Jump to content

Featured Replies

Posted

Iz B92 vesti:

--

Imena ulica u Beogradu menjana su poslednjih 15 godina u vi?e navrata, a od 2000. blizu 800 ulica dobilo je nove ili su im vraćeni nazivi od pre Drugog svetskog rata. U Sremčici, na primer, od sada postoje i ulice Vrednih tkalja, Hitrih kosača, Ve?tih pletilja, Zlatnih vezilja, ?ute dunje, Belog brega, Hrizantema i Magnolija.

--

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=11&dd=30&nav_category=12&nav_id=221921

Zar ovo nisu potpuno super nazivi ulica? :) Mozda ce jednog dana da bude i ulica Putnika Srbije ;)

ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju :)... ali super mi je da kvartovi budu pomalo na taj nacin tematizovani... recimo, ulica putnika srbije mogla bi da bude preprecena ulicama marka pola, vikinskom i guliverovom :)

-----------------------------------

vidimo se na uglu uliksove i vaska de game :)

• Author

ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju :)...

prag. gore-desno od vaclavskih namesti, koja god to strana sveta bila :)

ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju :)...

prag. gore-desno od vaclavskih namesti, koja god to strana sveta bila :)

hvala. eto, onda nisam oduvek, vec otkad sam prvi put proucavao kartu praga :)

e, da, ima i ulica kurosave sad u zemunu, a od nasih valjda aleksandra petrovica

od glumaca ckalja i bata stojkovic, i jul briner :)

ti to pricas o tabli za Monopol?  :lol:

Sve to treba rednim brojevima ko u AmeriKi! Prva druga treća ulica...pa da vidim ko će da menja posle. Svi znamo bojeve... pa kad posle? pijjj bude.. dal be?e 64/178 il 178/64? :102: ..

U Sremčici, na primer, od sada postoje i ulice Vrednih tkalja, Hitrih kosača, Ve?tih pletilja

Na Ceraku su jo? lep?e ulice ? vinogradski venac, ulica lipa, cerova, topola... i čini mi se da sorte drvoreda kolko tolko prate ove nazive.

recimo, ulica putnika srbije mogla bi da bude preprecena ulicama marka pola, vikinskom i guliverovom

Ima? na Be?anijskoj kosi, pred okretnicom, ulice Marka Pola, Magelanovu, Vespučijevu, Baltičku...

e, da, ima i ulica kurosave sad u zemunu, a od nasih valjda aleksandra petrovica

Moja omiljena je ulica Rastka Petrovića na Du?anovcu.

e, super za to na bezanijskoj, jedino sto je to meni apsolutno bezvezan kraj grada :)

a ulica rastka petrovica nikako nije na dusanovcu (vidim ne znam za ulicu, a ziveo na dusanovcu ceo zivot) - pogledah sad na karti - nalazi se izmedju medakovica i marinkove bare :)

novosađani verovatno znaju za naselje bocke kod kamenice, gde su sve ulice dobile nazive po drveću (brezina, orahova, višnjina, i tako 30tak ulica)

Na Ceraku su jo? lep?e ulice ? vinogradski venac, ulica lipa, cerova, topola... i čini mi se da sorte drvoreda kolko tolko prate ove nazive.

Jeste, na Ceraku su ba? lepi nazivi, sve po drveću, ali ima zanimljivih i u Kumodra?u - Cvetna, P?enična, Kukuruzova, Ru?a, Letnja, Prolećna, Ljubičica, Orahova itd.

Meni je to isto super :)

Inace u Briselu ima ulica koje nose nazive po dr?avama/narodima (ne sećam se tačno), pa postoji između ostalih i Srpska :)

Mnogo je lep?e dati ulici ime Vrednih Tkalja npr. nego da se zove "Beogradska, 8. deo"  :azn:

• Author

a u nekom od prethodnih preimenovanja bilo je da neka ulica u, ispravite me, borchi dobija naziv Kisele vode :grin: u zemunu Sedam zemunskih planinara.... i, kao poseban kuriozitet, mala slepa ulica prigodnog naziva - Slepo crevo (u 38-om bloku)  :happyyy:

ali nisam nikada proverila to da li te ulice zaista postoje, plan plus kaze da ne  :)

a u nekom od prethodnih preimenovanja bilo je da neka ulica u, ispravite me, borchi dobija naziv Kisele vode :grin: u zemunu Sedam zemunskih planinara.... i, kao poseban kuriozitet, mala slepa ulica prigodnog naziva - Slepo crevo (u 38-om bloku) :happyyy:

ali nisam nikada proverila to da li te ulice zaista postoje, plan plus kaze da ne :)

Ulica Kisele Vode je valjda negde na Zvezdari, a to je zato sto je Zvezdari sestrinska opstina "Kisela Voda" iz Skoplja  :angel: