadjem neki jako jevtin let za Frankfurt na Majni, po mogucstvu iz beograda? Moze i iz Budimpeste ili Temisvara, ali ako bi mogli da napisete koliko ce to kostati sa taksama i sa prevozom do aerodroma... Ja sam gledala na Internetu, ali volela bih da mi napise neko ko je iskusan u putovanjima, ja nikad nisam putovala avionom...

Datum odlaska tamo je 1-3. jul, a povratka 26. avgust-31. avgust

Mnogo vam hvala!

prebaciš se do Osijeka, pa Ryanair i do Frankfurta (Hahn) povratna 46 € u navedenom periodu. A od Frankfurt Hahn - Frankfurta na Majni pretraži forum, ima objašnjeno... (opcija search)

Imam sada jedno pitanje. Treba da napisem da li cu nositi 0 Bags, 1 Bag (Max 15 kilos) ili 2 Bags (Max 20 kilos). 1 torba uvecava cenu za 40 evra, a dve za 60. Posto idem na 2 meseca, imacu 1 torbu, u tom slucaju moram to i napisati i platiti 40 evra vise? Izvinjavam se ako je moje pitanje glupo, stvarno nemam iskustva sa ovim...

Iz BG-a: Tesko da ces naci jako jeftin let kako kazes. JAT-om sleces na glavni aerodrom i imas uracunatu i jednu cekiranu torbu u ceni karte. Bile su neke promocije jata ove godine jednom mesecno povratna je bila oko 130 evrica ja mislim . Redovna cena karte je oko 180-190 e

Postoji i wizzair iz Budimpeste (i iz Sofije) do Frankfurt Hahn-a, pored Ryanaira iz Osijeka. Kod njih ti je u cenu karte ukljucen samo rucni prtljag.

On 4/29/2011 at 2:45 PM, Milicica9 said:

Imam sada jedno pitanje. Treba da napisem da li cu nositi 0 Bags, 1 Bag (Max 15 kilos) ili 2 Bags (Max 20 kilos). 1 torba uvecava cenu za 40 evra, a dve za 60. Posto idem na 2 meseca, imacu 1 torbu, u tom slucaju moram to i napisati i platiti 40 evra vise? Izvinjavam se ako je moje pitanje glupo, stvarno nemam iskustva sa ovim...

Nema potrebe da se izvinjavas, niko se nije naucen rodio, ali mozes malo i po opciji 'search' da mu ga das ;)

0 bag-znaci da putujes samo sa rucnim prtljagom, bez torbe koja se cekira.

1 bag- putujes sa rucnim prtljagom (ako ti treba) i torbom koju cekiras. Kod Ryan-a to povecava cenu karte za 20-40 evrica po letu u zavisnosti od destinacije.

2 bags- jos skuplje...

Dakle, da moras upisati ako ces nositi torbu za cekiranje i ona uvecava cenu karte kod Ryanaira (kao i kod svakog low cost prevoznika)

Uglavnom sacekaj jos malo sa kupovinom karata, ako ces Ryanom. Najjeftinije karte su ti izmedju mesec i dva pred put kod njih.  Osijek-F.Hahn bude i za 10-ak eura karta po smeru (naravno bez torbe). Najbolje idi na njihov sajt, vidi ceo postupak rezervacije, dok ne dodjes do samog placanja na kraju.

Lufthansa relativno cesto ima povratne karte do Frankurta i Minhena za 99 evra.

U tu cenu naravno ulazi i 1 kofer.

Konkretno, za trazeni period povratnih karata do FFM-a ima za 99e za polazak 1.7. a povratak od 28.8. do 31.8.

Mozda nije najjeftiniji ali svakako jeste najkomforniji nacin za dolazak u FFM.

POMOC :

posto se nikako ne snalazim sa zeleznicom, ajde od iskusnijih neko da mi da sugestije kako da grupu od 13-14 ljudi prevezem do Frankfurta i nazad. Otpada Osijek i Ryan tako da mislim da je sledeca opcija koja je ok - voz. Gledao sam na onoj stranici nemacke zeleznice ali mi stalno izbacuje neke nebulozne cifre.

Ukratko, treba biti u Frankfurtu od 10-12.06. Sta preporucujete. Neke grupne karte, presedanja, Budimpesta, Bec, Ljubljana...

Hvala

Lasta trazi 2200e za minibus. Kombi prevoz moze da se nadje za 180e po danu  i to je oko  1200 plus smestaj i klopa za vozaca. Kapiram da bi za grupu mogle vozne karte da se nadju za manje od 100njak evrica. Ili se varam?

Teško 100 EUR, a kamo li manje. Najjeftinije što znam da možete da prođete je 1836 EUR povratna karta za 14 osoba, dakle 131 EUR po osobi. Do duše to je cena od prošle godine, ne znam da li se promenila.

auuu a ja mislio da je voz najbagatelnija varijanta ugledajuci se na cene u Srbiji.

Nista, jurim kombi 14,15, do 20+1.

Ako neko zna nekog prevoznika koji ima pravo da prevozi u inostranstvo nek napise kontakt ovde ili na PP

edit : a varijanta za specijal kartu do Beca za 70e (mozda na grupu daju neki popust) pa od beca do Frankfurta?

On 5/27/2011 at 10:30 AM, wolfbgd said:

edit : a varijanta za specijal kartu do Beca za 70e (mozda na grupu daju neki popust) pa od beca do Frankfurta?

Vozovi po Austriji i Nemačkoj su užasno skupi ako ne kupuješ kartu mesec-dva-tri unapred. Jeftinije od onog što sam napisao ne ide.

Uzecu kombi preko jedne rent-a car agencije.

Najam je 400e Mercedes sprinter 8+1. Plus, ide jos jedan auto.

