Jump to content

Featured Replies

Posted

:mrgreen: dakle, niko jos o ovom ostrvu nije pisao...

ako neko ima da podeli neka iskustva bila bih bas zahvalna.

koliko znam viza se dobija tamo na aerodromu, ali ne znam koliko kosta.

da li je neko bio u negrilu? ima li neki hotel za preporuciti, gde se hraniti, kakvo je vreme u septembru... :)

• Author

ok, hvala za putopis i docaravanje atmosfere clap.gif' alt=':clap:'>

ali ipak nema nekih prakticnih odgovora za pitanja koja sam postavila, pa ako ih behemot ili neko drugi zna neka kaze  :mah:

Ne znam koliko je slično, ali se sećam da je u septembru prošle godine viza za Bahame bila oko 70 dolara, ali ću se raspitati i za Jamajku, znam još jednog dečka koji je bio.

Nemam pojma oko vize. Meni ne treba jer sam dosao kao pomorac.

Pivo ti je oko 2-4 dolara u kaficu.

Nemoj da ocekujes da je Jamajka jeftina. Na svakom koraku ce pokusati da ti prodaju nesto.

Cenkaj se sa taksistima obavezno.

Voda (barem kod Ocho Riosa) nije bas kristalno cista kao na nekim drugim karpiskim ostrvima.

Za smestaj nemam pojma stvarno.

• Author

aaaaa pretpostavljam da radis na nekom cruseru?

i o tome sam razmisljala, bas o nekoj turi koja ide do ocho rios, kosumela i george town-a na gran kayman-u i sve mi to nesto kao izgleda da i nisu neke destinacije. zato bih pre na tu famoznu plazu u negrilu. a za cenkanje i smaranje prodavaca znam, pa tako je svuda tuda valjda...  :)

Ma okej su sve to destinacije. Ali ti ne bih preporucio da ides sa kruzerom jer nemas dovoljno vremena da obidjes sve (oko 8-12 sati si u luci).

• 1 year later...

Sto se tice vize, ne znam kako to ide iz Srbije jer sam ja iz Amerike na americku vizu isla na Jamajku.

Sto se tice Negrila, definitivno mesto sa najlepsim plazama, zapravo plazom posto je duga nekoliko kilometara. Ja sam odsela u Negrilu u White Sands-u, skroman hotel ne mogu da se setim cena. Ne bih rekla da bilo koji hotel osim onih rezervata sa opakim obezbedjenjem moze da ti pruzi potpuni osecaj sigurnosti, ali mi smo vrednosti drzali sa nama. Ja sam bila u oktobru kada nije sezona turista vec uragana, tako da me je uragan Sendi docekao u Kingstonu.

Prelepo mesto sa puno zamki za naivne turiste. Moras da budes otresit da bi te culi, nema cile mile, jer su u stanju i maglu da ti prodaju. Na stranu situacije u koje mozes da zapadnes ukoliko se upustis u marihuanu. Tipa, ukoliko ti neko ponudi cim sa njim da duvas, sto je jako cesto, ne pristajes jer ce ti najverovatnije taj isti zatraziti da mu platis cim koliko i ceo paket.

Ja i drugar smo hteli da posetimo Jamajku od hostela do all inclusive aranzmana. Bili smo u Kingstonu, Negrilu, Montigo beju i Ocho Riosu i svugde odsedali u razlicitim tipovima smestaja. Iskreno u Kingstonu sam se osetila najprijatnije kada smo odseli u Reggae Hostelu. A i inace Kingston nije turisticko mesto koliko i Negril pa nema toliko prodavaca kojecega, vec normalne prodavnice i daleko normalnije cene. Ljudi su opusteniji i ne zveraju u tebe kao senzaciju, vec su jako ljubazni i voljni da pomognu. Ja obozavam njihovu kulturu, muziku i hranu tako da bih toplo preporucila njihove specijalitete, bilo sta JERK ili CARRY. Nacin na koji oni spremaju meso jedes zajedno sa kostima, ali bukvalno. Sledecom prilikom idem na istocnu obalu, koja nije turisticka vec predstavlja onaj netaknuti deo Jamajke, sa rastafarijancima i lokalnim stanovnistvom. Bless up!

p.s. Sto se tice onog putopisa o Jamajci ranije navedenog,  rec "Mamboklap"  :LOLLL: je zapravo izraz Bomba Clot sto predstavlja psovku koju oni koriste kao mi jebi ga :) S tim sto kad se bukvalno prevede zvuci mnooogo odvratnije :)