Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav,

idem u trst na jedan dan pa da li neko moze da mi pomogne sta da vidim i obidjem?

hvala,pozz

• Author

hvala,hvala..jos samo nesto zna li neko da li Slovenacka vinjeta vazi do trsta,ja sam nesto cuo da vazi,zna lui neko?

Prošetaj se po centru, i razgledaj lepe zgrade i trgove, to i jeste ono što je lepo u Trstu. Poseti i ulicu "20. Settembre", posebna je na neki način. Siđi do rive da malo baciš pogled na brda koja okružuju Trst. Inače, na rivi ti je i najbolje da se parkiraš (plaća se), mada ćeš popodne radnim danom i tu jaaako teško naći mesto.

Kao sto vec neko rece, ne treba ti vinjeta od Slovenije do Trsta.

Inace, Trst je prelep nocu. Bas je ziv grad.

Naprimer, mozes da pogledas srpsku crkvu u centru Trstu - Sv.Spiridona. Ne znam da li sam negde u inostranstvu video vecu i lepsu srpsku crkvu.

Mi naletesmo na Oviesse i H&M, izbor i cene behu bolji i povoljnije od istih radnji u Marconu kraj Venecije i Trevizu. Obe radnje su u strogom centru (Corso Italia). Ja kupih u Oviesse odelo za 30eura! Potpuno isto kakvo mi je pre dve godine promaklo u Rimu, neverovatna sreca :-))). Koliko videh postoji na periferiji veliki soping mol http://www.torrideuropa.com/ ali tamo nismo svracali.

Ukratko: soping u Trstu je potpuno drugaciji, dominiraju kinezi i lanci svuda prisutnih brendova, jedino brojne radnje auto opreme probudise nostalgicno secanje na kraj osamedesetih i nezaboravne soping ture. Sa druge strane, grad mi je sada nekako lepsi, cistiji, mirniji. Jedva cekam da se ponovo vratim tamo. Trst je naš!

• 1 year later...

Od Sežane do Trsta nema putarina,provereno, bio sam prekjuče.

Mene je iznenadilo to sto nije moguce iz Sezane ici vozom u Trst kao nekad davno sto je moglo. Kao da su uklonili prugu. Sad se vozom za Trs ide preko Jasenica i Austrije....

Ideš do Sežane (SLO) vlakom i onda prošetaš 100m do Fernetti i uhvatiš lokalni bus do TS a ako prošetaš 250m do Villa Opicine uzmeš si tramvaj do TS

Peko Villacha nema nikakvog smisla ić.

• 1 year later...

Jel ima neko da zna da neko izdaje neki smestaj jeftino u Trstu na jednu noc. oko 1.septembra ? Privatna kuca ili neki jeftini hostel, moze i okolina grada.

isto me ovo zanima, ima li neko iskustva, idem sredinom septembra