Racunam da ce me sve izaci oko 1000e (najam, gorivo i vinjete) za oba vozila.

E sad, ako bi neko bio ljubazan a da je vozio ili je upoznat sa deonicom Beograd-Budimpesta-Frankfurt da mi preporuci gde da svratim na klopu, gde ima mesto za dremku...koliko bi put trajao aprox, kakva je procedura na granici...

Sve mi pise na Michelinu ali iskustvo nekog vozaca bi mi dobro dosla.

Btw, ovo mi je drugi put u zivotu da vozim kombi :)

p.s. Kada predjem granicu sa Madjarskom, na prvoj pumpi uzimam vinjete i za madjarsku i za austriju (za Svabiju ne treba) ???

I kako je za sipanje goriva tj. da li da prodjem HUN bez sipanja posto kapiram da je na pumpama "zelenaski" kurs?

Svakakvi saveti su dobro dosli.

On 4/29/2011 at 6:52 AM, Milicica9 said:

Mozete li mi, molim vas, pomoci da nadjem neki jako jevtin let za Frankfurt na Majni, po mogucstvu iz beograda? Moze i iz Budimpeste ili Temisvara, ali ako bi mogli da napisete koliko ce to kostati sa taksama i sa prevozom do aerodroma... Ja sam gledala na Internetu, ali volela bih da mi napise neko ko je iskusan u putovanjima, ja nikad nisam putovala avionom...

Datum odlaska tamo je 1-3. jul, a povratka 26. avgust-31. avgust

Mnogo vam hvala!

Ja sam putovala proslog leta Nis Ekspresom do Frankfurta, bilo je prekasno za bilo koji avion i platila sam 135e na indeks, ali sam malo odlepila dok sam stigla  serenade

Moji sa posla su isli kolima u Frankfurt na neki sajam...povratak (koji je merodavniji) je trajao oko 14h...

Kada sam isao kolima za Bec, "preskocio" sam HU pumpe ;) !

Ne mogu da se setim da li smo i austrijsku vinjetu kupovali u Madjarskoj, videces vec. Za Nemacku ti ne treba, tamo se autoputevi ne placaju (najbolji a besplatni) :)

Ako imas bilo kakvu karticu (bar debitnu?), plati karticom. Onda ne moras da brines o kursu, ako bas budes morao da sipas gorivo u HU, jer sa kursom zelenase, to je tacno. A i sta ce ti forinte ako samo tranzitiras.

Ja se nisam nesto zaustavljao po Madjarskoj i Austriji na ovoj ruti pa nemam neki dobar predlog za jesti :)

Vinjetu u mađarkoj kupuješ odmah po prelasku granice. Ima puno budica koje to rade, ali bih ja preporucio da putarinu platite u IBUSu, koji ima svoj biro odmah desno iza granice. Kako Sloba reče najbolje je plaćati karticom zbog kursa. Tu je moguće i kupitip/latiti putarinu i za Austriju.

koliko putarinu plaćate u eurima cena je veća.

Ovo su info za cene putarine u HU

www.autopalya.hu/02Ematrica/01Dijtablazat2010

Ovo su info za cene putarine u A

www.austria.info/hu/utazasi-tudnivalok/autopalya-matrica-2010-1265082.html

Ovo je odlično mesto za odmor i ručak u Mađarskoj. Trema od autoputa samo 2-3km.

www.tanyacsarda.hu

Na pumpama na auto putevima je skuplje gorivo nego na lokalnim putevima i gradovima.

Na ovom site možete videti cenu goriva u HU, kao i u A.

www.holtankoljak.hu

Na ovom site možete videti gde su određenih dana , na kom mestu postavljeni radari. Na autoputevima postoje fiksni radari i kamere, tako da ne preporučujem prekoračenje brzine. U HU 30km/h na autoputu.

Sretan put i dobar provod.

Samo da dodam da je benzin u Nemackoj oko 1,65 evra, znaci, znatno skuplji cak i od skupe nam Srbije!

On 6/3/2011 at 1:00 PM, Dragance said:

Samo da dodam da je benzin u Nemackoj oko 1,65 evra, znaci, znatno skuplji cak i od skupe nam Srbije!

Pa to je zato sto se ne placaju putarine vec se umesto toga dodaje dodatna taksa na derivate cineci ih verovatno najskupljim u Evropi.

Ko ne plati na mostu platice na cupriji  :D

Hvala vam mnogo....

sada imam kakvu-takvu sliku o putu koji treba da predjem 2 puta u 5 dana.

Sto se tice vinjeta platicu ih Visa Bussines karticom e sad ne znam da li ce da mi izadje isecak u dinarima ili ce da se konvertuje pa ko zna sta da ispadne. Zimus sa placao hotel u Djeru i ladno mi je kada je stavila karticu u citac izbacilo solucije placanja HUF i RSD :)

za gorivo evo, cujem od vas da je u nemackoj tolika cena. Kalkulacije sam pravio prema ovom site-u :

http://www.energy.eu/

@pedjalon, restoran deluje super, nije skup preterano a i dobro ce da dodje pred zavrsnih 300-350km. Ako nista, bar za palacinke i neki vitaminski napitak...

Kad davim da bar udavim.....da li je isto na kojim pumpama se sipa ili sto bi paranoja srpska rekla "koje pumpe su za izbegavanje"...

Hvala jos jednom  klanj:: klanj::

Koliko znam u Madarskoj postoji samo jedna rafinerija i uglavnom se tamo svi snabdevaju.

Nije za paranoju, jer ne sipaju paprikas umesto goriva, ali jeste za izbegavanje...koliko sam uspeo da zapazim, na "malim i nepoznatim" pumpama je cena veca u odnosu na "brend pumpe".