Jump to content

Featured Replies

Pozdrav,

malo skrećem s teme, ali me zanima nešto, a vi koji ste putovali tuda bi to mogli znati.

Letim Budimpešta-Kiev-Tbilisi, u Kijevu sam dakle na aerodromu nekoliko sati i zanima me treba li mi viza za to ako sam hrvatski državljanin? Dobia sam dva oprečna odgovora iz ambasadi pa pitam i tu.

Hvala!

National Croatia (HR)          /Embarkation Hungary (HU)

Transit Ukraine (UA)            /Destination Georgia (GE)

ALSO CHECK DESTINATION INFORMATION BELOW

Ukraine (UA)

TWOV (Transit Without Visa):

Visa required, except for Holders of confirmed onward tickets

for a max. transit TIRULES/R32 time of 24 hours, provided

arriving at and departing from Kiev Boryspil airport (KBP).

• 1 month later...

Meni nesto nije jasno u vezi tog vaucera. Idem vozom za Moskvu i uzeo sam ga umesto tranzitne vize (posto je na forumu sugerisano da moze tako). Elem, na vauceru pise da idem u Kijev, u hotel "Druzba", a zena iz Moma tursa mi rece da ako carinici nesto pitaju, da kazem da idem u Kijev. E sad, to znaci da ne kazem da samo prolazim vozom vec da idem u Kijev? Zar mi u tom slucaju nije potrebna ukrajinska viza? Nesto me plasi malo ovaj vaucer... Kako to izgleda? Dodju carinici i traze pasos, a ja im pruzim i vaucer i oni srecni? :?

Sve si lepo rekao. Popunićeš i jedan formularčić (imigraciona karta), a možda ti ga neće ni davati. Tamo ćeš upisati i adresu tog hotela "Družba".

• Author

Ej Gogolito,

evo da te malo uspokojim :). Pre 7 dana sam istim tim vozom i ja ishao za Moskvu i isto preko vaucera. Carinik me je pitao kuda idem, ja rekoh u Kijev. Zasto? Turisticki. I to je bilo sve. Imas 2 primerka vaucrea, kad udjes u Ukrajinu oni ce ti uzeti jedan, a drugi ces pokazati na izlasku iz Ukrajine.

Eto ako imas jos neka pitanja, pitaj :).

pozz

• 4 weeks later...

Treba da krenem 15. za Uzgorod, posto je sudeci po komentarima vaucer najsigurnija i najbezbolnija varijanta odlucila sam se za njega, no sad me zanima broj telefona agencije u kojoj se izdaju. Moze li neko da mi prosledi taj broj?

Pisao sam i na drugoj temi o Ukrajini. Idem u Ukrajinu, a nisam uzeo vaucer... Planiram da uzmem voz od Minska do Lviva, pa me takodje zanima da li je moguce reci kontroli da sam u tranzitu samo? Ili da pripremim novac?

Kolika ja znam pretezno traze tranzitnu vizu a ljudi  su koristili vaucere kao zamenu, medjutim u poslednje vreme cujem da nisu trazili od nekih ljudi koji su isli kolima. Ja se bas i ne bih igrala. Vaucer bukovalno mozes da narucis i da ti ga isporuce post expressom.

Vaucer bukovalno mozes da narucis i da ti ga isporuce post expressom.

Tako sam i postupio pre par dana, trebalo bi da stigne sutra.

Sta je Ukrajincima potrebno za boravak u Srbiji, a da nije garantno pismo? I gde mogu nabaviti, ako nisu iz Kijeva?

Izgleda da ce vlada ukrajine odloziti ratifikaciju sporazuma o ukidanju viza do daljnjeg.

Opet su se uhvatili za pregovore o ulasku Srbije u STO i dok se to ne zavrsi nema ratifikacije sporazuma.

Ukrajina trazi ukidanje carine ili bar drasticno smanjenje carina na poljoprivredne proizvode a ovi nasi odbijaju.

Znaci dok negde vlada ukrajine negde ne saopsti da su vize ukinute i dalje vazi vaucer.

Izgleda da ce vlada ukrajine odloziti ratifikaciju sporazuma o ukidanju viza do daljnjeg.

Opet su se uhvatili za pregovore o ulasku Srbije u STO i dok se to ne zavrsi nema ratifikacije sporazuma.

Ukrajina trazi ukidanje carine ili bar drasticno smanjenje carina na poljoprivredne proizvode a ovi nasi odbijaju.

Znaci dok negde vlada ukrajine negde ne saopsti da su vize ukinute i dalje vazi vaucer.

Otkud sad to?

Jel zna nekako kako treba i sta treba da sadrzi taj vaucer? Danas mi je u Sankt Peterburg stigla neka zajebancija koju sam i sam mogao da istampam i nasvrljam, i koju su moji u Srbiji platili 3500din. Sve je popunjeno na srpskom, niti pise ista vazno, tipa gde odsedam/kuda idem itd. Samo u prvom delu pise " Za/To : Ukraina,Kijev,Why not? " .