Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav. :) Zeleo bih da ovog leta idem na malu turneju po Srbiji. Nista galantno, niskobudzetno putovanje. Zamisao je da biciklom idem do zeljenih destinacija, onih vrednih videti, i na nekima od njih malo i kampujem (jezera npr). Bio bih vam veoma zahvalan za svaki predlog i informaciju o mestima vrednim videti, kao i mestima za kampovanje. Hvala. :D

Na koju stranu bi išao, koliko bi vozio?

Moj predlog je Đerdapska klisura. Dosta je lagana za vožnju, ima puno prelepih plaža i mesta za kampovanje.  Ovde možeš da nađeš sve potrebne informacije

http://www.ciklonaut.com/svrbiguz/dunav/dunav.htm

Vozio sam je prošle godine i odlično sam se proveo. Vodič je dosta detaljan i slobodno možeš da se vodiš njime :)

A vozio sam i od Vranja do Beograda, preko Istočne Srbije. Pretraži forum, ima dosta pisanija o toj regiji i o mestima koja valja posetiti...

• Author

Pravo da Vam kazem nemam pojma.. Vozio bih par dana, ili onoliko koliko mi budu finansije dozvolile... Voleo bih da obidjem sto vise nekih mesta gde mogu da se okupam u toplim letnjim danima. Takodje bih voleo i neku planinu da vidim. Sto se tice religije, pa, verujem da su zaduzbine Nemanjica vredne posete. Bilo bi super jos da nadjem neke saputnike. Zajedno smo jaci. :) Hvala Vam na predlogu i informacijama. :)

• 2 years later...

Поздрав,нов сам овде на форуму,па бих молио ако неко може да ми да информацију.Наиме,моја два пријатеља из иностранства,желе да обиђу Србију бициклима.Питају ме,да ли ће моћи на том путовању да подигну шаторе,на местима погодним за то,само да прерспавају.Поред реке,на некој ливади и сл.?Да ли у Србији постоји неки закон који то регулише,да евентуално немају неких непријатности око тога?

Ја и сам не живим у Србији,па не могу да им дам тачну информацију.Унапред хвала за одговор.

Поздрав,нов сам овде на форуму,па бих молио ако неко може да ми да информацију.Наиме,моја два пријатеља из иностранства,желе да обиђу Србију бициклима.Питају ме,да ли ће моћи на том путовању да подигну шаторе,на местима погодним за то,само да прерспавају.Поред реке,на некој ливади и сл.?Да ли у Србији постоји неки закон који то регулише,да евентуално немају неких непријатности око тога?

Ја и сам не живим у Србији,па не могу да им дам тачну информацију.Унапред хвала за одговор.

Ja koliko znam niko im nece praviti nikakav problem barem meni nisu osim ako bas neodu u neciju njivu da razapnu il ne prave neku stetu. Znam ljude koji su spavali i na crkvenom imanju samo se jave svestenicima i nikakav problem.

Захваљујем за одговор.И ја сам тако мисло,да неће имати проблема.То су озбиљни људи,није им први пут да иду бициклима по друим земљама.Нормално да се зна,где може да се подигне шатор,да се преноћи,да се никоме не смета и не буде проблем.Неко им је казао да у Србији није тако,да има неки закон и само може на одређеним местима да се подигне шатор.То и није лоше да буде тако,ако се кампује више дана.Тада се нормално иде у већ оформљен кам,где мора и да се плати.Мећутим тамо има других погодности.Овако за једну ноћ на некој ливадици,оред шуме или реке,неће они имати проблема,под условом да не згазе траву,јер може неки чикица да их подбере.Хвала још једном и поздрав.

Svakako Djavolja Varoš, ali ne znam baš da li pametno tu kampovati, okolo su šume, ima vukova :)

Svakako Djavolja Varoš, ali ne znam baš da li pametno tu kampovati, okolo su šume, ima vukova :)

Ne treba da se bojiš/bojite divljih životinja. Bojte se zlih ljudi. Treba da budeš neviđeni baksuz pa da te - posebno u Srbiji - napadne divlja životinja kad kampuješ.

Što se pitanja tiče, po Srbiji skoro svugde možeš da divlje kampuješ. Ima nekih mesta, oko nekih manastira recimo, gde bratstvo nije baš ludo za kamperima jer su imali neka loša iskustva s divljanjem do duboko u noć. Ali ako baš zabasaju na takva mesta, dovoljno je da odu kilometar-dva dalje... no oni to već i sami znajujer kažeš da su već putovali biciklima.

I moram da te korigujem: jedino ispravno je bicikl, ne bicikla ili biciklo. Znači, BICIKL :)

• 3 weeks later...

Бициклисти из Бугарске,за чије камповање сам се распитивао у претходном посту,су се вратили из Србије.Они су уједно и планинари,па су на форуму једног великог планинарског сајта,описали то путовање кроз Србију.Мали део превода,јер заслужује,да ово и други људи прочитају,сазнају,да смо ми добри људи:

"За шатор нисмо имали никкав пробле.Напротив,мештани су нам помагали  да изаберемо најлепше место за камп.Утисци из Србије су такође много добри.Свуда су нас примали као "браћа бугари",нису у питању само погранични реони.Просто ,тамо људи нема никада да те оставе a da не помогну,ако имаш неки проблем.Чак и ако не тражиш помоћ,у свему ће ти помоћи,које могу.Осећали смо цело време да смо добродошли и пожељни.Сусретали смо много,много добре људе,разног узраста...."

http://www.planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=60246#60246